Skocz do zawartości

suvergin gt-wymiana doświadczeń

nunki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 731
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam,
też uważam, że to zbędny gadżet. Sygnały od głęboko zalegających przedmiotów na granicy zasięgu na pewno nie będą poprawnie identyfikowane. Wolę polegać na słuchu i identyfikacji tonowej.
Pozdrawiam

święta racja , słuch to podstawa . w sklepie wszystko mogą wcisnąć , nawet łopatkę minelab" itd. nie ma co kupować na kupę gadżetów . mój znajomy ma minelaba sovereina i oczywiście dał się złapać na pułapkę z allegro . kupił czytnik /używany/ , z wykrywaczem szuka 2 razy w miesiącu .ten zakup był wogóle niepotrzebny . uważa że na jego terenach nic nie ma :)

• 2 weeks later...
Witam wszystkich użytkowników serwisu!!!!

Jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałbym prosić o radę! Nigdy niemiałem wykrywacza ale zawsze chciałem mieć. Zbieram monety i militaria.
Planuję zakup wykrywacza MINELAB SUVERGIN GT, używany prawie nowy bo zakupiony 3 miesiące temu, jeszcze na gwarancji nie uszkodzony 100% sprawny z instrukcją w języku polskim. Mam możliwość po znajomości odkupić go za ok 1850zł. Czy warto? Czy niejest to zbyt rozbudowana maszynka jak na pierwszy raz?
Czytałem wypowiedzi na forum i motywuje mnie to że jest tyle pozytywnych opinii o tym wykrywaczu.

Uprzejmie proszę o odpowiedź.

Witam!
Moim zdaniem jest to dobry wykrywacz.Mam jednak pewne wątpliwości czy jako początkujący poszukiwacz od razu sobie z nim poradzisz.Ja przesiadałem się na niego z X terry 30 i przez pierwszy tydzień to myślałem, że go rozwalę na jakimś drzewie.Już miałem go sprzedawać ale posłuchałem rad uczestników tego forum no i go nie sprzedałem.No i po pewnym czasie zakumałem o co mu chodzi.Można nim wyciągnąć naprawdę sporo fantów tylko trzeba być cierpliwym.Na pewno z początku będziesz miał problem z rozróżnieniem dobrych sygnałów od fałszywych lecz po paru dniach chodzenia już powinieneś rozróżnić sygnały które warto kopać.
Co najbardziej mnie w nim wkórza to jego waga no i nie wiem czy w przyszłości właśnie z tego powodu go nie sprzedam.
Tak poza tym to nie ma się za bardzo do niego o co doczepić.
Pozdrawiam!

Sovereigna polubisz jak dasz mu szansę i trochę czasu. Nie, nie będzie zbyt skomplikowany ale trzeba go poczuc".
Polecam.
Natomiast ta okazyjna" cena - myslę że 1700 to max ile kolega może wołac po tym jak wyniósł go ze sklepu nawet jeśli go ani razu nie użył.
Popatrz po ile chodziły te sprzęty też na gwarancji, a ten ma być przecież po znajomości":)
Darek

Witam!
Dziękuje za szybką odpowiedź. Szczerze to czytałem niemal wszystkie posty na tym forum dotyczące SUVERGINa i jestem niemal pewien ze bede miał kłopoty z rozszyfrowywaniem sygnałów z tego powodu ze nigdy niemiałem i niechodziłem z wykrywaczem.
Spać mi to po nocach niedaje i spędza sen z powiek! Myślę że jak zjedzie do 1750zł to go kupię. Troche bede główkował jak go rozgryść ale jakoś sobie poradze z pomocą osób życzliwych!

Dziękuje za info. Pozdrawiam

Witam,
Sovereign GT jest jednym z najprostszych w obsłudze skutecznych wykrywaczy (pomijam zabawki typu włącz i szukaj). Na początek dyskryminacja na minimum, czułość na automat, iron mask off i kopać każdy sygnał!
Pozdrawiam

Myślę że osobie która nie miała wykrywki będzie łatwiej przywyknąć do sov. GT niż tym którzy już mieli jakiś sprzęt w łapkach szczególnie z identyfikacją tonalną tak jak x-terra 30 i tym podobne, ja miałem uproszczone zadanie gdyż miałem sprzęty bez tonalnej identyfikacji i po ustawieniu sprzętu już po kilku minutach miałem dwie monetki. Wykrywka Bardzo dobra brać i się nie bać , lepiej kupić nowy ze sklepu ( pełna gwarancja + gratis pokrowuiec ) i to bez łachy i znajomości. Pzdr. Krzychu,

witam
też jestem ciekaw o zasięgi sovereigna na monetach polskich np , robiłem testy porównawcze na Ciboli i sovereignie i Cibola minimalnie odstawała , dopiero im większy przedmiot różnica w zasięgu zwiększała się na korzyść sovereigna. Jednak jeśli chodzi tylko o mały kolor to tak mała różnica nie jest warta 600 zł więcej moim zdaniem, ale proszę kogoś kto ma ten sprzęt dłużej o wyniki w powietrzu bo możliwe , że miałem źle ustawionego sovereigna. pozdrawiam

Ja nie robie żartów pisałem że robiłem w powietrzu czułość na maxa głośność 8 i z włączoną dyskryminacją .
Tylko wycinam pierwszy kwadraick ten na -4 czyli złom i łapie mi z 45 cm klamre wielkości 65 minimetów na 65 minimetrów. Tak wyszło .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie