victor Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 adosna twórczość" :))i wg. mnie wcale to nie jest wyjątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 czy ktoś sobie teraz wyobraża spanie w takich warunkach ech :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Zobaczcie jakie biale pokrowce "maja Niemcy w filmie Stalingrad" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Akurat mimo wszystko filmy fabularne nie są dobrym źródłem wiedzy o arwie i broni" dlatego osobiście nie biorę ich pod uwagę przy gromadzeniu informacji dotyczących mojego hobby (w Stalingradzie" są spore błędy w umundurowaniu bohaterów - jak choćby munudry przypominające M43 z ciemnozielonymi kołnierzami).PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 To fakt . jednak film to film , a rekonstrukcja chodzi swoją droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 w filmie Stalingrad wystepują też dość dziwne ubiory maskujące zimowe. Otuż jest to jakby narzucone na ramiona prześcieradło z dziura na głowę, bez rękawów, za to wiązane sznurówką z przodu istniało takie cuś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Tak się składa Panowie, że jedno i drugie zdjęcie nie pochodzi z żadnego filmu a są normalnymi zdjęciami frontowymi :))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoczy Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Witam, W pierwszych rosyjskich zimach wszystko co bylo biale, bylo uzywane jako kamuflaz. Nie znam datowania zdjecia, ktorego skan zamieszczam, ale dobrze widac, ze jeden z zolnierzy ma na sobie ...sukienke. To akurat zdjecie mialem pod reką, ale widzialem tez i sukieneczki koronkowe, bolerka, nocne koszule.....Pozdrawiam,Smoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoczy Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 acha - jeszcze zdjecie : Pozdrawiam,Smoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Jak widac nie przebierano w środkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Victor nikt nie ma i chyba nie miał wogle wątpliwości że te dwa zjęcia nie sa oryginalne.Nie padła sugestia że są z filmu czy coś. wieć na co komu te zapewnienia :P A co do maskowania w jednej z książek Ospreya iemieckie wojska powietrznodesantowe" widniał rysunek i zdjęcie żołnierza który miał pobielone ładownice do MP, pas, szelki, a nawet lornetkę pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Nio masz racje nie skumałem do końca sugestii i rozmowy Hindusa ale spox ;) przecia po to forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 a tak apropo fotekjak to jest ze jak bys nie postarzył wspólczesnego zdjecie to cholerka zawsze sie dopatrzysz ze to coś z nim nie tak... a orginał nawet zachowany rewelacyjnie odrazu wali orginałem. chłopaki za bardzo wypasione czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Co do oryginalności zdjęcia to w tym wypadku bym sie nie sprzeczał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 z dziś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 pogoda była najpierw do bani ale potem nawet słonce wyszło- no i kilka uwag dot umundurowania, na deszczu zimówki robią się bagno,;) nic dziwnego, że zetly szły masowo do użycia ale troche poczuć można warunków frontowych he he, tu nie ma co oglądać się pogodę wojna to wojna" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 A gdzież to?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskot5pu Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 to tylko nasze manewry"w końcu trening czyni mistrza jak to ktoś powiedział:-} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roch Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Witam, jesteśmy świeżo po manerach w górach (Gorcach, sniegu prawie po pas). Kolega się skąpał w potoku górskim i powiem kolegom - że parka Sturma nie przepuściła wody - mundur był suchy. To oczywiście nie reklama - tylko przekazanie doświadczenia z pola walki" :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Roch"chyba tkwił w tej wodzie po pas bo az mi sie nie chce wierzyc na manewrach jak pisał Victor łapie wode jak arab na pustyni......Ale moze ma chłopak wypasiona wersję ala U-boat ;)Ale ja nosze ją na codzień i aż sie rozpadnie uwielbiam ja za te ciepełko a moja Panna by chetnie ja na scierke przerobiła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 czy ktoś zgadnie gdzie to??i nie jest to Ostfront ... ;))bardzo znane miejsce jako podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Wartownia na Westerplatte :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.