Skocz do zawartości

obcy" eksploatorzy w Polsce

Cronos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ale skoro jesteśmy obrymi ludźmi to nie głupim pomysłem było by zadzwonić pod 112 gdy się widzi obcych" kopaczy. Zresztą to chyba nic nieda ponieważ skoro mają kasę by przyjechać do polski to mają kase na śmieszne jak dla nich mandaty. Zresztą policja i tak nic im nie zrobi. ŁOPATY W DŁOŃ I NA WROGA
Napisano
Mega explorafobia:/ Ciekawy jestem, czy mając możliwość (również wynikającą z kiepskiego pilnowania i martwego prawa) i np. namiar na fanty w Czechach w danym miejscu, by się któryś zastanawiał nad eksploracją i kwestią kopania w ieswoim kraju". Nacjonalizm nie jedno ma imię
Napisano
Tyte ,że żeczy mające dla poszukiwacza wartość bezcenną mogą się wydać prostemu celnikowi jakimiś smieciami więc wywieźć coś z naszego pięknego kraju to nie pronblem.
Napisano
Przeczytalem Wasze posty uwaznie przez sek zgroza powialo":))
(rewolt) czytam na bierzaco Odkrywce i czasem mam wrazenie
ze juz dawno podzieliliscie Polske na swoje regiony.
Niedaj Boze jak ktos inny sie tam pojawi!!! wcale to nie musi byc obcokrajowiec .Biada mu!!! Nie przypomina Wam to pierwszego odcinka Sami swoi" (sekwencja z kosa)???

Sam jestem obcy" prawie 20 lat poza polska, ale podalem tutaj sporo typow gdzie cos mozna trafic na teranie pomorza.
Nie mniej jednak bedac w Polsce nie chcialbym aby ktos przebil mi opony tylko dla tego ze jestem w lesie,mi wystarcza spacery z wykrywka pod dunska granica
Napisano
-Jaśko!
-no..?
-TRZY PALCE!!
sruuuu.."

Nie no, ja jestem za ogólnonarodowym kopaniem i zainteresowaniem tym pomysłem Ministerstwo Kultury i Obrony Narodowej. No bo, do cholery, innego wyjścia nie ma - jak będziemy zarabiać tyle co Europa Zachodnia to minie z 70 lat, a wtedy już możemy być rozkopani w opór... mówię, zainteresować rząd akcja ogólnopolskiego odzyskiwania z ziemi pamiątek historycznych i dzieł sztuki....
Napisano
A ja jestem za akcja której celem będzie wysłanie polskich polityków do Afryki gdzi ich głównym zadaniem będzie rozminowywanie pól minowych. połączymy przyjemne z pozyteczny , z faktu iz saper myli się tylko raz a nasi politycy wiele.
Napisano
Bardzo zaskoczony bylem gdy dwa tygodnie temu w lokalnej gazecie przeczytalem artykul o probie przemycenia z Polski do Rosji kilku odznaczen,kabury od komisarza itd.
Napisano
Handluje we Wrocku na giełdzie staroci.Ostatnio pojawiają się tzw. noworuscy.Sa o wiele lepszymi klientami niż helmuty". Biorą dużo i mimo zawyżonych cen raczej się nie targują.U siebie fantów mają do oporu i dlaczego u nas kupują nie wiem.Może dlatego że to z zapadu".
Napisano
Witam. No nie moge sie powstrzymać jak czytam te bzdury .Czy to mało Polaków kopie gdzieś poza granicami?No i co wszystko wykopią???Syndrom psa ogrodnika jak nic.Jak Ci tak strasznie żal szkarbów w polskiej ziemi to nie pisz człowieku głupot o kopaniu rowów , przebijaniu opon czy rzucaniu sie z łopatą tylko przysiąć panie krzaku cztery litery, poczytaj i wykop te szkarby jeszcze przed tymi obcymi" , w końcu mieszkasz na stałe w tym kraju i dostęp do wiedzy masz lepszy.Proponuję zacząć od słownika ortograficznego (chociaż teraz dysortografia jest w modzie) . Nie jeden raz chodzę z wykrywką i w kraju i poza nim i dopiero teraz doszło do mnie że wszędzie jednak może sie znaleźć jakiś cieć u którego wzbudzę tylko agresję , bo jestem obcy".pozdr.liha
Napisano
Hehe,

Chłp rodzimy rodaka z kłonicą z pola potrfi pogonić, a jeszcze obcokrajowca - Niemca - Nie daj Panie Święty bo by widły i kosa w ruch pójść mogły....
Napisano
Popularność wykrywaczy rośnie - że młodzi wszechpolacy kopią to wiedziałem, nie wiedziałem tylko że również w ziemi:]
Napisano
W sumie to niech każdy sobie kopie gdzie chce, chodźby na antarktydzie. Ale powinna być jakaś granica przyzwoitości odzielająca uble" które możemy sobie zatrzymać i przywieźć na pamiątkę, od cennych skarbów historii które powinny wylądować w muzeum. I tu tworzy sie granica kopania hobbystycznego a kopania zarobkowego, na sprzedaż. Jak przyjezdza banda pepików po to żeby wykopać byle co, jak najszybciej i potem opylić, to gdzie tu rozsądek. Tylko las rozkopany. Im sie to najwyraźniej opłaca, widać jaki mamy bogaty w fanty kraj.
Napisano
czy to prawda jak ktos napisal w tym poscie wyzej, ze we francji jest zakaz kopania dla obcokrajowcow....jesli tak to powiedzcie w jakich krajach jeszcze taki zakaz istnieje...podziekowal :)
Napisano
Jesli chodzi o Francje jak i inne cywilizowane" kreje Europy to jest w nich wielki problem z wjazdem z wykrywaczem do kraju a co dopiero kopanie... na wykrywacz podobno trzeba miec pozwolenie... przynajmniej tak słyszałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie