whatfor Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 ChrisFly, w Tobie cała nadzieja - bo warszawiaków raczej nie ruszymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 4 Listopad 2005 Autor Share Napisano 4 Listopad 2005 ... ale zawsze możemy zrobić jakieś powstanie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 4 Listopad 2005 Autor Share Napisano 4 Listopad 2005 I jeszcze jeden cytat z Żubrów na Żoliborzu" - inna relacja tej akcji ppoż, która mnie tak niezdrowo rozbawiła 23 września o 1:12:Niemiecka grupa ze szoły Gazowej nie atakuje mnie, ale podpala wszystkie drewniane budynki na swoim przedpolu. W pewnym momencie widzę taki obrazek: straż ogniowa z Potockiej gasi palące się domy, a Niemcy podpalają następne... (...)(ppor. Łoś" Zygmunt Gordon z 250. plutonu 3. Zgrup.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duncam Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Nie Zelig, nie, trzy baraki to nie były. Zresztą zmieść w trzech barakach 200 Kałmuków i podejmij teoretyczny wysiłek obrony terenu z trzema barakami przez 200 ludzi. To był znacznie większy kompleks (ten Waldek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiszpan Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 liście spadły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 hiszpan wielkie dzięki! W końcu ktoś się zlitował :)Czy masz więcej zdjęć z tego miejsca? Próbowałem a szybko" je dopasować i efekt nie jest zadowalający... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 tak to wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Super - wielkie pokłony :]]Whatfor, gdzie mozna obejrtzeć tę galerię na Twojej stronce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 KAcperW : musisz wejśc w Korpsgruppe" i kliknąć na Niemca z kamerą - wyróżniony czerwonymi strzałkami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 hiszpan mam prośbę: czy mógłbyś mi podesłać na priv zdjęcia z Twojej wyprawy na Mokotów - w większej rozdzielczości. Chciałbym jeszcze nad tym popracować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisFly Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Całe szczęście, że hiszpan mnie wyręczył bo moja wizyta na Mokotowie w czwartek to była porażka: ciemno (późne popołudnie) i na dodatek śnieg zaczął padać :)whatfor -> świetny montaż, nikt już nie będzie miał najmniejszych wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Na obu fotografiach domy trochę ańczą", dlatego przydało by się więcej zdjęć współczesnych - może któreś ujęcie jest lepsze? Czekam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Zelig, skoro nie przepadasz za Mokotowem to może pokusisz się o nowe spojrzenie na to miejsce?Wrzesień 1944: działo szturmowe na Żoliborzu - ul. Felińskiego od strony ul. Zajączka w kierunku Al. Wojska Polskiego. Duży budynek przy dziale to obecne I Liceum Ogólnokształcące im Bolesława Limanowskiego przy ul. Felińskiego 15, a widoczne w tle budynki (na prawo od budynku liceum), to dzisiejsze Al. Wojska Polskiego 30 i 28.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 21 Listopad 2005 Autor Share Napisano 21 Listopad 2005 Mówisz, masz.pssss... dzięki Hiszpanowi za spacer w rejony knajp snobistycznych! A może ten słup trakcyjny z 1wszego planu '44 jest tym samym co w '05 przewędrował już nieco dalej i to zza niego trzeba pstrykać, hę? Trzebaby się przyjrzeć kratownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Piękne zdjęcie:) Dzięki Zelig! Faktycznie, trzeba by dokładnie popatrzeć na te słupy przy Puławskiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Nie wiem co chcecie od Mokotowa- najlepsza dzielnica :]]], nawiasem to czy może widział ktoś gdzieś zdjęcia wojenne Dworca płd (przy al.Wilanowskiej)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 KacperW nic nie mamy do Mokotowa ;) Czy nie masz więcej fotek z tej Puławskiej? A zdjęcie tej stacyjki chyba jest w albumie Kopfa Lata okupacji" - niestety, teraz nie mogę tego sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 znalazłem jeszcze cos takiego - moze ktos wie gdzie wykonano zdjecie. Pzdr. pepe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 Generalnie ponad to co można powszechnie znaleźć nie..a co do Dw. płd to nie spotkałem się jeszcze z ani jedną fotografią- postaram się odnaleźć polecany przez Ciebie album whatforpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teton111 Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 Zdjecia Kacpra.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teton111 Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 a więc dodałem (za pomocą twtona- dzięki :] ) bo u mnie jak zwykle coś nie działa dwie fotki z moich zbiorów ta pierwsza (dość częsta w sumie z tyłu jest opisana piórem- Warschau 6 august 1944, a 2 no właśnie gdzie?starówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 A może to gdzieś w centrum np. Świętokrzyska (podobno Powstaniec trzymajacy się za twarz to kolega brata babci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 kacperW -ta pierwsza fotka z Panzer III - na 100% jest to fotka wykonana na froncie wschodnim w 1941r. Na dodatek niestety nie jest to fotografia oryginalna tylko współczesna odbitka, a napis z tyłu ktos niestety dorobił - pewnie aby drożej sprzedac ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 Wiem, że to odbitka bo widziałem takie zdjęcie kilka razy dlatego właśnie napisałem, że jest dość popularne. Ale skoro na pewno jest z 41 to do rozszyfrowania pozostało 2 :]pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.