Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Mam prośbę przed wklejeniem zdjęcia sprawdźcie czy zdjęcia nie było wcześniej w pierwszej części. Sporo zdjęć się powtarza a nie oto nam chodzi. Przy tej ilości wsypanych zdjęć trudno nawet im się przyjrzeć
Kiler Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Wlasnie przejrzalem i mam wrazenie, ze chyba nie zdublowalem.
Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Jest bardzo dużo nowych zdjęć, niektóre zdjęcia zwłaszcza środka kabiny są bardzo interesujące..... ale przy tym tempie nie zdążymy nawet ich omówić.Mnie osobiście bardzo zainteresowały szczegółów kabiny, czy mógł byś mi przysłać je w lepszej rozdzielczości
katla Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 ok. Przepraszam. Mea Culpa, a mnie kilka się zdublowało.Poprawię się :)
katla Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Dobra. Na razie tyle.Woodhaven, jutro dostaniesz paczuszkę zdjęć z kabiny w lepszej rozdzielczosci.Pzdr. Katla
Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Właśnie naskrobałem do Ciebie na priva. W nocy spróbuję trochę popisywać zdjęcia, dzięki za super zdjęcia
MK Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Lemeryt, Woodhaven... widzieliście to? :)25 stron o RSO, zdjęcia różnych wersji RSO z sIG 33 i inną artylerią, jako Selbstfahrlaffette, wersja mniejsza dla oddziałów górskich RSO-RSG, z tą kolosalną przyczepą, przystosowany do pływania, inna wersja praktycznie całkiem przebudowana, wersja dwusilnikowa, fotki nakładek na gąsienice, a nawet jako pług śnieżny :)
f35jsf Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Skoda RSO projektu Porscha:)))Mam racje??:)))Pozdrawiam.
Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 No i mamy dzień pełen wrażeń. Nie wiem od czego mam zacząć teraz opisywać.Łodzianie RS 1500 Waldscchlepper ( ciągnik leśny ) model produkowany w latach 1946 - 47 przez Klockner-Humboldt-Deutz ( KHD ). Była to ostatnia wersja RSO przy której wykorzystano części z rozbitych maszyn oraz pozostałych części zgromadzonych w fabrykach i nie wykorzystanych przy produkcji wojennej. Ogółem wyprodukowano 1500 szt. tych maszyn a były one napędzane silnikami Deutz F4L514http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/clip_2hhj.jpg
Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 f35jsf Oczywiście masz racje Na wklejonym przez Kiler zdjęciu jest sowiecki ciągnik ST 5 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/rso1_copy3.jpg Ma charakterystyczne reflektory ( nasz RSO poza pierwszymi prototypami nie posiada reflektorów ) i daszek nad przednią szybą Na zdjiu skoda RSO
Dziej Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 ja zdjęć nie zdubluję, ale jak by prezentowane zdjęcia nie były zdublowane to pewnie bym ich prędko nie zobaczył mam łącze na prędkości modemoej 56). dorzucam coś od siebie i proszę o komentarz, bo mi coś nie pasuje.dziej
Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Na moim zdjęciu części 55 i 46 . Jak widać jakąś przeróbka.Pogadam z Lemerytam i przygotujemy może jakieś papiery i zdjęcia żeby było wiadomo co jest co.
Lemeryt Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 Witam !Wróciłem właśnie do domu .... patrzę .... 200% normy !Dziej jak dla mnie to przeróbka, myślę że element przytwierdzony do koła na pierwszym zdjęciu pochodzi z innego pojazdu, mogę się mylić w każdym razie nie widziałem takiej wersji tego elementu. Czy masz zdjęcie tego koła z drugiej strony? Ciekawe czy otwory pasują czy wywiercono dodatkowe w kole.
Lemeryt Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 8 sekund różnicy czasu pomiędzy Polską a NY.Na zdjęciu mniej subtelna innowacja.
Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 A pisałem wyżej proszę o nie dublowanie i co Lemeryt jak nie wersja ex portowa RSO to kółka.
Lemeryt Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 Nie bardzo rozumiem o co chodzi ze zdublowaniem wersji exportowej ?Myślałem jak zlikwidować problem powtarzania się zdjęć, przeglądanie wątku wstecz (do czego namawiam) w przypadku posiadania takiego komputera jak mój :) stanowi problem i jest dla Was na pewno uciążliwe. Dlatego postanowiłem na Forum Odkrywcy stworzyć osobną galerię zdjęć dotyczących RSO. Na razie umieszczę tam zdjęcia archiwalne, później chciałbym dodać również zdjęcia muzealnych RSO (może w osobnej galerii). Zobaczymy co na to powie Administrator. Myślę że taka galeria stale aktualizowana ułatwi Wam Wszystkim pracę, do której zachęcam i za którą dziękuję. Adres wkleję jak tylko galeria powstanie.
Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Przy okazji zabawy z kółkami przemycę zdjęcie na którym widać nie tylko kółka ale i miejsce podgrzewania silnika przed odpaleniem w sezonie zimowym https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/clip_7_copy2.jpgale o tym już potem .... chyba dziś wszyscy mają dosyć oglądania.Przepraszam ale sami rozumiecie przy tej ilości zdjęć trudno co na szybko napisać.Przepraszam również za moje opóźnienia w odpisywaniu na Wasze listy ale mam mały traffic Postaram się w najbliższym czasie odpisać na wszystkie zapytania
Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 WowNo i musimy opanować system klikania, drugi raz klikamy w tej samej sekundzie Podglądasz czy co ?
Lemeryt Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 Jeśli nie sprawiłoby Wam to problemu prześlijcie mi dzisiejsze nowe zdjęcia na priv lem.man@wp.pl. MK o tej książce tylko słyszałem, byłbym bardzo wdzięczny jeśli dałbyś radę mi ją przysłać. Sporo tego dzisiaj, jeszcze wszystkiego nie ogarnąłem, tak trzymać !!Pozdrawiam
Woodhaven Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Zdjęcie opisane wcześniej przez kitolif RSO zdobyty przez piechotę brytyjską we Włoszech. W momencie robienia zdjęcia był w Fossacesji, na południowym wschodzie Pescaryhttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/rso8.jpgKolekcja WW2 Victory Museum w AuburnJeden z zachowanych prototypów RSGhttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/rso11.jpghttp://www.odkrywca-online.pl/galeria,-kolekcja-ww2-victory-museum-w-auburn,victory.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.