thomson Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 Koledzy i koleżanki zacznijmy prawdziwy strajk a napewno zmienią tą bezsensowną ustawe o broni i amunicji. ZACZNIJMY WSZYSCY RAZEM. Ja mam juz dosc wiercenia dziur w skorodowanych rurkach. Mam dosc zbijania spłonek z lusek.NAPEWNO WSZYSCY MAMY TEGO DOSC. NIECH ZOBACZĄ NASI RZĄDZĄCYJAK WYNISZCZAJA HISTORYKOW I POSZUKIWACZY PRAWDY HISTORYCZNEJ.Moze dzięki nam by to się zmieniło. Więc zacznijmy strajk.(prosze moj tekst uwazac za powazny).
akagi Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 To zamiast bić pianę i krzyczeć po próżnicy przyjedź na spotkanie z panem ministrem Januszem Krupskim, Dyrektorem Urzędu ds. Kombatantów- OTVP Lubli, 18 listopad. http://www.poloniamilitaris.pl/index.php?tryb=news&id_news=901
karpik Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Co daje przewiercenie złomu ,bo z tego co piszą- nic, więc możesz nie wiercić;)?Jaką formę ma przybrać protest, mam nie zjeść kolacji;)Nie można szukać więc nie można posiadać i lepiej nie będzie. Jak się mylę zjem własne skarpetki(z musztardą oczywiście).
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Witam >thomson A jaka forme strajku proponujesz?A tak wogole to masz swieta racje.Dla przykladu znajdujac w ziemi np MP40 to wiadomo ze po ponad 60latach w ziemi jedynym przeznaczeniem takiej \"Broni...\"jest zawisniecie na scianie po uprzednim odrdzewieniu i szkoda ze tylko MY czyli poszukiwacze o tym wiemy, a nie ludzie ktorzy powinni to wiedzieczeby byla jasnosc to mowie o naszej wladzy.
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Witam >thomson A jaka forme strajku proponujesz?A tak wogole to masz swieta racje.Dla przykladu znajdujac w ziemi np MP40 to wiadomo ze po ponad 60latach w ziemi jedynym przeznaczeniem takiej \"Broni...\"jest zawisniecie na scianie po uprzednim odrdzewieniu i szkoda ze tylko MY czyli poszukiwacze o tym wiemy, a nie ludzie ktorzy powinni to wiedzieczeby byla jasnosc to mowie o naszej wladzy.Pozdrawiam
matrix14xxx Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 WitamStrajk to może nie będzie,ale jest nas tu trochę i możemy spróbować zapchać skrzynki ministra mailami w tej sprawie.
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 A moze na poczatek stworzyc petycje do ministra (albo lepiej do premiera bo nowa miotla najlepiej zamiata...) w tej sprawiei dolaczyc do niej podpisy chociazby czlonkow tego forum (17592 podpisy powinny dac do myslenia)a mysle ze znakomita wiekszosc sie podpiszePozdro
acer Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Na razie to prokurator ma już okazję dzięki temu wątkowi do wezwania niektórych osób na przesłuchanie....
herrmateuss Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 A ja wam powiem co sie zmieni przy nowej władzy - kaczor zmieni sie na Donalda. Panowie prokuratorzy to paskudne typy ktorych bili w szkole (to oczywiscie zart serdecznie pozdrawiem monitorujacych i zyczliwych) i musza teraz odreagowac. Do tego znacznie łatwiej złapac gnoja ktory kupil wykopkowego sztrucla z allegro niz bandziora ze skorpionem pelnym błyszacej nowoscia amunicja a w papierach efekt taki sam .Statystyka wykrywalnosci rosnie az milo. I nic sie nie zmieni tutaj przez 30 lat - zadna Unia , PO , protesty , strajki , listy , petycje a nawet rozmowy z wladzami nie dadza zadnego efektu. A dlaczego sie zapytacie? A dlatego ze jestes potrzebny tylko na wybory i do placenia podatkow.
dect Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Ten zwnou swoje... Znaczy jak? Publicznie? Na placach/skwerach/bloniach? Zaczyna prezydent miasta (burmistrz/soltys/I sekretarz, etc) i potem ochotnicy? Czy wg alfabetu?
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Wiadomo ze Ustawe o broni i amunicji" kazdy zainteresowany tematem przeczytal i to moze nie raz.Tu nie chodzi o jej czytanie tylko jej zmiane a dlaczego to pisalem juz w moim wczesniejszym posciePozdrowionka
jacenty2004 Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Nie mam pojęcia po kiego grzyba wyciągać po polach i lasach jakiś złom karabinowo - pistoletowy za który grozi 8 lat i poprawia się komuś w ten sposób statystyczne osiągnięcia" w walce ze zorganizowaną przestępczością ??? Jeżeli ktoś ma militarne upodobania powinien kupić sobie od agencji mienia wojskowego: czołg z ogromniastą armatą,transporter opancerzony z działkiem lub jakiegoś bombowca ...i to będzie zgodne z prawem i lewem :)
Luskownik Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Nie mam pojęcia po kiego grzyba wyciągać po polach i lasach jakiś złom karabinowo - pistoletowy za który grozi 8 lat ..."A jak myslisz po co jest ten temat coo??Zeby nie grozilo ci 8lat za znalezienie (zabranie do domu)zgnitej giwery.AMW hahaha wiadomo ze sprzedaja sprzety ale 2 sprawy:Mianowicie nie daja ci tego za darmo tak jak to robi matka ziemia(mam na mysli ze nie chce za to kasy zeby byla jasnosc)po drogie co to przyjemnosc isc do sklepu" i kupic jak mozna poszukac i samemu znalesc i nie zle sie przy tym bawiac Przemysl se to Pozdrawiam POSZUKIWACZY
zelig Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 A Ty znasz pojęcie ironia"? Przemyśl se to.
pomsee Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Strajk", donald to to samo co Kaczyński", Panowie wybaczcie ale wasze posty przypominają bójkę dzieci w piaskownicy. Nasypiecie sobie piasku w oczy i z poczuciem krzywdy rozejdziecie się po domach.A w domu radzę poczytać sobie o tym co to jest LOBBING i wyciągnąć wnioski. Grupa rozproszona, podzielona bez jakiegokolwiek przedstawicielstwa nie ma szansy na zmianę prawa, które godzi w ich prawa. Nie jesteśmy w jakikolwiek sposób zorganizowani a więc nas NIE MA no chyba, że na szpaltach gazet jako potencjalni bandyci planujący napad na bank ze złomiastym mauserem w ręku. Niedawno czytałem fajny tekścik z początków naszej ery. Grecki historyk napisał tak o Słowianach: Nie uznają żadnej władzy i nienawidzą się między sobą". Dwa tysiące lat minęło a nic się nie zmieniło...
Luskownik Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 WitamGrupa rozproszona, podzielona bez jakiegokolwiek przedstawicielstwa nie ma szansy na zmianę prawa, które godzi w ich prawa"z tym musze sie zgodzic ale mowiac ze nas nie ma to troche przesadziles A co do zamierzchlych cytatow to ktos kiedys powiedzial POMOZECIE?" A Kto, kiedy,i jaka byla odpowiedz chyba nie musze pisac....Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.