Indian Chief Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 No ładnie się panowie rozpisali ale troche mi tutaj brakuje tytułów. Jest nawet ze dwa filmy których nie ogladałem.Ten z kanibalami to miał też tytuł Król"Bitwa nad Neretwą"Operacja Tajfun"Oni walczyli za ojczyznę"Lista Schindlera"Życie jest biekne"Pearl Harbour"Tora, Tora, Tora"Skrzydła wolnosci"Szyfry wojny"Korczak"Ulica graniczna"Lotna" zapomnieli wrześniowcy?Hubal"Westerplatte"One bridge too far"7 kompania..." francuski cykl komediowyObrona zamku"Most na rzece Kwai"Powrót znad rzeki Kwai"amach na Kutschere"Akcja pod Arsenałem"Pierścionek z orłem w koronie"Pólkownik Kwiatkowski"Bantan"łoto dezerterów"Król szczurów"film o akcji kolesi na kajakach którzy wysadzili okręty w SingapurzeWichry wojny"Pianista"Wielka ucieczka"Wielka Włóczega" z Lois de FunesKursk" Z Janem Englertem w roli takiego ruskiego Janka KosaStawka większa niż życie"Masakra w Rzymie"łoto dla zuchwałych"Grecja, Roger More, Telly Savallas...wysadzają klasztorMisja specjalna"I WWGalipoli"- zajebisty z Melem GipsonemNa zachodzie bez zmian"Dodek na froncie"Sierżant York"C.K. dezerterzy"KoreaM.A.S.H"WietnamŁowca jeleni"Miedzy niebem a ziemia" (a może piekłem)Rok w piekle"Hamburger hill"Inne wojnyOperacja Samum"Wzgórze złamanych serc"Getysburg"Chwała"Pólnoc-Południe"Patriota"Szwadron"Dalej to juz tylko historyczne chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudzin Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 Lotna" - zapomnieć jak najszybciej! Za scenę cięcia szablą w czołg Wajda powinien dostać tą szablą po karku :-)W księżycową jasną noc" na podstawie książki Whartona już było? (Ardeny!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 Cały czas mi sie cos przypomina. W księżycową jasną noc" jest jednym z najbardziej zajebistych filmów jakie ogladałem. Książka tez niczego sobie.Jak go wyemitował polsat to zaczeli kodować od połowy i tylko pół obgladnałem.Co innego Rambo. To już puscili x razy.Przełom"Stalngrad" Made in USSRKiedy odlecą żurawie"jutro sobie znowu coś przypomnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyazbest Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 allo ,allo" i Wielka czerwona jedynka" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyazbest Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 Indian , to z sie chyba nazywało ucieczka na Atenę" to z Tellym i Moorem . Całkiem niezły cyrk . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlol Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 dzisiaj leciał dość fajny film na jednej z platform cyfrowych atopić pancernik Bismarck!" z 60 roku - nawet ciekawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 Taaa.. A midnight clear - fajny filmNo to zagadka:Umiejscowić w czasie (II wojny) akcję filmów:1. Ptaki ptakom"2. Elegia"Dzięki za przypomnienie Lecą Żurawie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudzin Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 Hmm... ale chodzi o czas akcji? Ptaki ptakom" - wrzesień 1939, chyba że mi się film pokręcił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 a czy ktoś oglądał Johnny poszedł na wojnę" (IWŚ)mocny!fragmenty widać w jednym teledysku Metalliki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 Chudzin Twoja dłoń jest uściśnięta wrzesien 39 wieża spadochronowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudzin Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 No to dobrze film kojarzyłem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mech Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 SĄSIEDZI" - Rekonstrukcja przebiegu czarnej niedzieli" w Bydgoszczy we wrześniu 1939; obraz bohaterskiej obrony Polaków w obliczu przygotowanej przez Niemców dywersji, spleciony z lirycznym wątkiem tragicznej miłości młodego Polaka i 16-letniej Niemki. Bydgoszcz w przededniu i w pierwszych dniach II wojny światowej. Prowokacje mieszkających tu Niemców . . . Miłość Piotra i Anny-Marii; on jest Polakiem, ona Niemką, mieszkają w jednym domu. Oboje przeżyć muszą wiele przykrości i upokorzeń ze strony swych rodziców i rodaków . . . Wycofujący się żołnierze polscy dostają się pod ostrzał bojówek hitlerowskich. Kontratak Polaków. Ginie Piotr chcący zdobyć broń, żeby walczyć . . . Niemcy po zajęciu miasta dokonują krwawej masakry Polaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magach7 Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 Gdzie jest generał" czy jakoś tak- fajna komedia całkiem!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 jeszcze z ruskich:Wniebowstapienie" - film totalnyw Syberiadzie" bylo duzo klimatówreszta:1941" SpielbergaStad do wiecznosci"Pieklo na pacyfiku" (to ten z Lee Marv. und Mif.)taki przeokropny z Ibiszem o pol. lotnikach w Anglii, z modelikiem Wellingtona z Airfixu na zylce.a czy z Lomnickim i txtem -Czy pan sprzedaje pierze?" to jest wlasnie Elegia"?i olnierze kosmosu" - za mundury i kronike z pod Stalingradu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metort Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 To dodajmy jeszcze: polski film o tytule Jarzębina czerwona" - walki o Kołobrzeg, radziecki: Tak tu cicho o świcie" - o zapomnianym gdzieś na zapleczu kobiecym działonie plot (niestety wszystkie zginęły), Giuseppe w Warszawie" - czasy okupacji w stolicy. Na razie tyle sobie przypomniałem.Aha, jeszcze był taki polski film z Siemionem Kierunek Berlin", reżyserem był chyba Passendorfer (lata 60-te).Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metort Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 Chyba nie pojawił się tytuł Bitwa o Anglię".Z polskich - zaraz po wojnie rozgrywała się akcja filmu Prawo i pięść" (z Holoubkiem, Dolny Śląsk). Świetna muzyka i extra ballada Agnieszki Osieckiej w wykonaniu Fettinga. Film z klimatem.I jeszcze przypomniał mi się jugosłowiański film wojenny Walter broni Sarajewa" (raczej western). pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 Kanał" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Maj 2003 Share Napisano 29 Maj 2003 „O jeden post za daleko” :)))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 30 Maj 2003 Share Napisano 30 Maj 2003 Do Zeligaw Elegii" nie ma nic o pierzuto filmowa rekonstrukcja wydarzeń w Podgajach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maj 2003 Share Napisano 30 Maj 2003 Gruby" - taki fajny serialik dla dzieci o Ziemiach OdzyskanychSami swoi" też ewentualnie ;-)))Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 30 Maj 2003 Share Napisano 30 Maj 2003 Dzięki chłopaki za przypomnienie tym razem Grubego", przed oczami dzieciństwo...Prsawo i pięść"-pierwszy polski western obok Wilczych ech". Ballada zajebista.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 30 Maj 2003 Share Napisano 30 Maj 2003 Była jeszcze taka kumedyjka na poziomie entelektualnem zbliżonym do Top Secret" (od biedy też mógłby być, co nie?), niestety nie znam tytułu, bo przegapiłem czołówkę, być może był to A Man Called Serge" - w każdym razie akcja działa się w Afryce Północnej, gdzie odddział amerykański miał przekraść się przez niemieckie linie i wysadzić w powietrze zbiorniki paliwa - może ktoś z Was to kojarzy...A Parszywe dwunastki" to chyba są ze cztery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 30 Maj 2003 Share Napisano 30 Maj 2003 a Blaszany bebenek" ?ruski Ballada o zolnierzu". Ten o spadojegrach i panienkach to Tak tu cicho o zmierzchu" (o swicie" pewnie tez bo to bagna). - Zerzneli z niego Blair witch project" :)Ok. - sprzedawali pierze w Pokoleniu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magach7 Napisano 30 Maj 2003 Share Napisano 30 Maj 2003 Do Grzesio- amerykanie pzrekradali się przez neimieckie linie by wysadzić zbiorniki paliwa i działa nadbrzeżne w filmie Tobruk" ale nie nazwałbym go komedyjką na niskim poziomie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieha Napisano 30 Maj 2003 Autor Share Napisano 30 Maj 2003 Był jeszcze jakiś amerykański film, którego akcja dzieje się w czasach współczesnych.Bohater filmu (nastolatek) odkrywa że jego sąsiad (starszy pan) był oficerem ssnie jestem pewien czy ten film nie maił tytułu uczeń szatana" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.