Skocz do zawartości

Psie znaczki vol.I

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Danieloff - znalazłem prawie identyczny 1968, tyle że literki to Gd-M".Oprócz tego mam jeszcze okrągłe Gd/I 1967"(dwa z różnymi numerami),i trójkątny Gd I 1966".
Napisano
A znalazłeś je w Gdańsku lub Gdyni? Ja swój znalazłem w okolicach Bychawy w Lubelskiem, więc zakładam, że oznaczenia Lb-BY oznaczają Lublin-Bychawa, ale to tylko moje domniemania.
Napisano

W Warszawie psi podatek wprowadzono w 1865 roku,z tego roku powinien pochodzić pierwszy warszawski żeton,niestety takiego jeszcze nie widziałem.

Napisano
Bo nie pies był właścicielem tego znaczka ,tylko krowa,a ta z racji gabarytów, posiada znacznie większy udźwig .Taki przedwojenny SAPARD,zresztą było już na forum kilka razy i o psich i krowich znaczkach .Pozdro...
Napisano
Przepraszam bo trochę odbiegam od tematu, ale nie bałeś sie Catadero tak rano samemu po praku chodzić? Wykryweczkę mogłeś stracić albo i jeszcze coś więcej...
  • 2 weeks later...
Napisano
Pokemon: bałem się.Ale zbyt słabo,żeby odpuścić.A ranek był późnojesienny i tak mglisty,że ledwo było co widać na dwa metry.A wyszło jeszcze kilkanaście innych fancików.
Napisano
Nie ma rewersu ,nie ma wizerunku psa,są inne niż znane mi psie znaczki z różnych okresów i ktoś kiedyś na forum napisał że to są krowie znaczki identyfikacyjne ,dlatego pytam z kąt wież że to na pewno psie znaczki .Pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie