pomsee Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 Prawdziwa sensacja wywracająca do góry nogami wiedzę o średniowiecznych kontaktach Wikingów z Danii z Nowym Światem"http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=563&NrSection=80&NrArticle=72820&IdTag=448
pomsee Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 To jest ta czaszka Inka z Danii.
herbstnebel Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Tak jest! Wywalmy gmach skostniałej i konserwatywnej nauki w powietrze!Nie twierdzę, że ludzie, typu DaNiken mają rację. Ja wiem po prostu że tysięcy znalezisk archeo, które nie pasują do ogólnej akademickiej linii nauczania historii nie można dłużej ignorować jakby ich nie było!!brawo Wikingowie!
Erih Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 No cóż , wyprawę Leiffa Ericksona też uważano kiedyś za mit , ale przesłanki jak na razie są słabiutkie.Pożyjemy , zobaczymy.
acer Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 akazana archeologia" i kule z rowkami...a tak stare, że rozum nie ogarnia....
herbstnebel Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Wiedza daje pewność. Pewność uspokaja. A kto jest spokojny nie zadaje niewygodnych pytań"I jest szarą masą b. dobrą do rządzenia nią :) Ta, może i akazana archeologia" - zawsze mnie wkurzali uczeni, którzy ratując karierę ją tworzyli mówiąc falsyfikat" o rzeczach, które nie wiedzieli kompletnie jak powstały. A gdzie przyznanie się do niewiedzy?? Mole zeżarły?
balans Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Inka? Skąd ta pewność? Może to był Astek, albo inny Maj lub Olmek?
pomsee Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 Balans przeczytaj dokładnie artykuł - chodzi o szew na czaszce widoczny na fotce.
Cronos Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 A gwiezdne dziecko"... to dopiero zagadka:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.