Skocz do zawartości

Rekonstrukcja zimowa WH

kloki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 337
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Akurat mimo wszystko filmy fabularne nie są dobrym źródłem wiedzy o arwie i broni" dlatego osobiście nie biorę ich pod uwagę przy gromadzeniu informacji dotyczących mojego hobby (w Stalingradzie" są spore błędy w umundurowaniu bohaterów - jak choćby munudry przypominające M43 z ciemnozielonymi kołnierzami).

Pozdro
Hindus

Witam,

W pierwszych rosyjskich zimach wszystko co bylo biale, bylo uzywane jako kamuflaz. Nie znam datowania zdjecia, ktorego skan zamieszczam, ale dobrze widac, ze jeden z zolnierzy ma na sobie ...sukienke. To akurat zdjecie mialem pod reką, ale widzialem tez i sukieneczki koronkowe, bolerka, nocne koszule.....

Pozdrawiam,

Smoczy

Victor nikt nie ma i chyba nie miał wogle wątpliwości że te dwa zjęcia nie sa oryginalne.
Nie padła sugestia że są z filmu czy coś. wieć na co komu te zapewnienia :P

A co do maskowania w jednej z książek Ospreya iemieckie wojska powietrznodesantowe" widniał rysunek i zdjęcie żołnierza który miał pobielone ładownice do MP, pas, szelki, a nawet lornetkę

pozdro

a tak apropo fotek
jak to jest ze jak bys nie postarzył wspólczesnego zdjecie to cholerka zawsze sie dopatrzysz ze to coś z nim nie tak... a orginał nawet zachowany rewelacyjnie odrazu wali orginałem. chłopaki za bardzo wypasione czy jak ?

pogoda była najpierw do bani ale potem nawet słonce wyszło

- no i kilka uwag dot umundurowania, na deszczu zimówki robią się bagno,;) nic dziwnego, że zetly szły masowo do użycia ale troche poczuć można warunków frontowych he he, tu nie ma co oglądać się pogodę wojna to wojna"

Witam, jesteśmy świeżo po manerach w górach (Gorcach, sniegu prawie po pas). Kolega się skąpał w potoku górskim i powiem kolegom - że parka Sturma nie przepuściła wody - mundur był suchy. To oczywiście nie reklama - tylko przekazanie doświadczenia z pola walki" :)
Pozdrawiam

Roch"chyba tkwił w tej wodzie po pas bo az mi sie nie chce wierzyc na manewrach jak pisał Victor łapie wode jak arab na pustyni......Ale moze ma chłopak wypasiona wersję ala U-boat ;)Ale ja nosze ją na codzień i aż sie rozpadnie uwielbiam ja za te ciepełko a moja Panna by chetnie ja na scierke przerobiła!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie