okejos Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 efekt jazdu z wawy do lublina tak przez 30 km o0bserwowałem znaki drogowe.to chyba 5.6 nato
Kaligari Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 zabijanie znakow to zwyczaj przyjety na calym swiecie :)jak bede mial czas zrobie fotki ze swojego miasta...ale ogolnie poszatkowane bardziej mi sie podobaja-zawsze to jakies urozmaicenie:)))
aegirsson Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 ci co to robią - kurwa co za debile j - ni
Argonauta Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 9 para by przeszla to raczej 9 makarow to w sumie dosc słaby naboj ...a w ogole to mam wrazenie ze jeszcze nie wszyscy partyzanci z lasow wyszli ;-))))))
okejos Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 jak lufka ma wyrobiony gwint to i 9 para nie przebije
okejos Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 natomias nabój do TT 7,62 tnie jak masło
żwirko Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Przecież widac,że jest to ASG,lub super naklejeczki dostępne na każdym bazarze na Bliskim Wschodzie :]
Darek419 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Heh,a tu porządnych ludzi sie gnębi za jakieś ogryzki,a tak wogóle widać że to robione jest meslem.pozdro
bjar_1 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Chłopy wychodzą widocznie na testing maszynek :)
Cyrograf15 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Makarow czy 9 para przebija coś takiedo bez trudu. To raczej ASG lub zwykła watrówka. Kiedyś widzałem taką postrzelaną makiete radiowozu, co mnie bardzo ubawiło. O ile znki są jednak potrzebne to taki postrzelany adjowóz" nikomu nie szkodzi. Na całym świecie strzelanie do znaków jest karalne i wszędzie są postrzelane.Wojtek
Argonauta Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Cyrograf nie pisz takich rzeczy ze to ASG, bo bedzie na pozwolenia ;-)))))))) , swoja droga niektore wiatrowki tez maja niezle kopyto, na zachodzie (a zwlaszcza w USA) sa stosowane do polowan na szkodniki, ale te dziury moim zdaniem to zdecydowanie bron palna, podyskutowac mozemy co najwyzej o kalibrze.
Darek419 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Tak i na 3 fotce ma niezłe skupienie w celu.pozdro
Cyrograf15 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Jak broń palna to albo śrutowa albo flobert. Cokolwiek innego palnego raczej przebija. Widzałem jak z ASG prwdopodobnie po tuningu goście tłukli butelki na 70m. Na przebijalność testów nigdy nie robiłem podobnie jak i do znaków nigdy nie strzelałem ale kiedyś rozstrzelaliśmy komputer jak i hełm ;-))) Popery do strzelań dynamicznych mają przynajmniej 5mm, inaczej są jednorazowe.Wojtek
Argonauta Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 flobert 9mm zgoda ma niewielka sile kinetyczna pocisku, ale bron strutowa ???qrcze nie wiesz co piszesz , recze Ci ze jakbym przywalil z dystansu 15-20 metrow - kwestia slupiena - srutem powiedzmy tak ze 3 zera albo loftkami to z takiego obiektu zostaly strzepy, no a breneka ( zakladajac ze bym trafił bo strzelby konstrukcyjnie ta amunicja sa niecelne) jestem w stanie odstrzelic slupek ......... na ASG sie nie znam, ale na srutowki nie dam zlego slowa powiedziec ;->
Horst Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 To nie mogła być broń palna, bo co to za pistolet który tego nie przestrzeli? MOim zdaniem stuningowana broń ASG ew. wiatrówka.
von Neumarkt Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Nieważne z czego strzelano,ja na pewno nie chciałbym z tego oberwać.Znaki zdaje się były robione z blachy 1.5mm,a takich wgnieceń byle co(czyt.dosadniej)nie zrobi.
panzerhrabia Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 na pewno to nie jest żaden ASG ani wiatrówka na 99,9%. Obstawiam FN 7,... lub nawet 6,35 z małej odległości może to jeszcze być makarow:) taki moje przemyślenia:)
okejos Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 cyrograf chrzanisz jak potłuczony... jakie asg albo jaka wiatrówka przebije ci znak. czasami jak pisano wyżej 9 mm makarow nie przebije
panzerhrabia Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 na pewno to nie jest żaden ASG ani wiatrówka na 99,9%. Obstawiam FN 7,... lub nawet 6,35 z małej odległości może to jeszcze być makarow:) taki moje przemyślenia:)
okejos Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 argonauta.. w;asnie znalazłem znak do którego ktos strzelił z dubeltówki srutem .. postaram sie zrobic fote. strał z bliska bo srednica razenia to 20-25 cm.. 0!! przebicia nawet nie bardzo wgieło
okejos Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 panzerhrabia 6.35 to pomyłka nie przebije nawet blachy w samochodzie... był przypadek w Polsce ze bandziorek strzelał do atakujacych go policjantów z 6.35 przez szybe samochodowa i nie przebił jej a 9 policjantów przebiły i zrobiłu mu kuku
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.