jaca2003 Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Napisano 13 Grudzień 2006 Jeszcze raz plac Solidarnosci.13 12 1981.Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Napisano 13 Grudzień 2006 Ul wałowa w poblizu bramy nr 1.Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Napisano 13 Grudzień 2006 Miałem zenita miałem smiene ale strach było brac .Więc poszedłem do sklepu i tam mieli takie jednorazówki na szeroką kliszę.Jakiś Druch czy Ami?A H.... pamięta.W każdym razie to gówno szeroko nazywane Aparatem ( no ja chyba byłem większy aparat)ladowało kilkanaście razy w krzakach lub w śniegu i wracałem po to cuś po kilkunastu godzinach a kliszy nic sie nie stało.Pozdrawiam
wulfgar Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 pamietam AMi. To było chyba Nrdowskie i pewnie klisza orwo.
balans Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Kol. Jaca 2003, byłem wtedy trochę starszy od Ciebie i pierwsze dni stanu wojennego spędziłem w dużym zakładzie pracy , który na wieść o stanie wojennym podjął strajk. I były obwieszczenia wrony, w których stało czarno na białym", że za opór władzy może być czapa i był strach, że może tym razem nie żartują. I była pewność, że prędzej, czy później wkroczą i była wielka niepewność co będzie dalej. Piszę o tym tylko dla tego, że pytasz czy z autopsji", chociaż w wątku powyżej o sobie nic nie pisałem. PS 1.Ponieważ starałem się robić trochę na złość komunie w latach 80-siątych to w 1987 roku [lepiej późno niż wcale] bezpieka mnie trochę przemaglowała, ale i tak wyszedłem obronną ręką, kumpla wtedy nieźle spałowali, a mnie się upiekło [spałem na dechach, a nie na styropianie].PS 2.Nie otake Polskie...Pozdrawiam balans
jaca2003 Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Napisano 13 Grudzień 2006 Kol Balans Dzięki za spowiedz czyli znasz z autopsji(wiesz tu kilku panów się niedługo zjawi którzy wiedza wiecej i lepiej i urodzili się tak w roku 80?).Kol Wulfgar klisza była polska do tego powiększalnik polski i papier polski i odczynniki też polskie.Pozdrawiam
Parowóz Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 kolego balans zakłady które strajkowały po wprowadzeniu stanu wojennego mozna było policzyc na palcach jednej ręki - nie pisz bajek Inną sprawą która chciałem przypomnieć z okazji tej rocznicy jest użycie broni - czy zastanowiło was dlaczego uzyto broni w rejonach których komuna najbardziej się obawiała -Kopalnia Wujek Katowice i Lubin na Dolnym Śląsku - duze aglomeracje górnicze -Stocznie były juz tak spenetrowane przez agentów i siec donosicieli że mogli je lekceważyć ale w rejonach górniczych nie było takiej sieci agentury -środowisko było skonsolidowane i hermetyczne na dodatek górnicy to półmiltarna zdyscyplinowana formacja dysponujaca materiałami wybuchowymi . Te strzelanki zaplanowano z rozmysłem dokładnie w tych miejscach ale kto jest w stanie teraz udowodnic Kiszczakowi wydanie takiego rozkazu , a moim zdaniem był taki rozkaz wydany w ścisłym gronie . Ci którzy mogą nie chcą bo są umoczeni razem z nim -ci którzy chcą nie są w stanie nic sensownego się dowiedzieć .Śląski komendant policji (Gruba mu chyba było) juz nie żyje i nic nie powie . Lubiński uwczesny komendant Góral gdzies szaleje po świecie razem ze swym synem aktorem i ma wszystkich gdzies razem z rodzinami ofiar, zakończyl karierę jako komendant wojewódzki policji w Łodzi z niezłą emeryturą
balans Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 kol. Parowozie, wypraszam sobie te ajki". Bo dwie największe huty w Polsce to Twoim zdaniem nie strajkowały od 13 grudnia???!!!!! Gdzie Ty wtedy byłeś, że o hutach nic nie wiesz? Otóż wyobraź sobie, że strajkowały!!! I obie były spacyfikowane, a w jednej z nich byłem ja [chociaż o sobie nie chciałem pisać w tym wątku].PS.Gdyby nie huty to by nie było parowozów na świecie, chyba że drzewiane.bez pozdrowień...
woytas Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 a ja obiecalem, ze psykowek nie bedzie i pelna kultura jak w empiku...
Parowóz Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Jeżeli te twoje huty strajkowały balans to tylko po to aby mozna było określić i wyłapać prowodyrów tych strajków
balans Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Po ostatnim poście kol. Parowoza opadły mi wszystkie członki, idę spać.Pa
AKMS Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Wulfgar, bez patosu... W Stanie Wojennym doliczono sie ok. 90 ofiar. Uważasz, ze gdyby weszli Ruscy byłoby mniej?Żołnierz i milicjant wykonywał rozkazy i nad polityka sie nie zastanawiał. Ich atakowali-to i oni atakowali, jak to na zadymach. Osobiscie znam solidarnosciowca" wcielonego do ZOMO, który jak dwa razy dostał w ryj na zadymie od dawnych kolegów (nawet nie wiedzieli, ze to on) to lał ich później az huczało! Kwestia strony, po której w danej chwili sie znalazles. Jest takie powiedzenie: yt okresla swiadomość". O SB sie nie wypowiem, ale zaziewali temat. A ohaterów" opozycji, ktorzy pchaja sie po medale jest wiecej niz bylo ulotek.A dla mnie bydlakami sa ci, którzy urzadzaja demonstracje pod domem gen.Jaruzelskiego. Zrobił co uważał za słuszne-najwiekszymi s*******nami sa ci po 1990 roku, bo doprowadzili Kraj do ruiny, i ciagle pogrążaja Polske coraz bardziej...
acer Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Panowie z SB nie latali w prewencji na ulicy.Po cywilnemu, elegancko ubrani, sweterek, marynareczka, krawat, albo krótka kurteczka skórzana i tylko rozmowa - ale za to siłą argumentów.Po zabójstwie Popiełuszki utarł się czarny kawał :MO sprawdza dowody, SB wrzuca do wody.Kiedyś gen. Kiszczak, uważany przez niektórych za kanalię,powiedział że są różne stany wojenne i różni generałowie.U nas ok. 90 ofiar, ale jak w Turcji generałowie zrobili zamach stanu to było 10000 trupów.Teraz łatwo mówić - zbrodnia na narodzie" - bo wiadomo że poza wprowadzeniem stanu wojennego do okrągłego stołu nie było obcych ingerencji.Tylko co by było gdyby rzeczywiście ruscy wyjechali ze swoich koszar, i reszta towarzyszy udzieliła bratniej pomocy a przy okazji chciała zamknać WP w koszarach ??? i jak w takich warunkach zareagowało by WP i MO ? Podejrzewam, że wtedy i oni by nie zdzierżyli - i wszystko wzięło by się za łeb z towarzyszami, i naprawdę by mogło być trupów w tysiącach.
Indian Chief Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Wszyscy za...kombaanci. Poustawiana czarna mafia. Te same wiece, te same zdjęcia... Wulfgar...uważaj żeby za lat 15 ciebie nikt nie nazwał odpowiednio bo w tej chwili moim zdaniem popierasz świadomie system który zesłał na emigracje 2mln Polaków. Żadnej Syberi i Stalina nie trzeba było.Jaca już podpadas pod kombatanta...:) Jeszcze pare lat i ja wystąpie. Jak mi sie na starość w głowie poprzewaca. Ludziom życie zniszczyli... Wałęsie, Kaczorom, Michnikowi... komu do ciężkiej Anieli? No a te przygłupy ala milicjanci to już mnie rozbawili. Poważne miny, zadęcie na twazry i nic mądrego do powiedzenia. Ech tyle emocji o taki nic. Przez weekend w wypadkach ginie tyle ludzi i nikt szopek przed Rejonami Dróg Publicznych ie dstawia. Polska hipokryzja...A żeby była jasnosc nie jestem żadnym lewakiem, księdzem czy innym kosmitą...poprostu teraz mam komfort patrzenia na SYF z bezpiecznej perspektywy. Przez tych co skaczą sobie do gardeł za 3 lata grozi krajowi bankructwo. Niech sie do roboty wezmą a nie ordery sobie przypinają. Moga być i Kaczory tylko niech coś robią z Polską...
Boruta Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Jakby się stan wojenny nie udał i Jaruzelski musiałby uciekać do Rosji, to by wrócił z całą Armią Czerwoną i wtedy byłaby jatka.Pozdrawiam
Hoffmander Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Kolego AKMS. Gratuluję poglądów, zwłaszcza na temat doprowadzenia kraju do ruiny po 1990 r.! Fakt, że w latach 80-tych byliśmy potęgą w produkcji zapałek na mieszkańca i zbiorze buraka cukrowego na 1ha areału, co dawało nam 8 czy 10 miejsce wsród potęg gospodarczych świata.Odnośnie Pana Generała ....... szkoda słów.
a.korbaczewski Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Jest dobrze ale nie beznadziejnie.Gospodarka/ Polska na końcu rankingu konkurencyjności13.12.Londyn (PAP) - Najbardziej konkurencyjną i dynamiczną gospodarkę UE ma Dania, która wyprzedziła dotychczasowego lidera - Finlandię - wynika z rankingu Strategii Lizbońskiej, opracowanego przez World Economic Forum (WEF). Polska zajęła ostatnie, 25 miejsce. Polska w ostatnim rankingu, w porównaniu z przeglądem z 2004 r., spadła o jedną lokatę. W niektórych dziedzinach, np. liberalizacji gospodarki, otoczenia dla przedsiębiorstw czy usług finansowych, nasz kraj wyprzedza Turcja, zaś w dziedzinie upowszechnienia informatyki - Chorwacja.
AKMS Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Hoffmander, w latach 80 moi rodzice mieli prace i nie musieli robić jak niewolnicy u jakiegoś nowobogackiego gnoja za minimalna płacę po 12h/24h. Nie było az takiej przestepczości, spacerowałem z ojcem po mieście noca i była to świetna zabawa. Wyjdź teraz z synem na nocny spacer... Obecnie jest w Polsce taka korupcja o jakiej sie nie śniło nawet komunistom. I to w swietle prawa. Za komuny rzad był w Londynie a naród w Warszawie-obecnie jest na odwrót. Ludzie umierajac z głodu musza grzebać po smietnikach i zebrać na ulicach, samotne matki nie sa w stanie zapewnić bytu swoim dzieciom, więźniowie maja wieksze stawki zywieniowe niz dzieci z Domów Dziecka. Widziałeś w latach 80 tylu bezdomnych co dzis? Ja pierwszych bezdomnych zobaczyłem w 1990 r. Tak wyglada Polska po upadku komuny, ządzona przez tych ****** kombatantów"...pis, po, samoobrona, lpr, sld - jestem dumny" , że jestem Polakiem
woytas Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 ja sie nigdy nie wstydzilem bycia Polakiem- nawet jesli roznego rodzaju twoarzycho jest przy korycie.Polska to obywatele nie wladza
a.korbaczewski Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 a to umnie inaczej było niż u AKMS. Czekoladę miałem w okolicach świąt, szynkę na wielkanoc a wakacje z Funduszu Wczasów Pracowniczych. O istnieniu paszportów wiedziałem z filmów amerykańskich a z podróży swiatowych byłem raz w Czechosłowacji. W telewizji był Karel Got, Wondraczkowa a potem Bajm i inne badziewwie, wtedy gdy Presley, Morison i paru innych muzyków już poumierało. KOMUNO WRÓĆ!!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.