Swiety82 Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Niesamowite wrażenie robił ten parowóz na współczesnej obrotnicy", zapewniam!Także Wrocław
bjar_1 Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Daniel - odezwę się w takim razie za tydzień na maila.pozdrawiam świrów kolejowych ;]
danieloff Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 A tak wygląda współczesny wagon strażniczy z wieżyczką. Oczywiście własność Railion Deutschland A.G. :-)
danieloff Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Coś większego - maszyna wymieniająca torowisko.
danieloff Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 A to ten odnowiony wiadukt w Dęblinie, zdjecie w którymś z wyższych postów to most na Wiśle.
danieloff Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 A to już historia - wagony pocztowe. Stacja Lublin. Kochany Lublin... :-) A nad nimi moje pierwsze miejsce pracy, he, he:-)
danieloff Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Na koniec koleje podziemne - wejście do metra w Tbilisi w Gruzji.
danieloff Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Pozdrowienia dla maniaków kolei !!! :-)Na fotce informacja dla podróżnych w metrze w Tbilisi:-)
8total4 Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 @Trooper85 - taka barykada dla twoich Tigerów i Samolocików ;o)Narobiles mi chęci na rysunki..pozdro!
Cronos Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=308288#308360 I kolejnictwo i moje kolejne hobby ... Wąskotorówki:)
Swiety82 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Czegoś takiego jak na tym pierwszym zdjęciu Cronos z twojego linka to jeszcze nie widziałem...Nie wiesz czy coś sie ruszyło z tymi Pyskowicami, czy posprzątano tę lokomotywownię"? Zdjęcie trochę zamazane, ale z kształtu podobne do ekatki"?
Moskit1 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Witam Danieloff gdzie tak cię noś po jakiś Rumuniach i Tbilisi hehehe )))Tak z ciekawość się pytam;)))))))transport kolejowy to Ty????Pozdrawiam
danieloff Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Taka praca. Transport kolejowy, ale nie tylko. Wiecej niestety nie napiszę:-) Pozdr.
Moskit1 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Witam Danieloff Eeeeee to masz fajną prace nie))))) mój Dziadek był kolejarzem z krwi i kość hehehehe no to on się najeździł ciufciami wiem ze to niesamowita frajda tak jechać przed siebie))))z opowiadani ))))Pozdrawiam
danieloff Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 No właśnie, ja za to na kolej trafiłem trochę z przypadku, po prostu skorzystałem z pewnej oferty pracy i tak kilka lat już kolejarzę. Częściej za biurkiem niż na torach. Jestem raczej urzędnikiem kolejowym niż kolejarzem, ale w terenie" też często bywam. Muszę tylko przyznać, że od środka kolej wygląda zdecydowanie szarzej niż na fotkach zrobionych przez jej miłośników. To ciężka praca za marne pieniądze i wielu pracowników chyba tylko zamiłowanie do kolei trzyma na swoich stanowiskach. Moja dobra rada - jesteś miłośnikiem kolei, nie idź tam do pracy:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.