huk 100 Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 Że tylko jeszcze Urzędy Celne nie mają swoich kapelanów !! zostaną wiec tam zatrudnieni na etatach Komisarzy Służby Celnej –cena jednego etatu miesięcznie to ok.6000 zeta –co wy NATO ?
kokesh Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Jaja sobie robisz ? Czy CI się daty prima- aprilisu pomyliły .Pozdro...
huk 100 Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 kokesh po takiej informacji w TV to ja już sam nie wiem ? może to ja jestem pomylony ? a to co się dzieje dookoła mnie w tym kraju to jest normalne !
acer Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Huk, nie wiesz co zrobić ?Przecież masz szable na ścianie / w ostateczności wystarczy siekierka z pniaka :)
marcjew Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Ksiadz kapelan w UC proste i logiczne.Kapelan jest z CBA i liczy na spowiedz swieta!!!Moge sie mylic.
Hitboy64 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Jacy ludzie taki kraj... Ech no dobra może nie wszyscy... Ale ja cięgle uważam, że Polska - dziwny kraj"
jacenty2004 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Spokojnie damy radę i za to też zapłacimy :)
satron1200 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Witam , w sumie to bardzo dobra wiadomość . Bóg bardzo kocha Polaków , a wiadomo że nic nie wzmacnia tak bardzo potencjału obronnego jak kapelan . Niech będzie pochwalony ... Pozdrawiam . PS . Czy to forum ma już swojego kapelana ?
pokemon Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Proszę koledzy-bracia: nie mieszajcie do tego Boga! Bóg gardził i gardzi mamoną...ale to inna bajka!To co się stało (ma stać) to polityczne zagrywki przedwyborcze i tak to należy odczytywać, ponieważ Kościół jest nadal silną organizacją, czego jakby dowodem jest Ojciec Dyrektor. Pomysł jest głupi sam w sobie (nawet bez tych apanaży) i de facto bije w Kościół, ale co zrobić kiedy Kościołem rządzi arcybiskup utożsamiający się z przystankiem Woodstock i jemu podobni? Mamona wdarła się do Kościoła i czas wygonić kupców ze świątyni!
8total4 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 co do przystanku woodstock to prawda jest taka ze kazda strona mega koloryzuje wszystkie szczegoly .. kto był ten wie jak wyglada dokładnie impreza, ja osobiscie w tym roku spotkalem dwa przypadki interwencji policji na przystanku jezus (dwie panny troche przesadziły z dragami), jest tam kazda skrajnosc religijna i poglądowa, a impreza stala sie jak najbardziej komercyjna i pare osob probuje podtrzymać resztki strzępków ideowych (akademia sztuk przepieknych).osobiscie uwazam ze mieszanie jakkolwiek księży do polityki i służb mundurowych jest błędem...nie urażając osób wierzących, choć sami przyznaja zapewne ze władze kościelne od biblii troche 'odstają'pozdrawiam.
dago2 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Mamy taki kraj na jaki zasługujemy. Ktoś w końcu głosował na takie szuje jak Kaczyńscy,Lepper czy Giertych. I ktoś z nas finansuje takiego świra jak Rydzyk. To my Polacy...
8total4 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Może władza poprzedniej kadencji była jaka była, ale nie ingerowali w życie tak jak Giertych i jego pomysly na szkoły-izolatki, mundurki, Becikowe czy inne bzdury.a co do Rydzyka to sadze ze ma wpływ na 90% polityków w tym kraju i do tego całkiem pokaźny kapitał.a może by tak drodzy odkrywcy przypodobać się radiu ojca dyrektora, polegając na jego znajomosciach .. wtedy wykopki stałyby się legalne a może nawet dofinansowane przez w.w. pozdrawiam :D
kokesh Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 A ile procent ze znalezionych fantów chcesz oddać ojcu dyrektorowi ? On nie głaszcze po główkach biednych sierot ,tylko silących mamonę wiernych fanatyków , a ja nie zamierzam dzielić się czymkolwiek , z tym dojącym emerytów cwaniakiem.Pozdro...
8total4 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 zawsze mozna pertraktowac odpowiednie warunki ;)pzdr!
MK Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 6 tysiaków miesięcznie... No no, nie wiedziałem, że SG szasta takimi pieniędzmi ;)
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 MK -nie SG tylko Sużba Celna heheheh:];] -pozdro
kokesh Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Pomyślcie ile taki ksiądz komisarz za te 6-kafli kupi świętych obrazków ,kadzidła do okadzania Urzędów Celnych].Resztę rozda biednym sierotą ,bo przecież wielką cnotą księży jest życie w ubóstwie .Nawet nie powinienem myśleć że będzie inaczej , ale coraz częściej do kościoła chodzę poza mszą aby się mniej denerwować i aby w odpowiednim majestacie tego miejsca [wszak chadzali tu moi dziadowie] ,pomodlić się , bez całego tego kabaretu .Pozdro...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 Podczas podawania tej wiadomości spytano o opinie dwóch księży –jeden powiedział iż kapelani powinni świadczyć swoje usługi gratis charytatywnie –natomiast ten drugi odpowiedział że powinni brać za to kasę –bo to ich zobliguje do świadczenia tych usług na wyższym poziomie – -pozdro
traper6 Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 ....natomiast ten drugi odpowiedział że powinni brać za to kasę –bo to ich zobliguje do świadczenia tych usług na wyższym poziomie...."Więc co? Za kasę modli się żarliwie, a bez kasy to na odpierdol !!?Mamy już Kaczystan,czyżby nam się tworzył Klechostan ?
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 traper6 Ostrożnie z tymi bluzgami i tak nic nie zmienisz –a jak przyjdzie w październiku PO to coś się zmieni ? :}:}:}
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.