beaviso Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 No, dostałem urlop i jadę na 6 dni na wiochę pod Tomaszów. Mam różne plany, ale jakieś kopanko też będzie :)M.
Busztyfikator Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 wylye może sie kiedyś spotkamy w terenie? :) Pozdrawiam
wylye Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Witam, to jest mało prawdopodobne, ponieważ w związku z restrykcyjnym prawem w tej dziedzinie - zwykle wybieram miejsca bardzo odległe od zaparkowanych w lesie samochodów i działam a`la - lonely woolf :)Ale na piwku, w celu wymiany poglądów - no problem, with plesuare
wylye Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Do Beaviso i EFES - no jak tam łowy" w TL, nie było mnie trochę - wykorzystaliście jakoś legendę" którą wam wysłałem?(każdemu z osobna, a może spotkaliście się a gruncie" ?)
beaviso Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Cześć Wylye,Niestety, maila do mnie (dziękuję za niego i za nr tel!) wysłałeś już w czasie, gdy byłem pod TL. A trzeba dodać, że dostępu do poczty tam nie miałem, z wyjątkiem drugiego dnia gdy odwiedziłem kafejkę. Wtedy jeszcze tego maila od Ciebie nie było i w rezultacie odczytałem go już w Gdańsku. Cały zeszły tydzień nie miałem zresztą czasu aby odpisać, bo chwilowo czas poza pracą spędzam bardziej na refleksjach aniżeli na kontaktach forumowo-mailowych ;-)Szkoda, kurczę, bo chętnie wypiłbym z Tobą to piwko (w zasadzie wypilibyśmy, bo moja dziewczyna też biega z wykrywką). Nie wiem czy tej jesieni uda mi się zawitać do TL. Zwykle tak bywało (trzy wizyty w roku), ale ten rok jest wyjątkowy i nie potrafię przewidzieć szans na nasz jesienny przyjazd do TL.Jeżeli chodzi o ostatnią wyprawę, to... Wyspaliśmy się! Deszcz i jeszcze raz deszcz oszczędził nam szlajania się po lasach i kopanai dziur w ziemi. Siedzieliśmy w domu. W terenie byliśmy na dłużej tylko 1 raz (łuseczki i kilka monetek II RP). A pierwszego dnia dziewczyna po 10 minutach szukania (wręcz mimochodem) wyjęła monetkę z XVIII w. I to tyle. Liczyliśmy na więcej, ale ten deszcz był nieubłagalny. A zresztą... Nasze ulubione okopy okazały się zarośnięte i ledwie dostępne (dla upartych). Wrócimy na pewno wiosną 2008. Z przyjemności to dwa razy spędziliśmy wieczór na żarełku i Okocimiu Palonym w Diavolo, czyli obok Ciebie. Nawet sobie pomyślałem Cholera, mógł koleś przynajmniej telefon podesłać" ;-)))Pozdrawiam z Gda,M.
Busztyfikator Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Wylye chętnie bym poznał kolege. Swoją drogą jezeli chodzi o ciekawe tematy to ostatnio zajmuje sie tematem kolejki wąskotorowej Bełżec - Trawniki z 1915 w okolicach bełżca można w lesie trafić na stary nasyp, ślad urywa sie na polach w okolicach koloni łaszczówka. Czy moze spotkaliscie ślady nasypu , po zachodniej stronie TL.http://www.trawniki.hg.pl/traw/kolejka.htmlWylye napisz to sie ustawimy Pozdrawiam busztyfikator1@o2.pl
jaca2003 Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 He he widzę kol Beaviso że byliśmy w tym samym czasie w rejonie Tomaszowa(wróciłem w piątek wieczorkiem).Fakt pogoda typowo gastronomiczna.Jedyne co znalazłem to drogę w Koloni Zubowice gdzie samochody same z siebie pomykają pod górkę.Pozdrawiam
wylye Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 To Beaviso >Nie przejmuj się - moim jedynym trofeum po sobotniej eskapadzie w rejon Łuszczacza i Rózy (nielicząc ostrogi z obejmą:) były... dwa kleszcze.Do Busztyfikator >Nie zajmowałem się tematem kolejki, choć tu i ówdzie (w terenie w okolicy Bełżca) potrafię wskazać miejsca jej przebiegu.Do All >Pozdrawiam
beaviso Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Jaca, ja byłem tam od 01 do 07.lipca. Ty siedziałeś w Krynicach? Wspominałeś o rodzinie w tamtych okolicach. Uwaga: Nowy fotoradar stacjonarny na wlocie do Krynic z prostej od południa. Myśmy wiedzieli, a Ty? ;-)))M.
