zelig Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Znalezione w sieci. Jakieś pomysły co do lokalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 http://www.forum.dawnygdansk.pl/viewtopic.php?p=85127Ul. Robotnicza w Gdańsku, koło stoczni. Jest jeszcze drugie ujęcie tej maszyny w tym samym miejscu.Pozdrowienia,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Cukiernia na ul. Grunwaldzkiej w Oliwie, o której wspomina Misza_GD.Misza bez urazy, ale typując ten dom zasugerowałeś się chyba kremówkami z cukierni a nie PzKpw IV ze zdjęcia beaviso. PozdrawiamBlitz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 Kolego atego , a od czego ta grucha" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Witam!Ogarnijcie się kol. to17071990. Czytać nie potraficie, czy jak? Przecież kol. atego wyraźnie, że hamulec wylotowy jest od IS-2.Pozdr. wars98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Brakująca reszta ,,gruchy”, czyli ,,жопа” rosyjskiego IS-2 na ul.J.Augustyńskiego w Gdańsku.P.s. Zdjęcie zidentyfikował jaca2003.PozdrawiamBlitz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Wygląd obecny tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Znalazłem jeszcze jedno ciekawe zdjęcie ul. Augustyńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Kolejna fotka z Gdańska A.D. 1945, tym razem dwa T-34/85 ( na ul. Szafarnia) ostrzeliwujące budynki na Wyspie Spichrzów (przy ul. Motławskiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Widok z ul. Szafarnia A.D. 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Kol Blitz45 szacunek za grzebologię i ulicoznawstwo połączone z chęcia odszukania właściwych miejsc.Teraz jakbyś miał czas i chęci może odnajdziesz transporter stojacy na Stogach na ulicy Stryowskiego za skrzyżowaniem z ulicą Kłosową w kierunku Krakowca?Albo rozbite działo? czołg? w rejonie obecnej Hożej?Byłbym wdzięczny bo wiem ze takie zdjecia istnieją ale kolo u którego je widziałem niestety dosłownie zniknął pod ziemią(poszedł robic na grubie)i nie ma z nim kontaktu.PozdrawiamP.S.Własciwie to gdzie wygrzebujesz takie zdjątka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Wyspa Spichrzów... Patrząc na zdjęcie AD1945 i AD2007 chciałoby się rzec: atrzymane w czasie". Centrum dużego miasta! Ale przynajmniej ruinki cieszą oko maniaków historii ;-)M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Witam!Dziękuje za dobre słowo Jaca, na tym forum to się nie często zdarza (chyba wiesz, co mam na myśli?). A odnajdywanie i identyfikacja tych miejsc (A.D.) jest dla mnie czystą przyjemnością. Z dziką rozkoszą poszukam Twoich zaginionych ,,pancernych wraków” z Heubud, (ale nic nie obiecuję). Nigdy nie widziałem tych zdjęć.P.s. Prezentowane przeze mnie zdjęcia, to w większości skany z książek lub wyszukane w sieci, będę je prezentował w miarę możliwości czasowych. Dziś zagadka z serii: A.D. Gdańsk1945, identyfikacja rosyjskiej armaty dywizyjnej i ppanc. 76,2 (najlepsze lekarstwo na niemieckie czołgi), z ul…..Jutro wrzucę fotkę A.D. 2007.PozdrawiamBlitz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Kurnia kole stoczni?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 pudło, albo zimno , jak wolisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Sprecyzuje bo chodziło mi o ul Wałową koło przychodni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 zimno, mróz|!!|! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 zimno, mróz|!!|! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2007 W takim razie poczekam do jutra.Człowiek uczy sie całe życie a głupi umiera.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Może jakieś koło ratunkowe, lub telefon do przyjaciela?np. beavisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2007 No cóż z Beaviso owszem znamy sie ale tylko wirtualnie więc to koło odpada.dawaj 50/50.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Jaca śpij spokojnie, to ul. Okopowa przed Narodowym Bankiem Polskim, a Iwan strzela stronę Oruni (dziwne, zawsze myślałem że od tej strony przyszli).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2007 No fakt teraz widzę.A tak sie zastanawiałem skad znam ten gmach po lewej i tamten na końcu zdjecia?Bo reszty to brak.Ja pie... ale jestem GUPI.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Pojutrze, wrzucę kolejne, znacznie trudniejsze.Ende.Blitz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Pojutrze to jest mój ślub :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi