Skocz do zawartości

Cała Europa odetchnęła z ulgą po wyborach w Polsce...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 370
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
Pomsee, teraz już nie wytrzymam i muszę Ci to powiedzieć. Jeździsz po Martianie, że niby rzekomo zaniża on swój poziom". I kto to mówi? Pomsee, który kilka postów wstecz pisze o żenującym obciachu, jakim były rządy bliźniaków". Tak przy okazji- jeśli znajdziesz przykład jakiegoś obciachu, który nie jest żenujący, to daj znać. W innym poście doradzałeś mi, bym wytrzeźwiał, jeszcze w innym, że mam poglądy jak kolesie obciągający jabola w bramie". Kilka razy nawoływałeś moderatora o usunięcie moich postów tylko dlatego, że mam poglądy prawicowe i pozwalam sobie na złośliwość wobec europejsów, federastów, różowych libertynów i platfusów. Robisz ostatnio z siebie świętoszka i wzorzec dobrego wychowania na forum, czy nawet wręcz wyważonych, kulturalnych wypowiedzi, dlatego szlag mnie trafił i piszę te słowa do Ciebie. Pozdro.

Drogi Muzułaninie the second :)
Parę jeszcze słów do ciebie.
Posługiwanie się wypowiedziami wrwanymi z kontekstu źle swiadczą o dyskutancie. Rozumiem jednak, że takie drobnostki to dla Ciebie pryszcz. Dla twojej jednak informacji stwierdzam:
Nawet te cytaty bez kontekstu dobrze oddają co o tobie myslę i jak oceniam twoja działalnosć na forum
Nie broń Martiana bo on da sobie bez twojej obrony" radę. Z nim chętnie bym spotkał sie przy browcu i pogadał z toba nigdy.
Jeżeli zas brak kultury wypowiedzi są dla ciebie oznaka prawicowosci to przyznaję ci rację jestes najbardziej prawicowym prawicowcem z jakim się kiedykolwiek spotkałem.

Pomsee, czy do mnie kierujesz swe słowa, zwracając się per Muzułaninie"? Nie masz się już czego czepiać, to czepiasz się mojej ksywki, ale to tylko świadczy o tym, w jak rozpaczliwej sytuacji znalazłeś się, jeśli już nawet mój nick wywołuje w Tobie agresję. Słowo musamman" znaczy po arabsku ak zwany", czy dla Ciebie problemem jest to, że mój nick to słowo arabskie? To taki z Ciebie postępowiec i Europejczyk,że każdego, kto powie na forum cokolwiek o żydach, nazywasz antysemitą, ale za to za Arabami nie przepadasz? Czy kalecząc słowo muzułmanin", bo mniemam, że tym właśnie słowem zwróciłeś się do mnie, chciałeś mnie obrazić? Nie jestem muzułmaninem, pochodzę ze starej, polskiej rodziny szlacheckiej, ale gdybym był muzułmaninem, nie zdołałbyś mnie obrazić tak prymitywnym wybiegiem, jak przekręcanie słowa muzułmanin" na muzułanin". Z umiarkowanym poważaniem- Musamman2.

Woytas sory za offtop ale przecież musze człowiekowi odpowiedzieć.
musamman2 przykro mi, ze tak odebrales zwykłą literówkę niestety często mi sie to zdarza mimo, że kontroluje tekst przed wysłaniem.
Z drugiej strony jakże smiesznie ktos wygląda pieniąc się i rzucając oskarżenia, na podstawie faktów, które zrodziły sie w jego głowie.
Bowiem każde słowo, które napisałes w odpowiedzi na mój post wyssałes ze swojego szlacheckiego palca - tyle ma ono wspólnego z moimi intencjami.
Teraz rozumiem dlaczego pisano, że jedną cech polskiego szlachcica było pieniactwo.
Jak widać dotyczy to także ich potomków :)
Pozdrowienia Panie Bracie!

• 1 month later...
http://fakty.interia.pl/prasa/news/milion-dola
Nasi ideowi, patriotyczni" włodarze....
Niestety takich ludzi wybieraliśmy, wybieramy i będziemy wybierać????..., a może i nie? Mam nadzieję, że coś się zmieni...
Ps.
Jak tam, już wszystkim się polepszyło?... pod nowymi, rządami???.Wszystko tanieje, pozycja Polski się podniosła na arenie międzynarodowej, pluszu już nie ma... itp, itd

Podobno najważniejszym osiągnięciem różowego rządu jest do tej pory wejście Donka na Machu Picchu. Mądry lud nazwał Tuska na tę okoliczność Słońcem Peru. Dlaczego premier udał się tak wysoko w Andy? Podobno obiecywał Peruwiańczykom drugą Polskę, dlatego czym prędzej odprawili go na daleką wycieczkę. A co Tusek zyskał z tej wizyty? Otóż siedział on obok Hugo Chaveza, można więc mniemać, że panowie wymienili się poglądami, które w wielu kwestiach są zresztą zbieżne.

