victor Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 Ujęcie w kierunku wschodnim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 Do kompletu brakuje mi fotek schronu z ulicy Krzywe Koło z prywatnej posesji człowieka o strasznym charakterze i inicjałach A.Z.Jak ktoś ma niech wkeljaFota powyżej ujęcie w kierunku wschodnio - południowym oczywiście to tak z rozpędu.Jeszcze dwie ruiny na starej Łomży (fotek u mnie brak, po jednej współcześnie zero śladu, na niej dojazd w głąb posesji :(()Kto ma inne w miarę dobre skany schronów z niemieckiego denkschrift-u" niech wkleja, nie ma jak dobry materiał poglądowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Leszek, też mi to wygląda na drugi schron - więc to chyba ten z kopuła obserwacyjna z drugiej linii, w głebi ten zachowany bojowy, a na lewo, za granica fotografii, powinien być Nowogród?A co z zagadka Małpy? Może ktoś potwierdzić?Ma ktoś narysy schronów z Wizny? Bo ja bym obstawiał że to ten w Strękowej Górze, poniżej schronu dowodzenia.vR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 Jak najbardziej schemat może być schron z drogi na Miastkowo, fakt wygląda uderzająco mocno podobnie.Tu apel do kolegi fx" mającego jak widać takie zdolności graficzne czy mógłbyś zrobić jakiś poglądowy rysunek tych dwóch obiektów dla ogólnego dobra, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Krzywe Koło? Straszny facet to chyba posiadacz schronu z wyjazdu na Jednaczewo - ul. Nadnarwiańska, czy cos tam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Victor,których dwóch obiektów? Zachowanego 2-kopułowego i tego 2-kopułowego ze schematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 Tak ten schron nie na Krzywym Kole co ja gadam, tylko na wylocie ulicy Stacha Konwy do ul. Zamiejskiej. Łądna fotka szkoda, że letnia. Schron posiada komplet pancerzy, łącznie ze strzelnicami etc. ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Panowie , może to zabrzmi jak herezja fotka z poleglymi żołnierzami i fotka schronu nad planikiem -Nowogród schron w skansenie???????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Nie wypowiem się na temat twojej tezy Leszku z prostego powodu:nie orięntuję się zabradzo gdzie był schron w skansenie:(:(:(Daję fotkę wnętrza schronu na ul.Nowogrodzkiej w uzupełnieniu do foty victora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 i jeszcze jedno dla zobrazowania jak trudno go wypatrzeć:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 schron w skansenie był kilka metrów poniżej obecnej karczmy, chyba zostały resztki wału.Tylko o które fotki chodziło?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Stara Łomża nad rzeką fotka ze strony schrony.website" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 i jeszcze jedno ujęcie ul.St.Konwy /fotka z w/w strony/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 napewno znana dla wszystkich pocztówka:) i znany obiekt:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 i na koniec fotka lotnicza fortow w Piątnicy,Mam kilka fotek z Wólki Piasecznej i fortów w Piątnicy,/są ze stronyschrony.website"/i nie wiem czy autor mnie nie o...li więc narazie nie zamieszczam a zainteresowani znajdą:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqh Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Ja nie o...lę, ale nie jestem jedynym autorem tych fotek i za kolegów nie ręczę... :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 no to sprobujmy:):) mapka Wolka Piaseczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Dwa zdjęcia z ebaya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 wnętrze drzwi/złomiarze jeszce tego nie zaidoili?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 srzelnica /1 na mapce/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 2 wnętrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.