woytas Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 to wersja nie zmodernizowana - bez tych naplywow (?)Szkoda sprzeciora
wiluś Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Mam więcej fotek tej Irydy, ale nie chcę zaśmiecać " forum.Jeśli jesteście zainteresowani to wrzucę.
art75 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 wiecie co iryda i-22m93 była niezłym samolotem celnośc w bombardowaniu lepsza od su-22 a nawigacja o niebo dawno czytałem (ok.1995) więc nie pamiętam dobrze ale na 200km (chyba) odchylenie 200 metrów a su jakieś 1000 pozatym dziś nie było problemu z szkoleniem samoloty 15 letnie a nie hawki przeszło 20 szkoda pisac
41pp Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Ale o której wersji awioniki Irydy myślisz, bo chyba nie fracuskim Sagem, te były całkiem, całkiem. Ale KTOŚ to jak zwykle upieprzył!!PS Taki nasz piękny kraj!!!GW
Trooper85 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Najnowszy nabytek Zakładu Inżynierii Lotniczej PWr
Trooper85 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 na pierwszym zdjęciu wyglkąd dzisiaj rano, po południu wyglądał już tak, grubsza o pare kilo blach
Trooper85 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 I-22 iryda M96, egzemplarz nr. 402 z serii przedprodukcyjnej. Nigdy nie był nawet złożony w całość.Z zewnątrz jest do niego praktycznie wszystko, może poza częścią drobniejszych pokrywek wzierników. W środku położona większość przewodów i okablowania (przynajmniej w kadłubie), instalacja paliwowa. Brak jakichkolwiek agregatów, silników, gołe kabiny.Przy montażu wychodzą ciekawe rzeczy - części od innych egzemplarzy (pokrywy luków itp.) w większości nie da się zamontować - były indywidualnie dopasowywane.
woytas Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 czyli takie handwerke"...Fajny samolot - widzialem go parokrotnie na pokazach - szkoda, olbrzymia szkoda...
41pp Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Kolego Duncam, czy Ty aby nie jesteś V-dyrektor IL. którego załoga" nazywała kudłatym", i nie byłeś na szkoleniu w Japonii, oczywiście na koszt podatników!!A o silnikach K-15, i wersji rozwojowej K-18 , D-18, to nie gadaj, bo setki godzin spędziłem na hamowni, N1 , męcząc te silniki!A jeśli jesteś z ranży", to nie pisz pi...duł" o wypadku Irydy w Dęblinie!Jak się robi odwrotną pętlę, to skutek jest taki, że chłopcom" najpierw mózg wylatuje" przez czaszkę /słynne ja 3... kpt Miesz./ ostatni komunikat odebrany!!Samolocik rozpadł się parę sekund później.Ale piloci w rampkach" już się wybudowali" z maszynki".Serdecznie Pozdrawiam.GW
41pp Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Tak na zakończenie, polecam troszkę wiadomości z medycyny lotniczej!!!!GW
41pp Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Po ponad roku odświeżam temat; Gnarowski /płatowiec/, Falęcki /motorki/, śp pilot inż Natkaniec i to piszący, byli idiotami ,BYŁA TO DECYZJA POLITYCZNA.I przestańcie pi...przyć legendy, rodem z pewnej gazetki /wielkonakładowej/.PS. czy któryś z piszących tu ekspertów", eoretyków", zrobił jakiś motorek, lub płatowiec!!!!Czy przebywał chociaz parę minutek, na hamowni, poza edukacyjn wycieczka szkolna z Pania" !!!!!O nazwisko proszę na PW i /przydział/ , upraszam! Na pewno się znamy.
jacek1962 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 To mogło być tak,to poległo bo musiało polec.Bo to nie może być robione w Mielcu i Rzeszowie.To trzeba kupić.Bo jest zachodnie tzn lepsze.Ja to pamiętam jako młody chłopiec: silniki lotnicze,pancerze spiekane/proszkowe do czołgów/miałem to w ręku jak miałem 13? lat.I słuchałem ludzi którzy to robili.Robiła to moja mamuśka,rozwwalili jej zakład chemii,do dziś ma patent na układy chłodzenia elektrownii atomowych.Na emeryturę poszła z banku,cóż Polska rzeczywistość.Czy Iryda była zła ,nie ,przegrała bo wygrać nie mogła.Złe pochodzenie.
s_boj Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 a tę Irydę z Muzeum Lotnictwa Polskiego to już złożyli do końca i wstawili w jakiś hangar?
41pp Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Panowie, program Irydy, został ud...y, na rozkaz z góry", inż Gnarowskiego, zastąpiono, TOW. inż Baronem , jako owo nawrócony" miał wielkie poważanie, w plebanii, / narożnik Hynka- Krakowska/ . Natomiast motorki", załatwiono w prosty sposób,--kazali wybudować działo" pneumatyczne, lufa tak, ze 40-50 meterków.Dyrekcja zakupiła, dwa pieczone kurczaki, jeden zabezpieczono" w lodówce, drugi czekał, na misję". Ale nie postawiono wartownika i ktoś go zeżarł!!!??Strzelano tym zamarzniętym.Miejsce akcji hamownia K"I teraz pytanie do expertów", jaki silnik, mógł przeżyć taki eksperyment????PS. do Kol. żmii /Węża/, w łopatkach sprężarek, motorków, SO, K15, K18, D18, nie było grama tytanu", natomiast turbina, była wykonana ze stali, z rodziny 1H18N9T i tu tytan się znajdował.Ale może jak zwykle się mylę.GW
41pp Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Jako technokrata, napisałem z odziny", czyli oznaczenie które podałem, nie musi być dokładne.
s_boj Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Panowie, ponawiam moje pytanie! :)Bardzo mnie interesuje obecny stan ukompletowania Irydy z MLP, fajnie jakby ktoś wkleił aktualne zdjęcia samolotu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.