chor. Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/dwaj-mezczyzni-zgineli-od-wybuchu-niewypalu,880055,2943
acer Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Cóż, za darmową głupotę jak widać płaci się cenę najwyższą.Ku przestrodze.
Darek419 Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Niech to będzie PRZESTROGA dla następnych garażowych saperów.Chociaż wystarczy popatrzyć na allegro.Cała masa -rozbrojonych- możdzierzówek.http://www.allegro.pl/item172170664_pocisk_granat_mozdziezowy.html
oksio Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Niestety nie pierwsi i nie ostatni . Następni do nagrody Darwina .
Cyrograf15 Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Pisałem to wielokrotnie: NIE MA TAK CENNEJ ŁUSKI ABY BYŁA WARTA URWANEGO PALCA!!! Zapamiętać prosze.Wojtek
Peter Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 Niestety, rozumu na receptę się nie kupi. Zawsze znajdą się inteligentni inaczej.
TIX Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 a ja proponuje ZGŁASZAĆ WSZELKIE URWIŁAPY a nie zakopywać i zostawiać
Louis Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 Dobry pomysł z tym zgłaszaniem. Tylko jak zapewnić sobie ietykalność"?. Co innego, jeśli urwiłapka leży na wierzchu, wtedy nie ma dyskusji. Było już o tym na forum. Można zgłaszać anonimowo, ale który patrol trafi bezbłędnie we wskazane miejsce, jeśli jest ono w środku lasu?. Może podawać współrzędne z GPS-a :-)?. Pozdrawiam
Cyrograf15 Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 Zgłaszanie to jedno, ale rozbrajanie przez domorosłych saperów to już debilizm w czystej postaci. O ile mogę pojąć chęć posiadania zardzewiałego karabinu za co grozi wyrok do 8 lat to posiadanie rozrywek mało że taksamo prawnie zabronione to po prostu niebezpieczne dla posiadacza i otoczenia. Osobna spraw to kolekcjonerstwo np.amo ale w stanie magazynowym zgodnie z zasadami BHP. Wykopki są po prostu nieprzewidywalne i niewiadomo kiedy i dlaczego eksplodują.Wojtek
cis Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 .......pocisk przeciwpancerny z pobliskiego poligonu w celu oddania na złom.....................
Paweł80 Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 Dokładnie,lokalna prasa podaje za policją,że to był pocisk artyleryjski z poligonu w Nowej Dębie.
woytas Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 a w tivi jak pokazywali to rozpierdziucha zdrowa....Szkoda chlopow ale na glupote nagroda darwina najlepszym lekarstwem
ładziak111 Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 zgłosiłem 2 razy zrzutowiska amunicji do możdzierzy / konkretne / . za każdym razem przyjechali saperzy i policja zabrali i po sprawie .
vaz Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 W okolicach poligonów wojskowych część osób zajmuje się zbieraniem niewybuchów i pozyskiwaniem z nich złomu . Był kiedyś w TV reportaż na ten temat . Miejscowość w której doszło do tragedii leży w sąsiedztwie dużego poligonu w Nowej Dębie .
traper6 Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Gdy trafię w lesie niewypał to go zakopuję jeszcze głębiej.Raz trafiłem 88 mm. w centrum miasta w parku.Pocisk znajdował się płyciutko.Patrzę w pobliżu plac zabaw,latają dzieciaki.Niebezpiecznie myślę,jakiś szczawik wygrzebie to patykiem i z kumplami zacznie coś przy nim kombinować.Przedzwoniłem.Zawinęli mnie z parku razem z piszczałą,przesłuchali,ale tak jakbym to ja ten niewypał umyślnie podłożył,pogrozili palcem i na dowidzenia 100 zł.za niszczenie zieleni miejskiej... Bez komentarza.
palacz Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 No pewnie, rozkopujmy parki, drogi i co jeszcze? Jakbys kopal w parku naprzeciwko moich okien sambym Cie pogonil. Szkoda chlopakow, ale sami sobie winni - niewypalow sie nie zbiera
traper6 Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Za co mandat? Uważam że jest to dobrowolny podatek od własnej głupoty i dobrych chęci.
Paweł80 Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Dzisiejsza lokalna prasa donosi że wg.biegłych był to pocisk czołgowy kumulacyjny przeciwpancerny,i że to nowoczesny pocisk bo produkowany od 10 lat dopiero! Miejscowy policjant mówi,że chłapaki byli z dobrej rodziny,żadna patologia tylko biedni. Starszy ze zbierania złomu na studia dorabiał!
Cyrograf15 Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Patologia to rozbrajanie! Nieistotny jest wiek rozrywki i cel jej rozbrajania, skutki te same!Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.