szmajser38 Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Wracajac do tego tematu Ciekawa osobistoscia jest Tutaj George Rene Ygoslowianin z pochodzenia posiada tutaj kilka nedznych apartamentow , jego rodzina wyemigrowal podobnona kradzionych papierach z Jugoslawi Czy ktos sie spotkal kiedys z nazwiskiem Anna Rene ? to dosc ciekawe osoby ludzie o podwojnych zyciorysachPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmajser38 Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 udalo mi sie znalezdz papiery na nzwisko Mariusz Kauczkrok urodzeni 1965 Gdynia sluzyl w jednostce ochrony pogranicza,Piotr Dawid ojciec byl SB w Gdyni ,Kinas z Wejcherowa byly pracownik WSW w Gdansku papiert konfidentow SB Basaik Dariusz 1966Sorek Beata 1967Krystyna Sorek i Ryszard Sorek urzadzali libacje na dzialcew Dziemianch pod Gdynia podobno tma chowano wszystkie dokumenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 kiedys w moje rece trafilo kilka zdjec zaslaniam twarze bo to teraz wyzsi oficerowie policji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zomol Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 FAGIL - czy mógłbyś się odezwać na mój e-mail zomol997@o2.pl - chciałbym Cię zapytać o zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 WitamDodam małą ciekawostkę.W 1989r.zdecydowaną większość głosów w wyborach zomowcy z koszar na Witolda we Wrocławiu oddali na Waldemara FydrychaMajora"szefa Pomarańczowej Alternatywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Kto Ty jesteś?ZOMO mały.Jaki znak Twój?Kawał pały.Kto Cię stworzył?Zawierucha.Co Cię czeka?Gałąź sucha.Jaki grób Twój?Ziemia równa.Jaki pomnik?Kawał gówna!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Kol chrzan49 PKO powstało w czasach gdy nikomu nie śniło się nawet w koszmarnych snach o komunie w Polsce ;) a przynajmniej była to perspektywa groźna acz nierealna.Co do kwestii ZOMO - rekonstruowanie tych formacji ma taki sam sens jak rekonstruowanie W-SS . Z tym ze ZOMO mialo charakter zdecydowanie mniej zbrodniczy niż elektrycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 tylko, ze ZOMO bylo ijacym sercem parti" - stworzonym po to by lac wspolobywateli a SS bylo obca formacja wojskowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 i było wyposażone w elastyczny łącznik partii z narodem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Słuchałem wczoraj w pijanym widzie radia. Wokalista chrypiącym głosem skandował refren: Chcemy bić ZOMO, chcemy bić ZOMO jeszcze!"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 to radio z Torunia znane jest z tego ze puszcza stare przeboje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Kol woytas po pierwsze primo SS nie było formacją wojskową tylko bojówką partyjną .Po drugie primo zostało stworzone do bicia i mordowania obywateli Niemiec( czyli własnych) , Mordowanie mieli w statucie ... w przeciwieństwie do ZOMO. Za obywateli innych państw zabrali się w drugiej kolejności.Ale ! Tak jak rekonstrukcja DWS bez Niemców tak i rekonstrukcja stanu wojennego bez ZOMO jest kabaretem a nie rekonstrukcją.Więć nie czepiajmy się rekonstruktorów , tak jak nie można się czepić aktora grającego u Wajdy NKWDzistę..PS kol mowglyn , albo zmień dostawcę albo sprzęt grający.PS Kocham Perfect ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Panie chrzan jeżeli wolno zapytać to wykształcenie i studia zrobił Pan gratis za tej znienawidzonej komuny tak ?Tak jak teraz płacić nie kazali ? Ten yrański" kraj ponadto roztaczał niepojętą teraz bezpłatną opiekę zdrowotną ? Nie płaciło się jak teraz, co ?Co do Premiera Józefa Cyrankiewicza skądinąd" inteligentnego, to chciałbym przypomnieć że ten komuch" studiował w sanacyjnej Polsce.Proszę tu pisać o andyckim" państwie, bo nie uważam żebym wychowywał się po bandycku w bandyckim państwie".Obraża Pan takimi tekstami nielichą cześć porządnego społeczeństwa (nie partii ani towarzyszy), która było nie było żyła i tworzyła en bandycki twór" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Erih!Dostawca jest zaufany a sprzętu nie zmienię. Wokal dlatego był chrypiący, bo nagranie pochodziło z koncertu.Pozdro!PS. Więcej luzu. Forum to nie kostnica ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 A... takie buty jak bootleg to zwracam honor ;)PS jestem wyluzowany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Co ciekawe, ten sam wokalista swego czasu użyczył swego głosu do czołówki znanego i lubianego (?) filmu milicyjnego"...Pozdro!PS. Z tego co pamiętam, to ZOMO chyba w nim nie było, ale antiterror" to i owszem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M164U Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 A ja taki o nich wierszyk pamietam:)))Stoi na stacji oddzial milicjiSilny i zwarty, lecz bez ambicji Boj się milicji! Stoi i sapie dyszy i chrzęściWśród łbów zakutych pały i pięściJuż ledwo myślą, już ledwo czująLecz oni nigdy nie zastrajkująZa nimi działacze się przyczailiFałszywi, przewrotni i bardzo miliChcą na Syberii urządzić biwakPomysł dal Wojciech poparł go SiwakA pan Olszowski doczekal chwili, że opozycję tam będą biliCzwarty w tej paczce głośny RakowskiPiąty brew zmarszczył to ObodowskiSzósty zaś d*pę ma zamiast głowy, doczep mu uszy - Urban gotowySiódmy to pisarz wielki" - ŻukrowskiÓsmy Krasiński - kretyn beztroskiDziewiąty Czyrek - uczeń EdwardaMas robotniczych to awangardaWszyscy są oni zdania jednego, że Związek Radziecki jest naszym kolegąI choćby przyszło milion ChińczykówI każdy zjadłby milion klopsikówI sr@li by potem przez tysiąc lat, to nie zasrają Kraju RadNagle gwizd. Nagle świst. Gazy buch, pały w ruch.Najpierw powoli, jeszcze z umiaremruszyła gromada zbójów ospaleZabili siedmiu, Chyba to malo, więc walić, więc walić pała za pałąPo nogach, po głowach i walą wciąż prędzejGórników, hutników łomocą i pędząA skądże to, jakże to, czemu tak gna?Że wali, że bije, że strzela pif paf!To aktyw partyjny, on wpuścił to w ruchTo aktyw co z biura telexem do sztabuA sztaby rozdają już pały wśród drabówCo biją i walą i znów kogoś gonią!Bo aktyw do sztabów wciążdzwoni i dzwoni.A dokąd to? Dokąd to? Dokąd to tak?Z palami, tarczami, przez miasto czy wieśCzołgami SKOTAmi zastraszyć, lub więzićZ przepustką rewizją lśni bagnet i brońZłowieszcze krakanie rozlega się w krąg.Przerazić, osłupić, zagonić do budA potem bagnetem do kopalń i hutZ pracy do pracy, z pracy do pracyO k*%wa jak dlugo tak można!RODACY!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalot22 Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 To już było w tym wątku. Ale zgadza się z prawdą :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrzan49 Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Witam .Do kolegi Acera.Chyba zaszkodziło Panu świeże wiosenne powietrze ,które tak Pan lubi.PRL było państwem andyckim" może mniej od swego Nadzorcy ale było.To są fakty o których nie muszę Panu przypominać bo zna je Pan z racji wieku i wykształcenia bardzo dobrze.Zyłem trochę w nim bo innego nie było a moją ojczyzną jest Polska.Zresztą w tamtych czasach, udzielając Panu odpowiedzi na łaskawą zaczepkę