terenowiec69 Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 hmmm...ale GT nie ma wyświetlacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert 88 Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 ma tylko trzeba go dokupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Sa zalety ze stosowania tego wyswietlacza? i czy warto nabyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aftan Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Chyba nie warto.W samym Vikingu mi odradzali, że jest za drogi.Nowy kosztuje pewnie z 800 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Witam,też uważam, że to zbędny gadżet. Sygnały od głęboko zalegających przedmiotów na granicy zasięgu na pewno nie będą poprawnie identyfikowane. Wolę polegać na słuchu i identyfikacji tonowej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert 88 Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 święta racja , słuch to podstawa . w sklepie wszystko mogą wcisnąć , nawet łopatkę minelab" itd. nie ma co kupować na kupę gadżetów . mój znajomy ma minelaba sovereina i oczywiście dał się złapać na pułapkę z allegro . kupił czytnik /używany/ , z wykrywaczem szuka 2 razy w miesiącu .ten zakup był wogóle niepotrzebny . uważa że na jego terenach nic nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Zdjęcie z 2 grudnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 i z 6 grudnia-nie wiem jak wy,ale ja mam już dosyć takich dołów -chyba kupię gareta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Coś ciekawego jeszcze sie znalazło w dołku oprócz tej skrzyneczki?(drugie zdjecie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Dam nowy temat na nasze odkrycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker2005 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Witam wszystkich użytkowników serwisu!!!!Jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałbym prosić o radę! Nigdy niemiałem wykrywacza ale zawsze chciałem mieć. Zbieram monety i militaria.Planuję zakup wykrywacza MINELAB SUVERGIN GT, używany prawie nowy bo zakupiony 3 miesiące temu, jeszcze na gwarancji nie uszkodzony 100% sprawny z instrukcją w języku polskim. Mam możliwość po znajomości odkupić go za ok 1850zł. Czy warto? Czy niejest to zbyt rozbudowana maszynka jak na pierwszy raz? Czytałem wypowiedzi na forum i motywuje mnie to że jest tyle pozytywnych opinii o tym wykrywaczu.Uprzejmie proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aftan Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Witam!Moim zdaniem jest to dobry wykrywacz.Mam jednak pewne wątpliwości czy jako początkujący poszukiwacz od razu sobie z nim poradzisz.Ja przesiadałem się na niego z X terry 30 i przez pierwszy tydzień to myślałem, że go rozwalę na jakimś drzewie.Już miałem go sprzedawać ale posłuchałem rad uczestników tego forum no i go nie sprzedałem.No i po pewnym czasie zakumałem o co mu chodzi.Można nim wyciągnąć naprawdę sporo fantów tylko trzeba być cierpliwym.Na pewno z początku będziesz miał problem z rozróżnieniem dobrych sygnałów od fałszywych lecz po paru dniach chodzenia już powinieneś rozróżnić sygnały które warto kopać.Co najbardziej mnie w nim wkórza to jego waga no i nie wiem czy w przyszłości właśnie z tego powodu go nie sprzedam.Tak poza tym to nie ma się za bardzo do niego o co doczepić.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Sovereigna polubisz jak dasz mu szansę i trochę czasu. Nie, nie będzie zbyt skomplikowany ale trzeba go poczuc".Polecam.Natomiast ta okazyjna" cena - myslę że 1700 to max ile kolega może wołac po tym jak wyniósł go ze sklepu nawet jeśli go ani razu nie użył. Popatrz po ile chodziły te sprzęty też na gwarancji, a ten ma być przecież po znajomości":)Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 A w takim jednym sklepie:) to sprzedają go teraz za 2100 i jeszcze coś tam dodają. Bez znajomości to on go za 1850 nie sprzeda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker2005 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Witam!Dziękuje za szybką odpowiedź. Szczerze to czytałem niemal wszystkie posty na tym forum dotyczące SUVERGINa i jestem niemal pewien ze bede miał kłopoty z rozszyfrowywaniem sygnałów z tego powodu ze nigdy niemiałem i niechodziłem z wykrywaczem. Spać mi to po nocach niedaje i spędza sen z powiek! Myślę że jak zjedzie do 1750zł to go kupię. Troche bede główkował jak go rozgryść ale jakoś sobie poradze z pomocą osób życzliwych!Dziękuje za info. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Witam,Sovereign GT jest jednym z najprostszych w obsłudze skutecznych wykrywaczy (pomijam zabawki typu włącz i szukaj). Na początek dyskryminacja na minimum, czułość na automat, iron mask off i kopać każdy sygnał!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Myślę że osobie która nie miała wykrywki będzie łatwiej przywyknąć do sov. GT niż tym którzy już mieli jakiś sprzęt w łapkach szczególnie z identyfikacją tonalną tak jak x-terra 30 i tym podobne, ja miałem uproszczone zadanie gdyż miałem sprzęty bez tonalnej identyfikacji i po ustawieniu sprzętu już po kilku minutach miałem dwie monetki. Wykrywka Bardzo dobra brać i się nie bać , lepiej kupić nowy ze sklepu ( pełna gwarancja + gratis pokrowuiec ) i to bez łachy i znajomości. Pzdr. Krzychu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Planuje zakup (zbieram kase) SuwerenaGT. Bo znudził mi bounty hunter LS.. I ciekaw jestem, wiecie może na ile centymetrów GT łapie typową klamre, na przykład pruską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 witamteż jestem ciekaw o zasięgi sovereigna na monetach polskich np , robiłem testy porównawcze na Ciboli i sovereignie i Cibola minimalnie odstawała , dopiero im większy przedmiot różnica w zasięgu zwiększała się na korzyść sovereigna. Jednak jeśli chodzi tylko o mały kolor to tak mała różnica nie jest warta 600 zł więcej moim zdaniem, ale proszę kogoś kto ma ten sprzęt dłużej o wyniki w powietrzu bo możliwe , że miałem źle ustawionego sovereigna. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Zrobie testy z GT w sobote to podrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 terenowiec69 dzięki :) jak możesz zrób na ogólnodostępnych przedmiotach i monetach to porównamy z Cibolą , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMA1 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 X terra 45 cm klamra w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMA1 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Xterra 30 klamra 45 cm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Fajny zart. X-Terra 30 łapie klamre z 45 cm ??? To jak ty to robisz, bo ja mam tez ten sprzet i przedmiot wielkosci klamry lapie mi max 25 cm przy czulosci na maxa i bez dyskryminacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMA1 Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Ja nie robie żartów pisałem że robiłem w powietrzu czułość na maxa głośność 8 i z włączoną dyskryminacją .Tylko wycinam pierwszy kwadraick ten na -4 czyli złom i łapie mi z 45 cm klamre wielkości 65 minimetów na 65 minimetrów. Tak wyszło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.