Lemeryt Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 Jest to zdecydowanie ulubiony temat tego forum. Budzi emocje, rodzi namiętności, ma swoich stałych bohaterów. Większość z nas zna opowieści o pancerkach zatopionych w bagnie, czasami zdarza się że są one prawdziwe dltego zawsze warto je sprawdzać...
Lemeryt Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 ...Mój namiar dostałem od kolegi który ma już ponad czterdzieści lat. Bawił się on przy tym wraku gdy był dzieckiem. Można więc założyć że pojazd spoczywa tam conajmniej 30 lat...
Lemeryt Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 ...Popytałem miejscowych o historię tego miejsca. Kilka osób zgodnie opowiada o niemieckim wozie bojowym" vel ransporterze opancerzonym" który ugrzązł podczas forsowania rzeki...
jacenty2004 Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Lepiej wklej zdjęcia tego co tam odkopałes? :)
Lemeryt Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 ...Żołnierze niemieccy porzucili pojazd, który stał wtym miejscu przez kilka lat po wojnie. O tym że Polak potrafi wszyscy wiemy, dlatego z pojazdu wyrywano wszystko co wyrwać się dało. Jeden z moich rozmówców opowiadał o przydomowej karuzeli osadzonej na piaście koła...
Lemeryt Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 Karpik niestety nie jestem ornitologiem, i nie potrafię ci pomóc. Wybacz.
Lemeryt Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 ... W złotej epoce socjalizmu na terenach tych pojawili się drogowcy z KPRD, którzy postanowili zbudować drogę i most...
lokfan Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Witam!lemeryt,jeśli możesz, zajrzyj do swojej poczty przesłałem Ci maila !Pozdrawiam!
Cronos Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Po tych pierwszych zdjęciach wygląda jak sama rama podwozia z jakiegoś sdkfz. Chociaż.... sprawdź i daj znać!!
karpik Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Możesz pomóc. Powiedz/pokaż co skrywają krzaki.
Lemeryt Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 ...Mieli oni w zwyczaju robienia wszystkiego a odwal się", dlatego przysypali wrak ziemią tworząc wyasfaltowany podjazd do mostu...
Lemeryt Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 ...pomysł był marny ponieważ dokładnie nad pojazdem asfalt jest zniszczony, chyba z powodu wypłukiwania ziemi (asfalt przykrywa 1/2 pojazdu). Potem pojawiłem się tam ja, i to na razie koniec tej historii.
havir Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 jak byś odkopał choć jeden trybik przed zrobieniem fotki, np ten z ostatniej, to myśle, że droga by sie nie zapadła, możesz też zrobić foty grubym popołudniem, bez widowni, poczym nawet trybik przysypać.
Lemeryt Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 Karpik bardzo chętnie skorzystam z pomocy. Na początek może pogdybajmy, co to może być? Jacenty, nic nie wykopałem ponieważ nie kopałem. Logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy :1. Pojawiasz się z wykrywaczem2. Zwracasz uwagę chłopów3. Chłopi czują zainteresowanie i zaniepokojenie4. Dzwonią na policję a wrak trafia na złom.Marny koniec.Czy kopałeś kiedyś przy takich wrakach, jak myślisz czy mogą tam być rozrzucone częsci czy raczej pozbierali je chłopi. Domy są bardzo blisko. Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Sprubój może skontaktowac sie z Warsem 98 lub z Okiem?Pomogą w wydobyciu a wrak pozostanie w kraju.Pozdrawiam
huk 100 Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 wiem z praktyki że w takich miejscach zawsze pozostaje sporo elementów -Lemeryt sprawdz -pozdro
szczepciu Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 A ja nie wiedziałem, co ty wtedy mi pokazałś./www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum18/img_2288.jpgPozdrowieniaszczepciu
szczepciu Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 http://www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum18/img_2288.jpgSorry
okejos Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 wyglada na rame od sdk fz 251.. pare takich z bieszczad wytachałem robiły za mostki.a koło białobrzegów tez zalany asfaltem lezy sdek trafiony bombąsoro blach \\lezało rozrzuconych
Lemeryt Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Okejos masz może zdjęcia tych Sdkf-ów. Jeśli możesz wklej je. Pozdrawiam.
Cronos Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Wystarczy poszukać w galeriihttp://www.odkrywca-online.com/galerie.php?nazwa=stegna - Stegnahttp://www.odkrywca-online.com/galerie.php?nazwa=sdkfz_2 - Prosnahttp://www.odkrywca-online.com/slajd.php?gn=sdkf&f=mvc-014f.jpg - PilicaLub wyszukiwarkahttp://www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum16/pict0412_wagen_1.jpgPozdrawiam :)
panzergrzes2 Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Wanna z RSO!!!!Stan słaby!! Prosze o kontakt mój nr 0503 630 698 pozdrawiam Panzergrzes
Lemeryt Napisano 25 Maj 2007 Autor Napisano 25 Maj 2007 Witam ponownie.Panzergrześ2 miałeś rację to jest wrak RSO. Dziś historia tego wraku weszła w nowy etap. Po wielu latach znów ujrzał światło dzienne. Na zdjęciu nasza najlepsza specjalistka od broni pancernej, tuż przed wydobyciem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.