Seb Blatter Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Wpisujcie książki, które wywarły na was jakieś piętno, poruszały, zainteresowały.Książki, które po prostu Wam się podobają.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Blatter Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Ja proponuję:Na Zachodzie bez zmian"Kamienie na szaniec" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Stanisław Agaton" Jankowski, fałszywym Ausweisem w prawdziwej Warszawie". Daty i miejsca wydania nie pamiętam, ani chwilowo nie mam jak sprawdzić.Austin Paul Britten, 1812", Gdańsk wydawnictwo Finna. Wszystkie trzy tomy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Składkowski - Moja służba w Brygadzie" - polecam serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Bohdan Tymieniecki - Na imię jej było Lily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Blatter Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2005 No i jeszcze Dywizjon 303" :)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaTi Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Na pewno ośka i Parasol" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Może nie ulubiona ale jedna z kilku, do których lubię wracać:Väino Linna Żołnierz nieznany" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Wszystkie książki Paula Carrela a w szczególności Invasiom They Are Camming. O Normandii od strony szwabów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Ulubiona: Antony Beevor - Berlin. Upadek 1945".Ponadto polecam Mieczysława Pruszyńskiego Wojna 1920". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 ciekawa odskocznia od typowych ksiązek wojennych : Paragraf 22 - Joseph Heller Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Przygody kanoniera Dolasa" czyli pierwotna wersja Jak rozpętałem II Wojnę Światową". Klasa sama w sobie , chba lepsza niż film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 KORPUS.ŻYWI I MARTWI.PORYTOWE WZGÓRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 M.Pruszyński ,,Od Kocka do Źródła Gazeli''Kotowicz ,,Frontowe drogi''Ewa Bronisz-Pikało ,,Ułańska Legenda''R.Bratny ,,Kolumbowie. Rocznik 20'' (jest tam trochę propagandy ale dla mnie całość świetna - zwłaszcza opisy walk powstańczych...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Rober Mason Powiedz ze się boisz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Blatter Napisano 27 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Wpisujcie swoje propozycje.Dzięki za dotychczasowe posty :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anielskooki Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 W KSIĘŻYCOWĄ JASNĄ NOC"SZRAPNEL" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liberator Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Przygody Dobrego Wojaka Szwejka" Haska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 A ja tej książki nie mogłem skończyć i zagubiłem sie gdzieś w okolicach marszu, jak o wysadzili z pociągu. Nie mogłem przez ten opis przebrnąć.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djan Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Cześć,moje ulubione książki na których się wychowałem:1.Czterej pancerni i pies.2.Alarm w ST.Omer.3.Obyś żył w ciekawych czasach4.Ku najjaśniejszej z gwiazd5.Ządło genowefy5Dyw.303pozdr.djan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Lata 70-85 seria ;Żółtego tygrysa'' to była kopalnia wiedzy drugowojennej.Niedawno widziałem próbę wznowienia tego wydawnictwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Leo Kessler Komando" ciekawie opisane działania niemieckich specsłużb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 No i Wiktor Suworow Lodołamacz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizeh Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Moje typy:Stephen Ambrose - Kompania braciGuy Sajer - Zapomniany żołnierzGizeh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scapa flow Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 O jeden most za daleko" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.