Skocz do zawartości

Bzura 2005 - informacje dla rekonstruktorów

akagi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!CHcialbym zaznaczyc ,ze w armi niemieckiej nawet w 1939 roku bardzo popularny byl ,,wasik Hitlera'' i to nawet wsros szeregowych!Popatrzcie panowie na zdjecia z wrzesnia!Poprostu wtedy panowala taka moda!Sam moj pradziadek mial takiego wasa ,a byl Polakiem!Co prawda ,byly regulaminy ,ale dla tego typu wasikow przymykano oczy!Panowie : prawdziwa rekonstrukjca to szczegolowa rekonstrukcja!Pozdrawiam

Witam.
Wojsko Polski międzywojennej,tak jak cała Polska składało się z wyznawców wielu religii i jeżeli się nie mylę,to regulamin pozwalał na noszenie brody przez prawosławnych,a pejsów przez starozakonnych.W tej chwili nie mogę znależć,gdzie o tym czytałem.Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.
Pozdrawiam.
Passy

panowie chce biegać jako szeragowiec w polskim mundurze i specjalnie nad bzure chodowałem zaros to co teraz mam do jasnej cholery zrobić?? ZGOLIC !!!!??????? mam bródke i wąsy jak Jarosław Dąbrowski, a ja ogolić się nie pozwole nosze zarost od przedwojny!!!" a moze warze przewiązać szmatami, dzieci wtedy nie miały opieki dentystycznej" :):) istny film Bareji:):):

akagi jeżeli dbacie o szczegóły rekonstrukcji, to pamiętaj że nad bzurą było wojsko które walczyło kilkanaście dni w ciężkich bojach i bardzo wątpie w to że każdy żołnierz chodził ogolony. pozdrawiam i życzę troszkę więcej zdrowego rozsądku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie