sza.man Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 nieważne czym się jeździ, ważne by mieć w bagażniku wiadro piachu, parę grubych dech i mocny lewarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Vorax, a już miałem kompleksy na forum,że tylko ja mam takie małe cuś do pokonywania leśnych ostępów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 morfeusz to idealne autko,wszystko zapakujesz jezdzisz za grosze i w oczy nie kluje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Jak samochód siądzie na spodzie, to żadne dechy i piach nie pomogą.Tirfor, linka i sam się wyciągasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Samochód albo rowerek :)pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opus Dei Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Ja tam się wożę na autonogach :). Ekonomicznie i zdrowo :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek-stg Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 No ta,słyszałem że w tej waszej organizacji w ascezie żyjecie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opus Dei Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 A gdzieee tam... Aż taki inny" to jeszczę nie jestem :). Poza tym jestem towarzyski i mam miłych sąsiadów, którzy raczej w samotności mi żyć nie pozwolą (bardzo troskliwi ludzie w wieku starszym :)). A, że miejscówki mam niemalże na rzut beretem to i spacerek nie zaszkodzi :)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Ale poszedł temat, od uno/corsa po specjalne wyposażenie typowo offroad-owe terenówek! A wątek tyczy się pojazdów do niewinnych wypraw na kopanie... Ja zwyczajnie polecam starego cherokee do takich właśnie eskapad(a nie chwalę się-od tego jestem daleki), nie neguję japonii tylko porównuję dzisiejsze pseudo-terenowe bulwarówki do tych starszych, którym to jeszcze jakoś idzie poza utwardzonymi drogami. A widziałem różne reakcje właścicieli japońskich wozów jak im przyszło kupić coś poważniejszego niż filtr czy pasek. Auto jakim śmigam jest niemłode (15 wiosen i nie żal jak jałowce robią masaż karoserii), części są bez problemu (nowe i używki), i bez strachu można wjechać i w wodę i w piasek itp. Oczywiście zachowując nieco wyobraźni, bo jak nie dopisze, to dwa sprzęgnięte traktory muszą wyjmować z bagna (skądś o tym wiem, ha ha). A potem trzeba wylewać wodę/błoto ze świateł i zmieniać łożyska kół pasowych gdzie za smar robił mokry torf! A propos: niedawno wyjechał z podporządkowanej pewien gość i lekko oberwał jeepem w bok przez co musiałem kupić reflektor przedni, główny. I tu cena nowego mnie powaliła: 18,50 zł za sztukę! Niedowierzając pojechałem do sklepu i fakt-tyle kosztuje (i to nie China a Indie)! Zaszalałem i wziąłem komplet-dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Zapuszczam foto ku przestrodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Jeżdżenie po bagnach wciąga! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 A jak już masz za sobą spacer po ciągnik (to nie zawsze 500m!), nieudaną próba więc zawezwanie posiłków i drugi ciągnik, wyssanie z niesprzyjającego gruntu i auto wreszcie dociera pod dom to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 ...to jest co myć! I wypraszać żaby z różnych zakamarków, ha ha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 A ja vitarą smigam od ponad roku i tylko raz musial mnie ciagnik wyciagac (dobrze, że zule byli ze zrywką tuż obok). A tirfor ok, tylko co na łące, gdy niema drzew w poblizu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Samochód to ostatnia z rzeczy przydatnych na wykopkach...Najważniejszy jest człowiek,potem detektor(oczywiście przy założeniu,że potrafi on go obsłużyć właściwie).Co do pojazdu...Z moich doświadczeń wynika,że najlepszy jest ten,który najtaniej dowiezie i wróci,a do tego jest wygodny i niezawodny.W tej klasyfikacji nie mieszczą się wcale auta terenowe.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 problemem aut terenowycch jest to, że kuszą, oj kuszą...''ciekawe czy przejadę przez ten rów...?''''ja nie przejadę???''''2000 na opony wywaliłem i mam odpuścić tą kałużę???'' i wiele , wiele innych. a potem sie wozi flachy 0.75 - wychodzi taniej niż kasa dla traktorzystów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Sprawdziłem Jeepa idzie kupić w dobrej cenie ale... te silniki trochę przerażają nawet w perspektywie instalacji LPG.nabuh jaką masz pojemność i jakie spalanie? tylko szczerze!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Polecam obejrzeć Amerykański chopper: ojciec kontra syn - Maszyna dla poszukiwaczy meteorytów. Właśnie leci na Discovery ale pewnie będzie powtórka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 A tirfor ok, tylko co na łące, gdy niema drzew w poblizu.."Dlatego zawsze wolę lasy niż pola :)A na takiej łące, cóż bywa że i pomoc nieraz głębiej się zapadnie niż ten co miał być wyciągany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 jak się zakopałem na łączce... to traktor wyciągający- trzy razy wyciągaliśmy;) Dopiero lina ze 100 m pomogła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Gniewkos- jak nosiłem się z kupnem to też dylematy były nad tymi silnikami: 4,0 benz i jeszcze większość automaty - ja tego nie wykarmię (poza tym nie lubię automatów)!!! Dużo rzadziej 2,5 benz manual albo 2,1 diesel z renault (w sterszych egz)i 2,5 diesel włoski (oba manual). Kupiłem 2,5 diesla w stanie jeszcze jeżdżącym ale już słabym. Zrobiłem remont, czyli zmieniłem tuleje (nie robi się szlifów), pierścienie nowe na tłoki, oczywiście uszczelki itp, zmieniłem turbinę i teraz śmigam. Bluźnią bardzo na te silniki, ale ja jak go poratowałem to nie mogę narzekać. A spalanie od 8,5 (trasa) do 12,5 (miasto).średnio trochę ponad 10 - zależy jak często go pomęczę w terenie... W samym terenie nie sprawdzałem, bo po co się dobijać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 a ja jezdze sobie tez Daewoo tylko ze Nexia 1.5 w lpg w sedanie. czasem rower heheh nexia to nie offroad ale daje rade:)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravfal Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Daewoo daje rade ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wonpiotrus Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 niema to jak wsk 125:) daje rade w kazdym terenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 ravfal... skądś znam to auto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.