Skocz do zawartości

Leśna skrytka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 222
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
W wiosce pod krakowem swego czasu doszlo do podobnego odkrycia (mam na mysli zapeklowany/wekowany) depozyt miesno zywnosciowy z okresu II wojny.Byl o tym artykul i wspomniano w kronice krakowskiej.Sanepid przepadal zawartosc sloikow i stwierdzil ze nadaja sie do spozycia.Oczywiscie z przyczyn obiektywnych nikt tego nie jadl:)pzdr

Witam
Trafiłem kiedyś na taki składzik weków, ponad czterdzieści sztuk. Naprawdę miałem spore problemy z ich otwarciem. Mimo że w ziemi przeleżały ponad sześdziesiąt lat gumki (w kolorze pomarańczowym) były w świetnej kondycji jak i zawartość słoików. W kilku z nich, znajdował się smalec z mięsem, które było różowe i bynajmniej nie zalatywało padliną.
Pozdrawiam
Vercyn

A co do ciebie Parowóz widze że mieszkamy niedaleko siebie więc możemy sie umówić w jakimś miejscu i powiesz mi to prosto w oczy że jestem bajarzem i oszustem.Zobaczymy wtedy czy jestes taki odważny .Nie szukam rozgłosu aniz laurów za to znalezisko , nie mam powodów żeby kłamać szanowne grono odwiedzające forum.Szwajcar i raff3 byli świadkami tego odkrycia .Ale zawsze znajdzie się niedowiarek i domorosły fachowiec".
Pozdro Parowóz.

Iskierka nie przejmuj się Ciuchcią –każdemu się zdarzy dać d…… na forum ale on nigdy nie przeprasza –wiec się nie tłumacz a co do spotkania z nim to myśle że nie pasujesz do jego światopoglądu -pozdro

powiedzcie mi.... czy są jakieś prawidła przy znajdywaniu takich depozytów? bo chyba muszą być ze względu na to, aby je odnaleść mogli ci co je zakopywali.... chodzi mi o jakieś charakterystyczne szczegóły dotyczące okolicy znaleziska... nie wiem.. może drzewo, głaz, droga...

Co do konsumpcji przetworow z lat ww2, to moj tata znalazl jakies 10-15 lat po wojnie swinnaja tuszonke" nadawala sie do konsupmcji (bo gdyby nie, to by mnie nie bylo).
Z wlasnych doswiadczen to wynurkowane piwo 10-letnie to mi nie zaszkodzilo, no ale bylo na jakis 15 metrach, wiec w miare zimno.

Nie próbujcie nigdy piwa mającego więcej lat niż Wy sami :P, kiedyś znalazłem butelke piwa mające spokojnie prawie 100 lat, po otwarciu kapsla...uciekałem gdzie pieprz rośnie, za to tak mocno intensywnego zapachu alkoholu w życiu nie czułem.

Pilem Jarzebiaka z 1958 roku,palilem Triumpfy z 1942r.i wino domowe 60/70 lata,ktore cudem zapodzialo sie gdzies w babcinej piwnicy i zostalo znalezione podobnie jak reszta podczas remanentu po jej smierci.Wszystkie w/w byly wyborne i zakladam ze lepszego alkoholu nigdy juz nie spobuje.Co do papierosow (strychowce) tyton byl przesuszony i troche sie sypaly ale byly czyms niewiarygodnym.Delektowalem sie nimi z innymi smakoszami"podczas wyjatkowych okazjii.Pzdr

Witam !

Bardzo przepraszam, nie chce podwazac autentycznosci znaleziska ale nurtuje mnie jedna rzecz. Otoz jak wykrywacz go zlokalizowal ? Po drutach na zamknieciu ? Jakim sprzetem sie poslugujesz ? Jesli bylo plytko to moze po tych spinkach ?

Pozdrawiam !

Sygnał dała łuska która leżała zaraz pod ściółką obok dębu.Po wyciągnieciu jej dalej był sygnał .Więc zaczołem kopać dalej.Po chwili pojawiła się papa.Po zdrapaniu papy pokazał się kawałek szkła .po dalszym skrobaniy zauważyłem gumke.Na początku myślaałem że to szklana mina i zawołałem kompanów.Po 10 minutach słoik był juz na wierzchu .Mam wykrywacz Saper z Częstochowy.Ten drugi sygnał dawały spinki na słoiku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie