Skocz do zawartości

hetzer - latebra

krzyb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Krzysztof gratulacje odnosnie akcji pozdrawiam Silver Koszalin ,smutna informacja odszedł od nas kolega Ventus wspolczesny Leonardo da Vinci wspanialy czlowiek wieloletni tropiciel i explorer.
  • Odpowiedzi 253
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja rozumiem, że może względy bezpieczeństwa jakieś tu zachowujecie, ale piszcie zrozumiale albo w ogóle..

To wyciągnęli nielegalnie, czy faktycznie morze zabrało, czy jak?
Napisano
Witam Jacenty, zapewniam Cię, że zardzewiały bursztynek nadal tkwi w dnie półwyspu, i żadna siła go nie ruszy ( możesz spać spokojnie, jak i cała reszta), ale szykuj łopatę, bo możesz być potrzebny.
Pozdrawiam
Blitz45
PS. Mam nadzieję, że organizatorzy, poinformują zainteresowanych o terminie wydobycia.
Do zobaczenia na Helu!
  • 2 weeks later...
Napisano
W 1986 kąpiąc się w miejscowości J.natknąłem się na ten wrak.Pamiętam ,że miał chyba jakiś problem z lufą, bo krawędż lufy była nierówna i w środku tkwił pocisk.Tubylcy opowiadali, że gdy stał jeszcze na plaży ,zanim podmyło go morze, miał zerwaną gąsienicę.
Pozdrawiam i trzymam kciuki.
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam
dzisiaj w radio usłyszałem nowinę że Hetzer ma być wyciągany w sobotę...ciekawe dlaczego taka tajemnica do końca.??? Dziwne że w przypadku grzegorzewa było straszne hallo że niby druga odsłona robiona w tajemnicy a co do Hetzer'a nikt nic nie mówi...
życzę powodzenia, mam nadzieję że wietrzyk nie przeszkodzi, pogoda ładna ale trochę wieje.
pozdro
Heruss
Napisano
A jaka tam tajemnica! Ja w najmniejszym stopniu nie jestem związany z jakąkolwiek grupą poszukiwawczą,a wiedziałem o jutrzejszych planach wyciągnięcia Hetzera od przynajmniej dwóch tygodni.
Napisano
Ja tez proszę osoby dobrze poinformowane o podzielenie się wiedzą na temat wydobycia.Oczywiście serwis fotograficzny także mile widziany.
pozdrawiam
kruszyna
Napisano
pisze z palmtopa z miejsca akcji

Hetzer wyszedl okolo godziny 11, stan poza czescia podwozia znosny. pancerz prawie w calosci, obie gasienice zerwane, odnalezione I jedna w bardzo dobrym stanie,

aktualnie jest wyplukiwane wnetrze

swieza galeria bedzie za pare godzin, okolo 15

problemem jest tkwiacy w koncowce I wystajacy z lufy pocisk. nadzor saperski oceni co dalej
Napisano
Jak mi doniesiono Hetzer stoi już na plaży.Jest w całym kawałku,brakuje mu dachu a z lufy wystaje pocisk. Czekam na zdjęcia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie