krzysiek Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 General w. korzystasz z mikrofilmów czy z Neumanna? KTB nie jest niestety do końca wiarygodnym materiałem jako informacja o stratach, znacznie lepsze byłyby materiały kwatermistrzowskie. pozdrawiamKrzysiek
oksio Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Jeśli dobrze podano mi wioskę o którą chodzi to w grę wchodzi sprzęt z 64( chyba) Gwardyjskiego PP lub któryś z oddziałów przydzielony do 503 Batalionu czołgów ciężkich ss.Pokrywa się z tym co pisze Schneider o tym terenie.pozdr.Oksio
oksio Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Ale obstawiam na siewnik :-)pozdr.Oksio TPS
michalczewski Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 etam siewnik Panowie tam jest Ursus z lat 80tych ;D Jezli naprawde jest to cos pancernego to najpewniej jest to ogryzek w postaci uszkodzonej wanny bez podwozia. Zadziwiajace jest tez ze prawie wszyscy zalozyli ze jest to sprzet niemiecki :)
jaca2003 Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Ja tam nie widzę nic dziwnego w tym załozeniu.Nasze(polskie)jeziora bagna rzeki a ostatnio nawet oczka wodne w ogródkach pełne sa Tygrysów i Panter.Ostatnio znalazłem wzmiankę ze Niemcy pozostawili 3 krotnie więcej sprzętu w polskiej ziemi niż użyli bojowo.A poniewaz dotychczas wyciągnięto i przetopiono tylko 60% z tego co niemiec zostawił tak więc jeszcze parę tysięcy sztuk czeka na swoich znalazców.pozdrawiam
akagi Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Ja w sprawie siewnika i 2 ton z gospodarstwa ... A po ile toto?Znaczy ten siewnik
sexo Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Napisano 29 Kwiecień 2006 akagi, bo cie admini skieruja do dzialu ogloszen ;)poczekajmy na dokladniejsze info jesli jeszcze takowego nie ma, jesli cos tam bedzie ciekawego bedzie piknie.wars, jak tam sprawa ktora zapodal teton? kiedy zawitacie ;)
pik78 Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Akagi ,nie pisz juz nic wiecej ,w tym temacie :\\pzdr pik
wars98 Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Witam!Kolega Akagi się nudzi.Miejsce warto sprawdzić. Myślę, że wkrótce będzie to zrobione.Sexo. Sprawdziliśmy info Tetona. Niestety nic tam nie ma. Fałszywy alarm. ;)Pozdrawiamwars98
Hartmann Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Oj ludeczkowie naiwni , wierzycie w cuda że przed komuną w latach 40tych i 50 tych cos się uchowało ??? , coś co przedstawia jakąkolwiek wartość ?????.Hart
polsmol Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Jakoś musiało się uchować skoro stoi na dziedzińcu MWP. Chyba lepiej poczekać z lamentowaniem aż do momentu w którym będzie wiadomo o coś konkretnego.
Grendel Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Pozwole sobie zapytac skad wzial sie 3/4 oryginalny Hetzer, ktory czeka w Holandii na transport do Kanady?Z Polski, czy Lotwy?Bo obie wersje slyszalem.Wie ktos?Ponoc wiekszosc blach w pieknym stanie i kompletne zawieszenia, ale bez silnika i transmisji.PozdrowieniaGrendel
wars98 Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Witam!Grendel. Obstawiam, że z Polski. Nie wiem czemu, ale mam jakieś takie dziwne przeczucie...
stug IV Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Wydaje mi się , że jednak zza naszej wschodniej granicy . Na czeskim forum był reportaż z jego targanięcia - o ile myslimy o tym samym - i było opisane , że chyba Bialoruś jak dobrze pamiętam .
Grendel Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Z tego co mi mowiono, ten jest z Lotwy, badz Polski.Bardziej prawdopodobne, ze z Lotwy.Nie wiem na 100% - dlatego pytam.Kolekcjoner ktory go kupil jest osoba bardzo powazna - niemalze na 100% pojazd ma oryginalne papiery wywozowe z kraju pochodzenia.To tyle, co moge napisac.PozdrowieniaGrendel
wars98 Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 No to dobrze. Już się bałem, że coś od nas znowu wyciekło...A jakieś zdjęcia jego są znane?? :]Pozdr. wars98
stug IV Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Potwierdzam , że Białoruś ale dementuję , że Hetzer . Był to spory kawał czeskiego 38 ale w ładnych niemieckich barwach . Jak ktoś potrafi wkleić fotki to podeślę na priva .
Grendel Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Wars,Zdjec nie widzialem, choc nie wykluczam, ze bede widzial.Ot - znajomy w rozmowie mi wspomnial o nowym Hetzer'ze, ktory jest w drodze do Kanady.Od slowa-do slowa - dowiedzialem sie tego, co napisalem.Wlasciciela znam i cenie jego fachowosc i uczciwosc (nie mowiac juz o tym, ze mieszka on w socjalistycznej Kanadzie, gdzie legalnosc tego typu przedsiewziec traktuje sie powaznie az do absurdu - niemalze jak w Polsce-tyle, ze oni potrafia prawo egzekwowac).Sklonny jestem domniemac, ze pojazd pochodzi oryginalnie z Lotwy, bo wiem, ze ow pan sprowadzal pojazdy wlasnie z tamtej czesci swiata (Lotwa, Estonia i polnocna Rosja).Moj rozmowca wspominal tez jednak o Polsce - stad moje pytanie.Wiecej grzechow nie pamietam.Za wszystkie serdecznie...itd. ;o)PozdrowieniaGrendel
wars98 Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Witam!Grendel. Z tą Polską mnie jedno ciekawi. Dlaczego jednak wspominał o naszym pięknym kraju?(...) mieszka on w socjalistycznej Kanadzie" - ubawiłeś mnie tym do łez. Jak ja bym chiał być mieszkańcem takiego soclandu! ;)Dziękuję Ci jednak za wyjaśnienia.Co do egzekucji prawa to myślę, że powoli, ale coś się zaczyna zmieniać. Do zaszczepienia poszanowania dla prawa trzeba czasu. Kanada i USA miały to szczęście, że demorkacja ludowa" we wschodnio-azjatyckim, czytaj: mongolskim, wydaniu ich ominęła.Teraz po tych wolnych dniach powinno się sprawdzić ten domniemany wrak przy A1.Pozdrawiamwars98
sexo Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 ja dzis dostalem cynka o T-34 po ktorym kiedys dzieciaki skakaly, dzieciaki dorosly, zestarzaly sie troche, ale nie pamietaja aby ktokolwiek z tamtad cos wyciagal, a pudlo sie zapadalo coraz glebiej i glebiej :)poczekam na upaly, bagienko wyschnie i wyrusze z piszczalka i szpikulcem :)
wars98 Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Sexo. I to się chwali! Tylko daj znać jak znajdziesz! ;)
Cronos Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Nie wierzę żeby nikt nic nie wiedział na temat tego czołgu z pomorza:/ Skoro się do niego dokopano to chyba nie zakopywali ponownie, a nie zdsziwił bym sie gdyby nad nim coś zbudowano i że tak powiem kredki:/ Ale zacząć trzeba od tego, czy jeszcze o" cos znajduje się w Polsce.
Cronos Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Nie wierzę żeby nikt nic nie wiedział na temat tego czołgu z pomorza:/ Skoro się do niego dokopano to chyba nie zakopywali ponownie, a nie zdsziwił bym sie gdyby nad nim coś zbudowano i że tak powiem kredki:/ Ale zacząć trzeba od tego, czy jeszcze o" cos znajduje się w Polsce.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.