krążyło powiedzonko:studiowałeś za darmo i pracować będziesz też za darmo!Nie zamierzam wdawać się w niepotrzebne pyskówki, zresztą często nie na temat. Uprzejmie proszę Pana o zastanowienie się,dlaczego praktycznie NIC Pan nie wie o prawdziwej historii tworu Stalina i naszych Rodaków także ,zwanego PRL.Jacy ludzie nami rządzili,z czyjego namaszczenia, jakie zbrodnie popełniali a na koniec ; jak to sie skończyło(na szczęście )Moja rodzina pochodzi z Kresów,została doświadczona bardzo boleśnie przez oba totalitaryzmy a ja sie proszę Pana nie s...wiłem a wielu znajomych tak i bardzo bym chciał przed śmiercia tylko dla własnej ciekawości poczytać sobie donosiki zyczliwych" .Przypomniało mi się:Biełomor Kanał i wiele innych cudów " gospodarczych w ojczyźnie proletariatu budowali też za darmo.Pozdrawiam z należnym Panu szacunkiem bo las kocham nadewszystko.las nie wygaduje bzdur publicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Ja także nie będę przedłużał dyskusji - w tym worze stalinowskim" urodzili się moi rodzice, i miliony innych, żyli, pracowali, widocznie się s....wili, bo założyli w worze" komórkę rodziną, i mnie wychowali. A mogli przecież wyjechać. Takie proste to było.Taki tok myślenia jest niestety obcy mi i rodzicom i wielu innym. Ja dziękuję i pasuje z tej dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Kol Chrzan49 PKO i przed i po wojnie było bankiem centralnym. Wiec ex definitio realizowało politykę państwa. Jak marnym ( bo monopoistycznym ) bankiem było po 1945 wiem- pamiętam. Miałem tam konto...A bank żyje ( po pączkowaniu) dobrze i jest największym bankiem w Polsce. I dalej zatrudnia kilku szarych osobników w szarych garniturach tylko teraz w lepszym gatunku. Teraz ci panowie nie podlegają pod SB , przepraszam ABW , usamodzielnili się i mają wlasną FIRMĘ"..Acha II RP zawaliła się z hukiem i to se ne wrati . Mamy III , i czy jesteśmy z niej zadowoleni czy nie... To teraz mozemy to dowolnie kształtować... PS pozostala część niemieckich komunistów zapisała się do NSDAP.A nasi funkcjonariusze i towarzysze klęczą na mszy w pierwszym szeregu.Acha ZOMO to był szereg co najwyżej trzeci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łupaszko Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Agenturalna przeszłość PRL-u nigdy nie będzie zapomniana! ZOMOWCY i ub-ecy odejdą , mam nadzieję że zostanie tylko zdrowa tkanka narodu,,,,amen, Acer i inni pogrobowcy SYSTEMU- na pohybel WAM zdrajcy Narodu Polskiego, być może w ostatniej chwili życia tego nie będzie Wam słyszec jak wielu bohaterom POLSKI....a moze właśnie to usłyszycie po zdrajcach narodu polskiego".....oby nigdy nie było to Waszym udziałem....Niech Bóg ma w swojej opiece! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 16 Kwiecień 2008 Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Wierne odbicie postawy psychofizycznej społeczeństwa znajduje się w Sejmie. Oto odpowiedź, dlaczego nie było, nie ma i raczej nie będzie ustawy dekomunizacyjnej z prawdziwego zdarzenia, odebrania przywilejów byłym elitom oraz ukarania zbrodniarzy i przestępców...Pozdro!PS. Chwała i cześć żołnierzom polskiego podziemia niepodległościowego!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 16 Kwiecień 2008 Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Łupaszko, idź się leczyć człowieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 16 Kwiecień 2008 Share Napisano 16 Kwiecień 2008 He, he, Łupaszko - dobre to było, ale nie pij już więcej tej berbeluchy...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.