woyta Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Nóż tasak Niemieckiego Czerwonego Krzyża wersja dla podoficerów bodaj. Było juz na forum.pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Kordzik DRK -tu link http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=236149#236153pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 dzieki Woyta za pomoc pozdrawiam .tylko gdzie taka raczke dorwę .pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Witam.Oto trafienia kolegi. Jeżeli chciałby się ktoś wymienić na inne carskie blaszki to zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 I druga blacha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek102 Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 WitamDruga blacha to falsyfikat .Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Witam ponownie.Wrzucam swoje dzisiejsze znaleziska. Mam pytanie, po czym poznać podróbkę i czy moja blaszka to oryginał?Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 WitamPrzyjechałem na poprzednie miejsce po długim czasie niebytności...niestety krajobraz pustynny.I tu dla mnie nauczka na przyszłość...ale los okazał się litościwy...zdaje się że wypłynęło drugie źródełko.Tym razem już w innym miejscu.A gdzie...zachowam to dla siebie lub tych którzy przynajmniej powiedzą...Dziękuję.Ciekawa jest ta blaszka (przecięta w połowie) napis na niej brzmi:Józef Poznański Fabryka Szyldów i Plakatów Warszawa.Może ktoś z Was zna przedwojenną historię tej firmy?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Widze że okolice R. znów okazały się łaskawe ....pozdrawiam -kocur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbndm Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Mjejsce oczywiście nowe wyszło,ale dziękowac za to że umawiasz się na wyjazd a dzień wcześniej jedziesz z kimś innym.A butelki po Bolsie i puszki po piwie zostawili pewnie rosjanie .Dziwny z Ciebie facet.Rzeczy też wyciągałeś pewnie magnesem a nie szpadlem zgrywasz niewiniątko a nie różnisz się niczym od innych a na to mjejsce trafiłem po waszych dołach a nie przy pomocy różdżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 Uderz w stół a nożyce się odezwą.....reszta bez komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 A i jeszcze jednoPanie cbndm na R nie byłem od 6 Listopada o miejscu wiedziały 2 grupy.Kto nie zakopał dołów to wiem.Zapomniałeś o tym że jest pewne oko które widzi z góry.Zachowam to dla siebie.A Ci którzy pili bolsa to ich sprawa a nie moja. Ot i wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbndm Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Ty wiesz swoje ja wiem swoje ,a to twoje oko chyba niedowidzi ale co tu dużo gadać zaproszenie na kawę nadal aktualne możemy pogadać jak doróśli ludzie anie jak szczeniaki czekam na odpowiedż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 Moja odpowiedź.....bez komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbndm Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 A co to znaczy,nie chcesz komentować czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 1AIR1 i cbndm napiszcie jeszcze po ile macie lat ,bo sie zalozylem z kolegą,czytajac te wasza pyskowki ,ze chodzicie najwyzej do gimnazjum...pzdr T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 pik78 dostałeś już raz ostrzeżenie od admina....skończ ze swoimi marnymi wywodami.I nie ruszaj kolegi cbndm jak nie wiesz o co chodzi.Mam 44 lata pasuje synku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Dobra ,przepraszam tatuśku hehe :]pzdr & inne wyrazy od pika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 czołem 1AIR1 i inni miłosnicy carsjich gratów!Pozdrawiam serdecznie i gratuluję efektów.Drobne pytanko - czy w trakcie poszukiwań w w.wspomnianym terenie wychodziły inne szarfy niż OT? Inne krzyże opołoczenia niż MII?proszę o odpowiedź i najlepsze życzenia sukcesów w Nowym Roku dla wszystkich z tego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 jesli chodzi o wstegi to wyszla za warszawe-1831 a krzyzyki aleksandra1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Dzieki za odpowiedź.Rozumiem, że szarfa za Warszawę nie wystapiła masowo tylko pojawiła się jedna sztuka?P.S>czy ktos może wie jaki monogram jest na krzyzu opołoczenia wystawianym na alegro?cena jest troche szalona wiec chyba nie jest to MII... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Zdaje sie ze to M-aj.Troche wiele za niego ale wiesz moze ma ukryte jakies zalety-ha/.W STARYM roku trafiłem z kolegą okolo 100 sztuk krzyzykow z M2.POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 chyba jednak na aukcji jest krzyzyk z innymi napisami-kiepskie zdjecie.Zamieszcze swoje z odznaką-jesli przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 dokladnie, napisy sa zupelnie inne, jednak po zdjeciu nie mozna ich przeczytacmoze ktos dal rade je odczytac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 zapytałem wystawiajacego - Totenkopfa" o monogram i napis, ale nie odpowiedział - przydałoby się lepsze zdjęcie. Jesli macie jakies inne opołoczenia niż MII to może podrzucicie fot na forum?Ja mam AIII - ale to chyba dość popularny.Pozdro dla carofanów:-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.