jaca2003 Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Siedziałem w Łabuniach i na Majdanie Krynickim.O fotoradaze wiedziałem juz w dniu przyjazdu.W końcu to tylko 5 km ode mnie było.Ale i tak siedziałem prawie cały czas na tyłku bo lało.Tak więc tylko piwko i piwko i znowu piwko i tak do znudzenia.pozdrawiam
egon10 Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 WitamBusztyfikator,dales mi do myslenia z ta kolejka.Faktycznie na wschod od tom.jej slady sa widoczne,a dalej juz sie z nimi nie spotkalem.Za okolo 2 tygodnie bede w domu tzn. w tomaszowie i pogadam z kolegamimoze bede mogl pomoc.pozdrawiam egon.
efes Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Właśnie wróciłem.Spędziłem 2 tygodnie w Krasnobrodzie.Totalna porażka.Nie tego sie spodziewałem.Lasy nie do chodzenia,krzaczory ,pokrzywy,jarzyny.Do tego bąki wielkie jak szerszenie i kleszcze.A na dodatek jakby tego było mało deszcze i burze.Złaziłem po trochu teren Cześnik,Zielone,Rogoźno,Ulów ,Łuszczacz ,Zachutek,Wapielnice i sporo innych lasów.Rezultat to łuski,polskie i niemieckiei i wcale nie leżą wszędzie po polach i lasach.Musiałem niezle kombinowac gdzie mogły byc stanowiska.Kolesiowi który zakopał pod Ulowem flaszkę z łuskami od MG34 dziekuję.Były to tego dnia oprócz paru polskich jedyne jakie znalazłem.Przeżyłem horror przebijając sie przez lasy z Brusna do Podemszczyzny i wreszcie kiedy trafilem na rozległy sygnał nastąpiło oberwanie chmury.Zwinąłem więc manatki wmawiając sobie że to na pewno śmieci.Wylwe-Dzięki za miejsca ale te lasy są nie do chodzenia -zresztą wiesz.Może jesienią.Poza tym okolice piękne,urocze kapliczki i cerkwie.No i stare cmentarze.Polecam pod tym względem.
egon10 Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Efes ja szukam w tych okolicach kilkanascie lat.Fanty jeszcze wyskakuja,oczywiscie nie w takiej ilosci jka np. przed 10 lat temu,ale generalnie jest ok.Poprostu miales pecha.A lasy jak to lasy bywaj rozne.
danieloff Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Jaca, też byłem w Łabuniach, a na granicy lasu i wsi w Łabuniach Reformie (od strony leśniczówki) trafiłem brązowy krzyż zasługi (wersja moskiewska"). Spędziłem tam weekend majowy, szukaliśmy z żoną 2 dni z wykrywkami, naszą azą" był Zwierzyniec. Niestety, wyszło tylko sporo ammo, łusek (polskie wrzesniowe, niemieckie, rosyjskie, austriacke, lebele, w zasadzie pełny mix), trochę monetek, sztućców itp.
Busztyfikator Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Niema co sie dziwić ten teren przetrząsa cała polska odkąd się pojawiły wykrywacze, a jeżeli chodzi o krzaczory to chyba tylko tam coś zostało z większych fantów . Uwaga na Ulów i okolice, leśnicy są bezlitośni. Wapielnia to rezerwat, a pod Ulowem kopią archeolodzy .
jahooo Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 efes - przyjedź do mnie na I wojnę jesienią ;) Od Tomaszowa to już nie tak daleko
janushew Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Busztyfikator! Kolejka wąskotorowa była gdzieś pomiędzy Majdanem Ruszowskim a Ruszowem, tam też był szpital dla rannych Niemców ( przywożono ich spod Przemyśla?).Może zdjęcia satelitarne pokażą coś więcej? teraz to raczej nic tam nie wiadać. pozdr j
efes Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Jahooo - dzięki za zaproszenie .Będe o tym pamiętał wybierając sie w te strony.Ten rejon aż pachnie historią.Wystarczy wejść na cmentarz.
efes Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Piękna rzecz.Aż chciałoby się coś takiego ,całkiem niespodzianie,w miejscu najmniej spodziewanym, ......znaleźć
wylye Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 TomaszówA może byśmy tak, najmilszy,wpadli na dzień do Tomaszowa?Może tam jeszcze zmierzchem złotymta sama cisza trwa wrześniowa... -----------------------------------------Taak! - jeżeli kogoś wkurzyłem tą... (nieco tkliwą może) - nutą, przepraszam...Oto wspomniana ostroga, zgubił ją - ani chybi jednen z tych chłopców, co to (na swoich cisawych rumakach) - czwórkami do nieba szli" - jak ci z Westerplatte...
Busztyfikator Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Tomaszów to nie tylko 1, i 2 Wojna .Ciekawe kto zgubił tą ostrogę?
efes Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Fajnego gościa tam macie u siebie.Trochę mało rozmowny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.