chor. Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/dwaj-mezczyzni-zgineli-od-wybuchu-niewypalu,880055,2943
acer Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Cóż, za darmową głupotę jak widać płaci się cenę najwyższą.Ku przestrodze.
Darek419 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Niech to będzie PRZESTROGA dla następnych garażowych saperów.Chociaż wystarczy popatrzyć na allegro.Cała masa -rozbrojonych- możdzierzówek.http://www.allegro.pl/item172170664_pocisk_granat_mozdziezowy.html
oksio Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Niestety nie pierwsi i nie ostatni . Następni do nagrody Darwina .
Cyrograf15 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Pisałem to wielokrotnie: NIE MA TAK CENNEJ ŁUSKI ABY BYŁA WARTA URWANEGO PALCA!!! Zapamiętać prosze.Wojtek
Peter Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Niestety, rozumu na receptę się nie kupi. Zawsze znajdą się inteligentni inaczej.
TIX Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 a ja proponuje ZGŁASZAĆ WSZELKIE URWIŁAPY a nie zakopywać i zostawiać
Louis Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Dobry pomysł z tym zgłaszaniem. Tylko jak zapewnić sobie ietykalność"?. Co innego, jeśli urwiłapka leży na wierzchu, wtedy nie ma dyskusji. Było już o tym na forum. Można zgłaszać anonimowo, ale który patrol trafi bezbłędnie we wskazane miejsce, jeśli jest ono w środku lasu?. Może podawać współrzędne z GPS-a :-)?. Pozdrawiam
Cyrograf15 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Zgłaszanie to jedno, ale rozbrajanie przez domorosłych saperów to już debilizm w czystej postaci. O ile mogę pojąć chęć posiadania zardzewiałego karabinu za co grozi wyrok do 8 lat to posiadanie rozrywek mało że taksamo prawnie zabronione to po prostu niebezpieczne dla posiadacza i otoczenia. Osobna spraw to kolekcjonerstwo np.amo ale w stanie magazynowym zgodnie z zasadami BHP. Wykopki są po prostu nieprzewidywalne i niewiadomo kiedy i dlaczego eksplodują.Wojtek
cis Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 .......pocisk przeciwpancerny z pobliskiego poligonu w celu oddania na złom.....................
Paweł80 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Dokładnie,lokalna prasa podaje za policją,że to był pocisk artyleryjski z poligonu w Nowej Dębie.
woytas Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 a w tivi jak pokazywali to rozpierdziucha zdrowa....Szkoda chlopow ale na glupote nagroda darwina najlepszym lekarstwem
ładziak111 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 zgłosiłem 2 razy zrzutowiska amunicji do możdzierzy / konkretne / . za każdym razem przyjechali saperzy i policja zabrali i po sprawie .
vaz Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 W okolicach poligonów wojskowych część osób zajmuje się zbieraniem niewybuchów i pozyskiwaniem z nich złomu . Był kiedyś w TV reportaż na ten temat . Miejscowość w której doszło do tragedii leży w sąsiedztwie dużego poligonu w Nowej Dębie .
traper6 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Gdy trafię w lesie niewypał to go zakopuję jeszcze głębiej.Raz trafiłem 88 mm. w centrum miasta w parku.Pocisk znajdował się płyciutko.Patrzę w pobliżu plac zabaw,latają dzieciaki.Niebezpiecznie myślę,jakiś szczawik wygrzebie to patykiem i z kumplami zacznie coś przy nim kombinować.Przedzwoniłem.Zawinęli mnie z parku razem z piszczałą,przesłuchali,ale tak jakbym to ja ten niewypał umyślnie podłożył,pogrozili palcem i na dowidzenia 100 zł.za niszczenie zieleni miejskiej... Bez komentarza.
palacz Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 No pewnie, rozkopujmy parki, drogi i co jeszcze? Jakbys kopal w parku naprzeciwko moich okien sambym Cie pogonil. Szkoda chlopakow, ale sami sobie winni - niewypalow sie nie zbiera
traper6 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Za co mandat? Uważam że jest to dobrowolny podatek od własnej głupoty i dobrych chęci.
Paweł80 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Dzisiejsza lokalna prasa donosi że wg.biegłych był to pocisk czołgowy kumulacyjny przeciwpancerny,i że to nowoczesny pocisk bo produkowany od 10 lat dopiero! Miejscowy policjant mówi,że chłapaki byli z dobrej rodziny,żadna patologia tylko biedni. Starszy ze zbierania złomu na studia dorabiał!
Cyrograf15 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Patologia to rozbrajanie! Nieistotny jest wiek rozrywki i cel jej rozbrajania, skutki te same!Wojtek
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.