Skocz do zawartości

Do Bociana - Prawo nie działa wstecz !!!!!!!!

Hartmann

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szanowny Kaziemierzu - więcej konsekwencji - skoro cos piszesz to pomyśl najpierw . A piszesz tak :
Jednym z punktów nowego regulaminu będzie:

Usuwane będą posty które:

- zawierają uwagi skierowane do Moderatorów"
Czyli rozumiem iż takiego punktu w regulaminie jeszcze nie ma .
Doła absolutnie nie mam , ale zastanawiam się czy niebawem nie dojdzie do tego iż zwracając się do moderatora nie trzeba będzie równocześnie z wymienianiem Jego imienia przygładzać sobie dłonią włosów , a imię owe wymawiać z przydechem .
Hart
Napisano
Skoro zablokowaliście wątek do Proteusa i Bociana" to pozwoliłem się podpiąc tutaj gdyż jest ździebko podobny.

W Towarzyskim jest wątek Grupy wiekowe Odkrywcy". Wypatruję te swoje ślepka i wyparuję a naszych kochanych moderatorów nie wiżu, nie słyszu........
Napisano
Przedwczoraj wróciłem z Rumuni po dwóch tygodniach bez Internetu.
Mam 266MB poczty w tym około 140 e-maili z problemami i skargami.

Zanim sie zorientuje kto kogo i za co chwile potrwa tym bardziej że muszę znowu wyjechać na tydzień.

Więc skargi i uwagi proszę przesyłac na priv bo tutaj nie będę dyskutował o moderacji i moderatorach.
Napisano
Dajcie spokój, załamałem się już po pierwszych trzech wątkach i czterech problematycznych e-mailach :( - zajęło mi 2 godziny ustalanie o co właściwie chodzi.

Mam tylko prośbę, jeżeli piszecie do mnie o problemie postarajcie się dostarczyć mi jak najwięcej danych.

Jaki wątek, kto kogo i za co, czy zostało coś usunięte i inne potrzebne informacje.

Pisanie listy żali bez podania czego to dotyczy nie ułatwia mi sprawy. Muszę wtedy grzebać w archiwum, męczyć moderatorów, domyślać się i coś może zostać potraktowane subiektywnie pod presją chwili.

Do moderatorów mam zaufanie więc podawajcie konkrety a nie osobiste pod ich adresem wycieczki i żale.

I taka mała informacja, wszelkie odpowiedzi do moderatorów od osób które otrzymały od nich ostrzeżenia lub kartki nie mają sensu gdyż jako reply-to w forumowym ostrzegaczu" i kartkaczu" ustawione jest konto ogólne do którego moderatorzy nie maja dostępu.

Więc jeżeli koniecznie chcecie im nawtykać osobiście :) piszcie do nich na adresy ukryte pod nickiem w spisie moderatorów w każdym dziale.
Napisano
Bardzo podoba mi się definicja- moderator(net), niektórym przeczytanie jej ułatwiłoby życie:)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Moderator_(internet)
Pozatym widzę na forum sporo Stałych Użytkowników(dla mnie niepisanych modów), przez których Administracja może spać spokojnie:)
Pozdrawiam.
Napisano
@Stadler Przepraszam, a gdzie są Ci moderatorzy? Na głównym w ogóle ich nie widać!

Bo ich aktualnie na głównym nie ma. Moderacja jest tak skonstruowana że moderatorzy mogą zabierać do swojego działu wątki z dowolnego innego za to nie mogą ich przenosić ze swojego działu gdziekolwiek. Ma to zapobiec podrzucaniu" niezręcznych tematów i zawęzić ich współpracę, w tym celu wszyscy moderatorzy mają własną listę dyskusyjną za pomocą której się porozumiewają i podejmują wspólnie decyzje w trudniejszych przypadkach.

proteus nie jest moderatorem ale ma złoty klucz" do tego miasta :)

Ja czyli Bocian notorycznie daję ciała w moderacji :)

A osoba admin aktualnie jest sztucznym tworem na wypadek gdy mnie nie ma w pobliżu komputera i to jeden login obsługiwany okresowo przez różnych moderatorów lub różne osoby a mający uprawnienia do moderacji wszędzie i dowolnego przenoszenia wątków, również ma dostęp do usuwania ogłoszeń.

Jeżeli ktoś czuje się na siłach moderować i ma czystą" kartotekę może spróbować tej sztuki. Mogę zaoferować po okresie kwarantanny :) darmowa prenumeratę gazety.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 21:39 27-07-2007
Napisano
Całkiem bym zapomniał, dałem moderatorom nowe narzędzie w postaci nadawania ostrzeżeń.

Ostrzeżenia nie są jawne i nigdzie ich nie widać. Za to każde wysłane przez moderatora ostrzeżenie jest notowane i każdy z modów ma dostęp do listy i treści wysłanych ostrzeżeń i kartek każdego użytkownika. Dzięki temu każdy moderator ma pełen obraz działań użyszkodnika i na tej podstawie może zareagować stosownie do okoliczności.

Uważam że czasami cicha prewencja jest bardziej skuteczna niż nadawanie od razu kartek. Zauważyłem że wiele osób reaguje bardzo nerwowo i histerycznie po publicznym zwróceniu uwagi za to zachowuje sie całkiem normalnie przy prywatnej korespondencji.
Napisano
Ja chciałem zauważyć jedynie , że po iluś latach wojowania" Z Bocianem chłop w większości przypadków ma rację. Ma być porządek i merytorycznie.

Natomiast, drogi Bocianie, z tą moderacją to nie do końca się sprawdza jeśli chodzi o moderatorów. Ja o swoją kartkę musiałem się trzy razy OSOBIŚCIE UPOMINAĆ. A się należała.
Broń Boże nic nie krytykuje, ale to chyba jeden z niewielu takich przypadków.

pozdrawiam

JaH

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie