danieloff Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 Niedawno trafiłem taki przyjemny psi medalionik - możecie wrzucić jakies fotki waszych podobnych znalezisk dla porównania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 I fotka z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Psy 3:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 Mam jeszcze taki - co prawda nie bardzo stary, ale i tak fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hesler26 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Guben. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Danieloff - znalazłem prawie identyczny 1968, tyle że literki to Gd-M".Oprócz tego mam jeszcze okrągłe Gd/I 1967"(dwa z różnymi numerami),i trójkątny Gd I 1966". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 A znalazłeś je w Gdańsku lub Gdyni? Ja swój znalazłem w okolicach Bychawy w Lubelskiem, więc zakładam, że oznaczenia Lb-BY oznaczają Lublin-Bychawa, ale to tylko moje domniemania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 ˝Psiaki˝ warszawskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 W Warszawie psi podatek wprowadzono w 1865 roku,z tego roku powinien pochodzić pierwszy warszawski żeton,niestety takiego jeszcze nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Prośba o poradę,co to jest czyżby gminny ˝psiak˝,przeczy temu duża średnica żetonu 3,6 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Znaczek duży, ratlerek to pewnie nie był:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Bo nie pies był właścicielem tego znaczka ,tylko krowa,a ta z racji gabarytów, posiada znacznie większy udźwig .Taki przedwojenny SAPARD,zresztą było już na forum kilka razy i o psich i krowich znaczkach .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Ale ten jest psi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 abcd - piękny zbiór, a więc jeszcze kilka wzorów warszawskich psiaków" jest do znalezienia przede mna :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Tak,wszystkie moje znalezione w Gdańsku,w jednym z parków, bardzo wczesnym porankiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nosek71 Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 To ja dodam swój z Płocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Przepraszam bo trochę odbiegam od tematu, ale nie bałeś sie Catadero tak rano samemu po praku chodzić? Wykryweczkę mogłeś stracić albo i jeszcze coś więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Taki zaszczekał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Pokemon: bałem się.Ale zbyt słabo,żeby odpuścić.A ranek był późnojesienny i tak mglisty,że ledwo było co widać na dwa metry.A wyszło jeszcze kilkanaście innych fancików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 karpik te też są psie ? Skąd to przekonanie . Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 To mój najstarszy . Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 St 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Zidentyfikowałem te dwa jako psie, tak?Teraz też nic innego nie przychodzi mi do głowy:)Nie ma rewersu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Nie ma rewersu ,nie ma wizerunku psa,są inne niż znane mi psie znaczki z różnych okresów i ktoś kiedyś na forum napisał że to są krowie znaczki identyfikacyjne ,dlatego pytam z kąt wież że to na pewno psie znaczki .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.