Skocz do zawartości

Polski Fiat 621

pająk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Cięciwa, być może są to wariacje pierwszych Fiatów 621 produkowanych we Włoszech. Załączam podwozie z podobnymi elementami zawieszenia co w Twoim szkicu i jest to wersja włoska. Jeśli chodzi o ilość kół na tylnej osi to na szkicu są założone zewnętrzne bliźniaki (czasami używano pojedynczych kół).

• 11 months later...
  • 2 months later...
Napisano
Witam !
Poszukuję instrukcję obsługi z schematami do Polskiego Fiata 621L. Czy ktoś z użytkowników posiada takową instrukcję ? Poszukuję także przełącznika świateł ?
Napisano
@hansm111 co do szpilek to moim zdaniem są takie same, ale nie jest to poparte bezpośrednim porównaniem. Polski katalog części jest dokładnym przedrukiem oryginalnego. Nie słyszałem, żeby nasi inżynierowie coś zmieniali przy bębnach.
Taką tabliczkę widzę pierwszy raz, może dr Tarczyński by coś o tym powiedział.
@Petharg mam instrukcję zbiorczą do PF524, 618 i 621, nie ma tam wiele do 621. Mam też do 621L katalog części (ksero). Po urlopie mogę Ci zrobić kopie, jak chcesz lepszą jakość to polecam zakup u Olka Klisza z Krakowa (ja mam od niego), niedrogo, ładnie oprawione i kserowane z oryginału, a nie z kopii.
Części do 621 już nie mam, wymieniłem za inne graty. Stronę rudy110 pewnie znasz, przypuszczam, że kupisz tam przełącznik.
Napisano
Dzięki za informację @pajak Jeśli mógłbyś przesłać mi tą instrukcję oraz katalog, na petharg@interia.pl będę wdzięczny. Prosiłbym także o kontakt do Olka Klisza na prv.
Dzięki także za stronkę rudy110 zaraz tam zadzwonię.
Napisano

Wiele lat temu dostałem kilka zdjęć Fiata z Muzeum Techniki. Sądzę, że są to zdjęcia dokumentujące ówczesny stan pojazdu.

Napisano
Bardzo ciekawe jest to ostatnie zdjęcie.
Sugerowano, że ten Fiat z MT to składak ciężarówki i ramy autobusowej. A tu niespodzianka. Taką ramę wygiętą miał od początku(?).
Napisano

Rwd, moja instrukcja jest trochę inna. Fajne te zdjęcia Fiata, do tej pory nie widziałem go przed odświeżeniem. Drugi 621 (pożarniczy) był podobno na chodzie, tylko ktoś nie spuścił wody i pękł blok.

Napisano

A tu miejsce kierowcy strażaka. Rzeczywiście wygląda nieźle, czy był na chodzie nie wiem. Fotki, moim zdaniem, pochodzą z początków zajmowania przez MT zabudowań fabryki Norblina przy Żelaznej.

Napisano
Poszukujemy wszelkich materiałów związanych z plandeką do ciężarówki Fiat 621L (wymiary, zdjęcia itp.). Chcielibyśmy uzupełnić naszą replikę tego samochodu. Czy ktoś może pomóc?
  • 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie