Skocz do zawartości

Zabite znaki

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Okejos, ok tylko pytanie jakim srutem, siodemką dobrą jedynie do rzutkow na trap/skeet butelke rozbiłem po trzecim strzale, ( zostawaly tylko rysy na szkle) wiec nie generalizuj, loftki ( srut o srednicy 6 mm) to tak jak bys pociagnal ogniem ciaglym z kbks-u, a 12 magnum to masakra nawet srutem sredniej granulacji, o pociskach typu breneka nie wspominam bo te potrafia calowa rure przeciac w przypadku trafienia ,zreszta byla kiedys taka amunicja, Czesi robili, oznaczenie handlowe S-Ball, qrcze ta to dopiero dawala popalic, bardzo celna na dalekie dystance ( 40 - 50 m to na strzelbe pociskiem naprawde sporo) i postafiła skutecznie zatrzymac i dzika i jelenia, miala jedna wade i chyba to przesadzilo o wstrzymaniu produkcji, dawala kupe rykoszetow, co przy stalowym rdzeniu nie jest w sumie dziwne.
Napisano
Breneka to jak młotem kowalskim. Nie ma nawet co mówić.

Tak samo jak sypnięcie ze sztucera 8x68.

Takie wgięcia spokojnie zrobiłaby lepsza wiatrówka.
Napisano
Wiatrówka albo śrut z dużej odległości.No może .22 bocznego zapłonu , jakiś pistolet sportowy. 9mm Mak nie przebiłby z większej odległości blachy ale zerwał ją z mocowań , z resztą na moje oko wgłębienia(nie odpryski farby a właśnie wgłębienia) stanowczo za małe na cokolwiek ponad 6mm .
Napisano
Acha , zapomniałem napisać co najważniejsze - cokolwiek by to nie było , majzel nawet , znaleźć , zabrać , zapudłować kretyna , niech go 48 pod kluczem plus inne szykany nauczy rozumu jak mamusia nie dała !
Napisano
???? A to żeście mnie zaciekawili panowie. Zabijanie znaków? Kurde, nigdy nie zwróciłem na dziury w znakach jakoś uwagi :D to jakaś gangstersko-kłusownicza tradycja czy policjantom(wojsku?) się nudzi jak się skończą pączki :D? Bo to takiego czegoś co zrobiło dziurki na pierwszych fotach to mało osób ma dostęp.
Napisano
Witam
Na pierwszych fotkach to raczej jakiś kbks bo chyba nie wszystkie slady są na wylot.a kiedys tego kbks-u było od groma pamiętam w mojej szkole w skarzysku-kam było icj\\h chyba z 15
Napisano
okejos malo widziales to sie nie wypowiadaj :) Kup sobie cos takiego http://allegro.pl/item239036192_silna_proca_crosman_fire_storm_usa.html
i postrzelaj. Zobaczysz ze to niewinne urzadzenie to maszyna zniszczen
Napisano
chłe chłe... nie widze innego sposobu jak zakup znaku drogowego ze złomu i pojechanie na strzelnice.. wzecie wiatrówki, procy i cos 7.62 i 9 mm i dokumentacja foto :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie