szczepciu Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 Piotrze, a może jednak podejmiecie próbę uratowania tej wieży.Jeżeli Wam się uda, to przekazuję Wam ten wycinek", a wiem, że jeszcze jeden jest do wyciągnięcia - wiesz o co chodzi.PozdrowieniaAndrzej
piters Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 nie posiadam informacji, aby jakaś instytucja interesowała się tym oficjalnie. chyba faktycznie trzeba będzie podjąć jakieś oddolne" działania w tym kierunku. przede wszystkim potrzeba, aby ktoś uznał oficjalnie ów obiekt za cenny zabytek, bo ot tak sobie to nie wypuści go lokalny artysta - autor pomnika. z tego co byliśmy kiedyś u niego z kol. Lokfanem to obmyśla, jakby tu zrobić pomnik w Jordanowie, wykorzystując wycięte fragmenty TEJ wieży. czyli że jeszzce jakieś posiada i załatanie częsci ubytków wchodziłoby w grę.pozdrawiam, P
acer Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Co za kretyn go potraktował palnikiem.......
jacenty2004 Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Acer Ty się nie znasz to jest artystyczna wizja ...w zbożnym celu - kapliczka ażurowa, katedra niech się schowa :)
jaca2003 Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Jacenty nie czepiaj się Acera.Człowiek z lasu nie rozumie najnowszych trendów w sztuce(k.... ja tez nie rozumiem wiec mnie się tez nie czepiaj)Acer nie czepiaj się mnie bo ja też nie rozumiem najnowszych trendów w sztuce.Chwała Bogu ze Bogu dzięki bo gdyby nie daj Boze to niech Bóg broni ze to jeszcze jest.Jak juz tu ktoś napisał skandalem jest pozostawanie tego w zasięgu wzroku lokalnych ocalaczy zabytków".Należało by (i tu temat dla Warsa)zainteresowac lokalnego Końserwatora aby to i reszta wycinków z wierzy trafiło do muzeum.Pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Do jakiego muzeum?! a gdzie cała wieś będzie chodziła na majówki ?
yorik Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Qrna. Jak się to ogląda to zawału można dostać.
Sylwester/Fidest Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 ooo zgrooozooo !!!!!!!!!!!!!!! proponuje nie czekac na nikogo i ukrasc...
mauser29 Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 no to niech ktoś zapyta teraz gdzie jest k.. konserwator!! Ile będą czepiac sie poszukiwaczy co chodzą po lasach i chcą coś ocalić a tu takie kwiatki!! temu idiocie najchętniej takie coś to bym na głowie tym palnikiem wypalił
jagoda Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 Pmnik powstał w czasch, w któych wszystko co było związane z sanacją było bee! A wieża stoi sobie spokojnie od dobrych 10 lat.Pozdr MJ
ZbyszekL Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 Witam.Jak dobrze pamiętam to pomnik z wieżą powstał około 16 lat temu. W 1992 roku wykonałem pierwsze zdjęcia które były pokazywane pracownikom Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie, lecz pomimo braku takich pamiątek z II RP nie okazano żadnego zainteresowania ową wieżą tłumacząc, że to pomnik i artystyczne akcenty (stanowią problem). Zrozumiałem, że idealnie byłoby gdyby załatwić wszystkie formalności i dostarczyć ją do muzeum (społecznie jak za komuny). Zgadzam się z tym co napisał lagisz".Co do artystycznych" otworów to dzięki nim możemy jeszcze wieżę oglądać, inaczej mogłaby już dawno wyparować.Pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 żebyś tego przypadkiem nie wykrakał :)
darula Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 Im wiecej sie o tym mówi, tym wieksze niebezpieczeństwo, że zniknie.
Horhe Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Temat medialnie poruszył chyba jedynie Wołoszański i było to wiele wiele lat temu. Może Pana Bogusława poszukać jako sojusznika?
jacenty2004 Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 a Kogo będzie stać na honorarium takiego medialnego sojusznika - gwiazdę ?
PATRON Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 co wy wszyscy panikujecie ....po co ściągać z postumentu pociętego w plasterki zżyna jak akurat tych wierzyczek nie brakuje w całości .....PATRON
Lemeryt Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 Kolego Patron powiedz mi jako laikowi ile ich (to znaczy wierzyczek) jest w Polsce i gdzie je można zobaczyć ?Uspokoiłeś mnie ponieważ dotychczas myślałem że ktoś zniszczył unikat.Pozdrawiam.
PATRON Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Lemeryt - ja wiem o 2 sztukach w Polsce, a ile ich jeszcze jest to Bóg raczy wiedzieć .zobaczyć można np http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=397925#397926a poza tym to gdzieś wklejałem zdjęcia , ale nie pamiętam gdzie .PZDR PATRON
muslim Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Patron mam pytanie odnosnie tej wierzy od Vikersa - czy to ta która przez baaaaaaardzo długi czas leżała na podwórku u pewnej starszej kobiety w pewnej wsi i należała do jej syna który...
Widd Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 A ja mogę się powiedzieć, że sprawą wieży wstępnie zainteresowało się Wprost :)
PATRON Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 a co to znaczy wstępnie zainteresoało sie wprost" ??? chcą na niej zupe gotować ?PATRON
Widd Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Ludzie, którzy tak reagują na jakąkolwiek aktywność, są naprawdę rozrywani w towarzystwie...
szczepciu Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 No dobra Widd, zapytam spokojnie.Jakie plany w stosunku do tej wieży ma Wprost"Pozdrowieniaszczepciu
Widd Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 O i można? :) Na razie jeden z redaktorów podjął temat i będzie rozmawiał w readakcji. Na jego życzenie przesłałem zdjęcia. Zobaczę co z tego wyjdzie, ale lepsze to niż nic :) A może udałoby się zmusić konsterwatora do działania :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.