Skocz do zawartości
  • 0

odznaczenia po dziadku

kris78

Pytanie

• Odpowiedzi 153
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki njorl. Nie bardzo wiem czy sam dał bym radę. ozatym fotek tam nie zidentyfikuje
szacunkowej wartości pewnie tez nie
ciekaw jestem ich wartosci
Napisano
Ech... Kolejny... Niedawno znajomy sprzedawał jakieś odznaczenia bo potrzebował kasy na budowę domu... Niestety za drogo cenił... I poszły do innego kolekcjonera... :(
Napisano
Na zdjęciu 20 w tle widoczna jest 'Willa' pod Grzybkiem porucznika Grzybowskiego. Należała ona do Osiedla Rojowego wybudowanego przez Czwartaków pod Opatową niedaleko Kostiuchnówki na Polesiu Wołyńskim.

Informacja za 'Kielce miasto Legionów'.

Pozdr.,
MJU

PS. Tam jest inna fotka;)
Napisano
Kris78!
Foto 20) Umundurowanie rosyjskie. Dwóch synów pułku" (polski, legionowy i rosyjski, wzięty do niewoli). Fotka kilkakrotnie już publikowana...
Napisano
co do zdjec ze skanera to bedzie kłopot. brak skanera i czasu. wątek zacząłem w sierpniu i dopiero teraz mialem wogóle czas porobic na szybko fotki i wrócić do tematu
Napisano
witam!szukam w katalogu ale na pewno jest to bardzo wysokie odznaczenie zebys mi wyslal lepsze fotki to bede bardzo wdzieczny!ja zbieram odznaczeni carskiej rosji i mam 87 sztuk ale takiej nie mam!
Napisano
ad23.Mundur jest austriacki, chyba kapral..
- tak z pamięci :Baranowicze zawsze byly miastem garnizonowym, tuz przed wojna stała tam Nowogródzka Brygada Kawalerii (od 37, 26 puł , 9 dak)i KOP, wcześniej, od 24 roku 9 Samodzielna Brygada Kawalerii, a wcześniej dowództwo i jakieś elementy 9 Brygady Jazdy.
Napisano
A poza jazdą w Baranowiczach stało do 39 roku dowodztwo 20 DP i 78 pułk piechoty tej dywizji - od kiedy nie mam w tej chwili jak sprawdzić, pewnie od zawsze" . Tak wiec piechoty też trochę było...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie