Cronos Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 WitamWczoraj wieczorem w bodajże panoramie czy aktualnościach mówili o niespotykanej dotąd inwazji poszukiwaczy z Czech i Niemiec. Głównie na terenach Dolnośląskich i Opolskich. Były wywiady z szpecami i jakimiś profesórem, podsumowano to tak ze Polska bardzo dużo na tym traci. Pokazano także czeski portal z web" w nazwie ze niby dużo rzeczy z tamtąd pochodzi z Polski. Wspomniano ze niby czesi chwalili sie ze udało im sie wywieść z polski nawet czołg!! Słyszał ktoś coś o tym??
dect Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Na tym portalu z web" w nazwie jest pełno zdjęć i relacji Polszy i Czesi w ogóle się z tym nie kryją. Ale fakt, że takie tłumy zza granicy są (a przynajmniej więcej o nich słychać) od ok roku.Bardzo też ładnie widać jak działa nasza super duper nieżyciowa ustawa i jak szczelne mamy granice...
oksio Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Jeśli chodzi o „obcych „ to kiedyś byli zainteresowani bardziej starszymi rzeczami z ziemi.Urny ,dzbany . Kilka lat temu na ich rynek trafiały „fanty” z Zachodniopomorskiego.Ale Czesi !!! No no co w tym kraju się zaczyna dziać ?Pozdr.Oksio
Peter Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Hłe hłe. Policja czuwa, Konserwatorzy czuwają, Straż Graniczna czuwa, nawet Sejm czuwa (ustawa). I co, g....o! Dobrze, że nie jesteśmy jeszcze w Schengen (granice) bo by zostały tylko niebo i rozkopana ziemia. Tylko raz zostałem oszołomem i zgłosiłem nielegalne wykopki (Niemcy na Opolszczyżnie). NIGDY WIĘCEJ i innym odradzam. Niestety, prawda jest taka, że staliśmy sie kolonią, Estlandem. Robią to w biały dzień i bez strachu bo dysponuja KASĄ, czego np. o NAS powiedzieć nie można.
dect Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Dodam jeszcze tylko, że to ratnie podbieranie" fantów działa w obie strony (kopanie, kupowanie i przemyt) tylko u nas nikt się tym nie chwali :)
traper6 Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Wykopane niewypały pozostawione na wierzchu,przeryte groby żołnierzy,kratery po lasach że można sobie nogi połamać,,zgwałcona babka sołtysa itp.Czyja to robota ? Już wiadomo ,Czesi.Przecież my naród kulturny i takich okropieństw nie robimy.Na nas psy wieszają a tu proszę znaleźli się winowajcy...:D
krzaku Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 To jest hamstwo.....Niech obcokrajowcy kopią u siebie..To co lezy na polskiej ziemi należy do polaków!!!!!Życze im żeby znaleźli na naszej ziemi dużo rozrywki, mocnej rozrywki.
dect Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Nie wiedziałem, że są kopacze nacjonaliści... Jak to szło? Księża na księżyc"?
Cronos Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 No chyba jedynym sposobem bedzie zakaz wwożenia wykrywki do Polski. SG powinna nie wpuszczać jegomościów z takim wyposażeniem w bagażniku. Chociaż i tak teraz kontrole na granicach są takie chodźby wcale. Nie ma rady to się będzie tylko pogłębiać:(
krzaku Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Mam genijalny pomysł na pozbycie się obcokrajowców" .Każdego kto nie jest polakiem a zostanie złapany w lesie z wykrywaczem zmusić do wykopania dułu 2m X 0,5m X 3m ...... i zakopać ...żywcem... Inni gdy odkopią kumpla to się im odechce kopać u nas.
Cronos Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 A ile masz lat?? tak z ciekawości pytam:-)
krzaku Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 21. Jestem zdania że trzeba zabronić kopania obcokrajowcom tak jak zrobiła to francja np.
dect Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 krzaku, a słyszałeś o czymś takim jak kultura prawna w innych krajach? Tam jak coś jest zakazane to przygniatająca większość ludzi tego czegoś nie robi, a nie jak u nas kombinuje jak to obejść.To byłby kolejny przepis: martwy i nie do wyegzekwowania
krzaku Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Zapomniałem... jesteśmy w polsce. Ale i tak jestem zdania że powinni kopać u siebie.
herbstnebel Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Nie no.. jak mi pepiki wykopią w kompleksie Włodarz albo innej jaskini i WYWIOZĄ jakieś V7, bursztynową komnatę albo (zalane w tej chwili) rakiety międzykontynentalne do nazi głowic atomowych, to im wysadzę w powietrze most Św. Wacława! Ot, co! Panowie do łopat!Albo forsować w 100 tysięcy luda ustawę o powszechnym, polskim kopaniu.. Taka akcja Lato 2007" - przy łopatach harcerze, kopacze i inne szpece a wszystko pod patronatem Państwa i Ministerstwa Kultury Narodowej (mamy jeszcze coś takiego, czy zdechło???) i Obrony też! Przecież ewentualne zyski i profity byłyby ogromne! Ileż to jest miejsc w Polsce, że wiadomo np o tu była sztolnia, patrz - jest zasypana, bo Niemcy tam jakieś skrzynki powrzucali na końcu wojny..". Takich opowieści jest masa tylko nikt nie ma kasy odkopać takiej sztolni kopalnianej na przykład. A co tam może być? Zrabowane POLSKIE dobra kultury, złoto z całej Europy, może Bursztynowa Komnata? /pomarzyć fajna rzecz, nie?/Panowie, do łopat i do pisania petycji!!
traper6 Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Koledzy Czesi,chcecie kopać w Polsce ? Nie ma sprawy.Serdecznie zapraszam Was do odkopania wszystkich sztolni w Górach Sowich.Podkreślam, TYLKO do odkopania :D
krzaku Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Łopaty i kilofy w dłoń!!!Wywołajmy trzecią wojne świtową!!!Ktoś za 50 lat będzie miał co zbierać
galicya Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Panowie nie zapominajmy,że to działa w obie strony.Ja osobiście lubie raz na jakiś czas pokopać w nie polskiej ziemi.
krzaku Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Niech przynajmniej jak ktos kopie to zostawi pożądek po sobie bo później leśniczy pępek ze swoją wietrówką ściga za to miejscowych. Jak wykopiesz dołek to go zasyp
revolt Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Panowie trzeba im uprzykrzyć żywota na naszej ziemi! jesli widzicie w lesie pojazdy na obcych numerach i zobaczycie szwargotów z wykrywkami-przebijcie im koła:)
acer Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 A najlepiej rzucić się na nich z bagnetami :)))
acer Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 żart oczywiście, ale wtedy zawsze można spełnić obywatelski obowiązek i powiadomić Służbę Leśną.
Vis 35 Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 przecież każdy z nas jest dobrym i uczciwym obywatelem
Bocian Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Nie rozpędzajcie się w swoich pomysłach utrudniania innym życia. Żadnego podżegania i gróźb karalnych.
jacenty2004 Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 No tak! Bocian wkroczył i znowu się nie dowiem czy trzeba palić na stosie, czy wbijać na pal ?!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.