Jak Wam się tak chce tą propagandę notorycznie głosić tu na forum? Ja już dawno bym sobie odpuścił bo efekt jest odwrotny od zamierzonego. Nie żebym był sympatykiem [neo]liberałów, bo jest wręcz odwrotnie, a i obecny Rząd dość słaby [wg. mnie] jest, ale przynajmniej jest w miarę normalnie. Bez tej prymitywnej propagandy, bez tego zacietrzewienia, bez tego postrzegania polityki jako walki wszystkich ze wszystkimi, bez postrzegania wszystkich ludzi jako potencjalnych przestępców, bez tego zbierania haków na koalicjantów, bez tego zamykania się na świat - bo cały świat to nasi wrogowie etc, etc.
No i jednak udało się chociaż trochę ograniczyć wpływy pewnego oj-dyra", który przez dwa lata ozdawał tu karty", a to już samo w sobie jest sukcesem, bo powoli przestajemy przypominać jakiś bantustan...

Balans- ez zbierania haków na opozycję" ????? Czy ty gazet nie czytasz? Jeszcze chyba żaden rząd nie skupiał się tak bardzo na kopaniu opozycji, jak różowi libertyni, w zasadzie oni niczego innego nie robią!

Przeciwnie, Pomsee, to nie ja jestem otumaniony euromarksistowską propagandą. To nie ja głosowałem na ten rząd nieuków i nierobów, to nie ja opowiadałem się za aneksją Polski przez Eurokołchoz, nie wierzyłem też w drugą Irlandię i trafnie przewidziałem wzrost cen, zahamowanie gospodarki i popsucie relacji z USA. Wychodzi na to, że to ja jestem realistą, a wy, Panowie Europejczycy, żyjecie w socjalistycznym matriksie.

Nadredaktór" rozdaje karty? Przecież on już wielkie dni" gdy robił za autorytet moralny, a jego gazeta była opiniotwórcza ma już dawno za sobą. Zresztą sam się wykończył do reszty tzw. Aferą Rywina, a dokładnie swoją dość niejasną postawą w okresie paru miesięcy od nagrania do ujawnienia całej sprawy. A i samo nagrywanie kogoś zaproszonego do siebie na rozmowę przy koniaczku to takie trochę dwuznaczne moralnie było. Ale tak przy okazji tej afery WYKOŃCZYŁ SLD, bo by rządzili do dzisiaj bo konkurencji specjalnie nie mieli - to chyba dobrze?

Te jak o nich piszesz platfusy" wygrały wybory bo większość społeczeństwa miała serdecznie dość poprzedniej ekipy. A więc większość znowu zagłosowała PRZECIW wybierając mniejsze zło. A nie dlatego, że tak im nakazały jak to nazywasz michnikoidy". Zresztą pewnie większość z tej większości" nigdy nie miała w rękach jego gazety...

Może większość i nie czytała Michnika, natomiast jedno jest pewne manipulacja mediów była. Jak sobie przypominam jakiekolwiek zdjęcie któregoś z Kaczyńskich zamieszczone w internecie czy prasie to prawie zawsze byli rozdziawieni, z jakimiś grymasem na twarzy, zdjęcie było tak złapane aby możliwie jak najgorzej wyglądali. Natomiast Donald był dziwnie zawsze piękny, radosny, kiedy trzeba poważny i zatroskany. Śmiać mi się chciało na te manipulacje. Cześć społeczeństwa to kupiła i głosowała jak media im podpowiadały.
Przemilczany był też wynik wyborów PO wygrało o około 10% z PIS . Jeszcze tak w Polsce nie było żeby partia rządząca przegrała w ponownych wyborach tylko o 10%. Przypomnijcie sobie AWS czy SLD i ich wyniki w ponownych wyborach. Pozdr.

Teraz nie ma komisji w sprawach takich jak zamordowana przez PiS Blida", nie ma walki z prezydentem, nie ma dożynania watahy, nie ma zgody na roszczeniową politykę wobec Polski. Nie ma obciachy w stylu Niesiołowskich, Palikotów i innych. Kaczmarki i Kornatowskie się nie tłumaczą przed prokuraturą, ale tłumaczą innym jakie to za poprzedniej ekipy bagno było. Ministerstwo sprawiedliwości jest sprawiedliwe, a doradcy są krystalicznie czyści. No i nie ma przede wszystkim pomówień i zniesławień. Nie ma też układów. Polakom żyje się coraz lepiej i więcej zarabiają a ceny spadają. Budujemy się na potęgę. Gospodarka rośnie. Prestiż Polski wzrasta. Polityka zagraniczna i ta na East i na West to same sukcesy. Jedyny pozytyw widzę, że Donek jest przystojniejszy od Jarka. No i był na szczycie....
Ps
Media nadal sprzyjają PiS- owi poddaję się i przyznam, że z naszą nacją jest coś nie tak....

Nie będę się bawił w adwokata tego rządu, bo liberałowie nie są z mojej bajki, a i ten rząd dość cienki" wg. mnie jest. Zapytam jedynie w czym Ci martianie przeszkadza komisja do sprawy wyjaśnienia tragicznej śmierci byłej minister Blidy, no w czym? [poza problemami emocjonalnymi oczywiście].
Zapytam jeszcze dlaczego nie protestowałeś gdy PIS zawłaszczał telewizję publiczną - ocna zmiana bis". Gdy to w ciągu jednej nocy zamachnięto się na media publiczne i po raz pierwszy w historii wolnej Polski we władzach telewizji publicznej nie zasiadł ani jeden przedstawiciel opozycji, no gdzie wtedy byłeś? A gdzie byłeś gdy jeden drugiego nagrywał, bo takie mieli wzajemne do siebie zaufanie. A gdzie byłeś gdy były mordowane" laptopy? A zresztą nie chce mi się już na ten temat więcej dyskutować... Niech Ci będzie, że masz rację.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie