Skocz do zawartości

smutna wiadomość z ostatniej chwili

chor.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niech to będzie PRZESTROGA dla następnych garażowych saperów.
Chociaż wystarczy popatrzyć na allegro.Cała masa -rozbrojonych- możdzierzówek.
http://www.allegro.pl/item172170664_pocisk_granat_mozdziezowy.html
Napisano
Dobry pomysł z tym zgłaszaniem. Tylko jak zapewnić sobie ietykalność"?. Co innego, jeśli urwiłapka leży na wierzchu, wtedy nie ma dyskusji. Było już o tym na forum. Można zgłaszać anonimowo, ale który patrol trafi bezbłędnie we wskazane miejsce, jeśli jest ono w środku lasu?. Może podawać współrzędne z GPS-a :-)?. Pozdrawiam
Napisano
Zgłaszanie to jedno, ale rozbrajanie przez domorosłych saperów to już debilizm w czystej postaci. O ile mogę pojąć chęć posiadania zardzewiałego karabinu za co grozi wyrok do 8 lat to posiadanie rozrywek mało że taksamo prawnie zabronione to po prostu niebezpieczne dla posiadacza i otoczenia. Osobna spraw to kolekcjonerstwo np.amo ale w stanie magazynowym zgodnie z zasadami BHP. Wykopki są po prostu nieprzewidywalne i niewiadomo kiedy i dlaczego eksplodują.
Wojtek
Napisano
.......pocisk przeciwpancerny z pobliskiego poligonu w celu oddania na złom.....................
Napisano
W okolicach poligonów wojskowych część osób zajmuje się zbieraniem niewybuchów i pozyskiwaniem z nich złomu . Był kiedyś w TV reportaż na ten temat . Miejscowość w której doszło do tragedii leży w sąsiedztwie dużego poligonu w Nowej Dębie .
Napisano
Gdy trafię w lesie niewypał to go zakopuję jeszcze głębiej.Raz trafiłem 88 mm. w centrum miasta w parku.Pocisk znajdował się płyciutko.Patrzę w pobliżu plac zabaw,latają dzieciaki.Niebezpiecznie myślę,jakiś szczawik wygrzebie to patykiem i z kumplami zacznie coś przy nim kombinować.Przedzwoniłem.Zawinęli mnie z parku razem z piszczałą,przesłuchali,ale tak jakbym to ja ten niewypał umyślnie podłożył,pogrozili palcem i na dowidzenia 100 zł.za niszczenie zieleni miejskiej... Bez komentarza.
Napisano
No pewnie, rozkopujmy parki, drogi i co jeszcze? Jakbys kopal w parku naprzeciwko moich okien sambym Cie pogonil. Szkoda chlopakow, ale sami sobie winni - niewypalow sie nie zbiera
Napisano
Dzisiejsza lokalna prasa donosi że wg.biegłych był to pocisk czołgowy kumulacyjny przeciwpancerny,i że to nowoczesny pocisk bo produkowany od 10 lat dopiero! Miejscowy policjant mówi,że chłapaki byli z dobrej rodziny,żadna patologia tylko biedni. Starszy ze zbierania złomu na studia dorabiał!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie