acer Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Ta, była kochanką, a Ksiądz Proboszcz przegrał kilo złota i dwa pogrzeby w brydża z Majorem. Taka prawda.
herbstnebel Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 na serio się pytam Acer :) taki luźniejszy wątek to spytać nie można? Była jego podwładną tylko czy może kochanką :)?
mkduch Napisano 27 Czerwiec 2010 Napisano 27 Czerwiec 2010 witam, porusze stary temat i odpowiem na pytanie kolegi herbstnebel nie niebyła jego kochanką Pozdrawiam
H2HSnake Napisano 28 Czerwiec 2010 Napisano 28 Czerwiec 2010 miałem okazję spędzić parę godzin z reżyserem Bohdanem Porębąna zjeździe kresowian parę lat temu.Sympatyczny człowiek.Wtedy też dowiedziałem się że nakręcił również film o 1 dywizji Pancernej ;] bardzo fajny Daleka jest droga".Co do filmu Hubal, bardzo podobały mi się dialogi, żargon żołnierski, brakuje tego w niektórych filmach.
s_boj Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 to ja się pochwalę :)Osobisty prezent. U góry płyty zamazałem w programie do obróbki zdjęć imiona moje i mojej żony oraz nasze nazwisko :)
miszka7-1 Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 To ja też się pochwalę (chociaż nie lubię).Miałem honor, wraz z kompanionami, rozmawiac kilka godzin pod Szańcem w Anielinie z plutonowym Romanem Rodziewiczem, tym prawdziwym. 11 lat temu? Jakoś tak. Mam też fotosy z filmu od przekazane przez reżysera Bogdana Porębę. No i śpiewaliśmy dumkę Atamana" wraz z odtwórcą głównej roli ryszardem Filipskim. A wnuczka aktora zażywała ułańskiego wierzchowca.Takie...wspomnienia...ech...
Nadwojciech Napisano 17 Grudzień 2013 Napisano 17 Grudzień 2013 Michał,babki z Bokowa w nim statystują. :)
bjar_1 Napisano 27 Styczeń 2014 Napisano 27 Styczeń 2014 Zmarł Bohdan Poręba, reżyser Hubala"...http://film.onet.pl/wiadomosci/bohdan-poreba-nie-zyje/f3f1t[*]
Romek_66 Napisano 27 Styczeń 2014 Napisano 27 Styczeń 2014 Jakby nie patrzył,,wypromował,, świętokrzyskie. [*]
Ostoja Napisano 10 Kwiecień 2015 Napisano 10 Kwiecień 2015 Film jest dobry ale szkoda, że pomija ważny szczegół jakim był fakt, że oddział Hubala dość łatwo został namierzony i rozbity przez Niemców w wyniku zdrady. Moim zdaniem należałoby nakręcić od nowa film o Hubalu ale z drugiej strony jeśli miałoby być robione to w taki sposób jak np. Tajemnica Westerplatte" to może lepiej nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.