Silver 138 Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Witam Krzysztof gratulacje odnosnie akcji pozdrawiam Silver Koszalin ,smutna informacja odszedł od nas kolega Ventus wspolczesny Leonardo da Vinci wspanialy czlowiek wieloletni tropiciel i explorer.
jaca2003 Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Czyli wydobyto?Czy tylko nekrolog chciał kolega zamiescic?Pozdrawiam
wojtekA Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Podobnbo juz wydobyty..Pusta plaza zostala..Oficjalna wersja morze zabralo"
herbstnebel Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Ja rozumiem, że może względy bezpieczeństwa jakieś tu zachowujecie, ale piszcie zrozumiale albo w ogóle.. To wyciągnęli nielegalnie, czy faktycznie morze zabrało, czy jak?
Heruss Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Tiaaaa morze zabrało kilkadziesiąt ton stali i se podryfowało do szwecji ;) hehe dobre..PozdroHeruss
Cronos Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Nie no serio żarty żartami ale coś się należy...
Blitz45 Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Witam Jacenty, zapewniam Cię, że zardzewiały bursztynek nadal tkwi w dnie półwyspu, i żadna siła go nie ruszy ( możesz spać spokojnie, jak i cała reszta), ale szykuj łopatę, bo możesz być potrzebny.Pozdrawiam Blitz45PS. Mam nadzieję, że organizatorzy, poinformują zainteresowanych o terminie wydobycia.Do zobaczenia na Helu!
barbo1 Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 W 1986 kąpiąc się w miejscowości J.natknąłem się na ten wrak.Pamiętam ,że miał chyba jakiś problem z lufą, bo krawędż lufy była nierówna i w środku tkwił pocisk.Tubylcy opowiadali, że gdy stał jeszcze na plaży ,zanim podmyło go morze, miał zerwaną gąsienicę.Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Heruss Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Witamdzisiaj w radio usłyszałem nowinę że Hetzer ma być wyciągany w sobotę...ciekawe dlaczego taka tajemnica do końca.??? Dziwne że w przypadku grzegorzewa było straszne hallo że niby druga odsłona robiona w tajemnicy a co do Hetzer'a nikt nic nie mówi...życzę powodzenia, mam nadzieję że wietrzyk nie przeszkodzi, pogoda ładna ale trochę wieje.pozdroHeruss
wars98 Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Herrus, bo w Grzegorzewie zabrano zabawkę" (czytaj: naruszono pewne interesy).I dlatego było tyle hałasu.
kopijnik2 Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 lektura postów z różnych forów internetowych przed akcją - pozwala na wysnucie odmiennych wniosków...
a.korbaczewski Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 ja w sprawie stuga tak przy okazji.czy teraz jest dobra pogoda na wydobywanie z rzeki czy trzeba poczekać aż zacznie padać?
jaca2003 Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Tak teraz wyglada Grzegorzew.Sadzisz ze odpowiednia pora na targanie stuga?Co do Hetzera to oby im się powiodło.Pozdr5awiam
jayms Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 A jaka tam tajemnica! Ja w najmniejszym stopniu nie jestem związany z jakąkolwiek grupą poszukiwawczą,a wiedziałem o jutrzejszych planach wyciągnięcia Hetzera od przynajmniej dwóch tygodni.
KRUSZYNA Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Ja tez proszę osoby dobrze poinformowane o podzielenie się wiedzą na temat wydobycia.Oczywiście serwis fotograficzny także mile widziany.pozdrawiamkruszyna
Bocian Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 pisze z palmtopa z miejsca akcjiHetzer wyszedl okolo godziny 11, stan poza czescia podwozia znosny. pancerz prawie w calosci, obie gasienice zerwane, odnalezione I jedna w bardzo dobrym stanie, aktualnie jest wyplukiwane wnetrzeswieza galeria bedzie za pare godzin, okolo 15problemem jest tkwiacy w koncowce I wystajacy z lufy pocisk. nadzor saperski oceni co dalej
jayms Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Jak mi doniesiono Hetzer stoi już na plaży.Jest w całym kawałku,brakuje mu dachu a z lufy wystaje pocisk. Czekam na zdjęcia.
Bocian Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 teren chwilowo ewakuowany, nadzor saperski szaleje :), w srodku znaleziono dwa pociski
jayms Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 Coś się i mnie forum zwiesiło i nie widziałem poprzedniego postu Bociana.Przepraszam za powtórkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.