balans Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Może gdyby akcja była rozpisana na 5-6 odcinków, a nie 13 to by się dało oglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Na razie mało scen batalistycznych , rozkeca sie widać. cóż' poczekamy na rozwój akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Alexxg jeśli chodzi Ci o szwy na plecach w mundurach Jorga, albo Glöbckego to są to kurtki oficerskie które jak wiadomo szyto sobie na miare i prywatnie. W tych wyrobach przodował szyk i elegancja a nie regulamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Ok jedziemy dalej :)Odcinek 4.Początek całkiem dynamiczny, sceny walki, to już mityczne robienie Małacha za muchę na murach zamku bez kaskadera jest.aha coś się im spaliło w laborce i bomby a na czas nie będzie :FNa samym początku oglądają ddws - i tu prośba, jak ktoś wie załączona lista twórców z jakiego jest numeru ddws to proszę o namiary :D bo nie mam tego odcinka po szybkim przeglądzie stwierdzam :( Ale nie jestem Wołoszański żeby mieć dostęp do oryginalnych taśm :)a wracając: Noo środek trochę statyczny, ciut się ciągnie, ale akcja się dzieje daleko od Polski i ciekawie się to ogląda. Tomasz Dedek jako rosyjski generał jest nie do pobicia. Tylko on się potrafi tak żywiołowo wściekać.Szyc jako SS rzuca minki i się zgrywa jak to on tylko potrafi.Aha, wspomniane o odrzuceniu Rosjan spod Lubania o którym tak wyżej dyskutowaliśmy. Ogólnie serial zmierz a b. dobrym kierunku IMHO! polecam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Przepraszam Cię herbstnebel ale gdziecogdziekogoczym?Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Słucham Darku? :)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Czy polską ziemią ma być napromieniowany Wrocław? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 No skoro zostało przyznane Polsce, to szkoda by było gdyby się świeciło, nie? Japończycy mieli przez b. długi okres czasu problemy z promieniowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 :) na razie nie zrozumiałem z Twojego postu minimum połowy, poczekam do piatku, zobaczę omawiany odcinek i spróbuję zrozumieć jeszcze raz :)A jeśli chodzi o film to nadal najmocniejszą jego stroną dla mnie są mundury i sprzęt nie fabuła i gra aktorów.PozdrawiamDarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 No przecież nikt nie lubi jak mu się mówi o czym będzie film, który chce oglądnąć :)Ja tylko stwierdzam, że odc. 4 nie ciągnie się jak flaki z olejem i jest ciekawy i polecam. A o ten brak akcji koledzy po odcinku 1 i 2 pomstowali do nieba przecież :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 no skoro zostało przyznane to ok, ale skoro nie było to po co to napromieniowywać by mieli to ONI sami sobie?a tak poza tym, to film trochę nuda, ale jako reko to ładnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 chodziło mi o użycie bomby przez aliantów w kontekście zapoczątkowanym przez kolegę Indiana bodajże co by było gdyby" wojna ciut się przedłużyła :)jak wiadomo Amerykanie bardzo chcieli użyć bomby ws Europie ale nie zdążyli, a gdyby mieli okazje to rozwaliliby pewnie jakieś duże miasto - może Szczecin, może Wrocław? Wyraziłem więc mając na uwadze niemiłe doświadczenia Japończyków, zdanie, że dobrze iż to się skończyło w maju 45. O napromieniowaniu przez Niemców nie mówiłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 a to już kumam. To Jankesi mieliby zrzucić na Wrocka. To pardomsik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
advertus Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 i jak Panowie po dzisiejszym odcinku - jak dla mnie to nadal brakuje emocji, chyba za dużo oczekuję po serialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 uaaaaaaaa nuuuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 moim skromnym zdaniem powoli się rozkręca nawet tata nie zasnął podczas oglądania tak jak tydzień temu hehe , aczkolwiek twierdzenie Jorga ,że panna Buzek jest piękna wydaje mi się bardzo przesadzone ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Giń MASZKARO!!!" ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tm/39 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Mnie zainteresował Kubelwagen w malowaniu AK z charakterystycznym znakiem palemki na na przednich drzwiach .Wydaje mi się ,że przemkneła też ciężarówka w/w malowaniu.Co WY na to koledzy wszak to końcówka wojny, zima itd ?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 O to chodzi? Pod sam koniec odcinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tm/39 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Dokładnie jesteś kol.herbstnebel nie oceniony !!!Jak byś znalazł jeszcze tą ciężarówkę na pace której podróżuje Jorg .Jeszcze kilka słów o treści po 4 odc.Oglądam ,po prostu przywykłem !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Film jako taki porazka.Wczoraj dobrze ze przebrali strazaków bo stara to juz wzieli prosto z OSP.Ale podobno w 5 odcinku pojawi się Magda M. I kol Jorg(vel Małaszyński) sie rozkręci i pogoni faszystom kota.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Z tej wyskoczył.No żółtawe malowanie ma. Może to coś wspólnego z programem atomowym. Znaczy z przewozem chemikaliów na przykład?? Nie wiem, a palemka jeśli była to przecież zeskrobana :) A nie przesadzajcie. Kloss - głównie dział się w zamkniętych pomieszczeniach, szczególnie te części jak był teatrem telewizji na żywo (o ile pamiętam). Jedynie bardzo nastrojowa muzyka i wspaniałe aktorstwo Mikulskiego ratowało sytuację CZĘSTO. Może i macie rację, że porażka. Ja od siebie uważam, że aktorzy polscy, którzy by rozkręcili ten serial i mogli by skreować nowych klosów, grają tutaj drugoplanowych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 A moment - to w temacie na forum już było, że ktoś miał żółty zasobnik na maskę i się pytał czy to z DAKu jest. Ale się okazało, że to pod koniec wojny produkowany, a farbę miano nakładać w jednostkach i wychodziły takie żółte... może z samochodami było podobnie??? Mimo wszystko jeśli tak, to by mogli bardziej tą palemkę zamalować :DA ja dalej nie wiem jaką część DDWS oglądali w odcinku 4-tym. i nie mam tej części (a kolekcjonuję) :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 piaskowy kolor to kolor fabryczny. Czołgi na front tez jechały w kolorze piaskowym i na miejscu je przemalowywano odpowiednio do warunków. I tak było z wiekszością sprzętu.W filmie Upadek" w jednej ze scen przemyka sdkfz 251 całkowicie pomalowany na piaskowo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koral1944 Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 A ja wymiękłem jak zaczął Compaigne gadać z Czernym o odznace spadochronowej za 400 skoków, a tymczasem na mundurze tego drugiego była odznaka pilota i ani śladu spadochronowej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.