Jeager Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 a jeździ ten mały czołg?;) swoją drogą warto by nasycić nieco niemieckie zmotoryzownaie w naszych rekonstrukcjach- bo status quo dość mocno wypacza widowni obraz września:)pozdr.J.
Kopi Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Witam.Wiem że DDR-owski ROBUR ma podwozie przejęte prosto z jakiejś niemieckiej przedwojennej ciężatówki - tylko nie wiem której bo się niemieckim sprzętem transportowym za mocno nie interesuję. Zmienili w nim kabinę i szerokość skrzyni ładunkowej i dlatego tak pokracznie wygląda, nie wiem jak wygląda sprawa silnika. PozdrawiamKopi
jazlowiak Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Na Bzurze będa dwie 222 - zobaczycie więc w akcji dwa czołgi" Grubera:-)
jazlowiak Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Sami je chyba przemalujemy albo ubłocimy:-)
Boruta Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Dawnioej, to niemiecki sprzęt się bardziej prymitywnymi metodami ozdabiało, he he.Pozdrawiam
CWSM111 Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 A może ktoś się domyśla co z tego powstanie? Prawdopodobnie jeszcze w te wakacje stanie na kołach. Pozdrawiam
CWSM111 Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Brawo!!!! Ale do jakiego pojazdu?Dla ułatwienia dołączam zdjęcie. Na zbiorniku jeszcze oryginalny napis z okresu międzywojennego.
Boruta Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 A to nie jest to co remontujesz, czyli Sokół 1000?PozdrawiamP.S. Zawsze chciałem mieć ciężki motocykl, ale to za drogie w utrzymaniu i użytkowaniu, no i nie trafił się jakiś tani wrak (ja też chciałem takiego trupa wynaleźć i dopieścić).
szero Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 coś trzeba będzie pomyśleć bo zaraz się okaże że WP ma olbrzymią przewagę na Bzurze ... a to troszke nie zgodne z prawdą ;/
polsmol Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Ten motor będzie piękie wyglądał wyremotowany i z prawidłowo umundurowanym i wyposażonym kierowcą. Trzymam kciuki.A tak na marginesie. Ludziska będą miał zagwozdkę: Co to za armia???" :)))))
akagi Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Piotr, a czy my bronimy iemcom" żeby zaczęli budować czołg z epoki :))))))))))))))
szero Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 w sumie nie .... ale moglibyście pomóc ... dla dobra polskiego reenactmentu :p pozdro
kozakk88 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Napisano 7 Sierpień 2005 najlepiej niech niemcy i polacy sie sami sponsorują :P a na powaznie to nie jest głópi pomysł żeby zrobic zrzutke na replike która bedzie własnoscią stowarzyszenia....
Jeager Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 ale w kilku filmach o wrześniu- (nie piszę o pożal się Panie Boże Lotnej") jeździły całkiem udane niby-czołgi i inne pojazdy niemieckie..nie wiecie co sie z nimi stało? może stoją gdzieś w Łodzi pod górą Mauserów lub Mosinów?:)
okejos Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 narazie zamiast czołgu zabieramy sie za remont haubicy niemieckiej 105 mm. moze juz na bzurze zagada"delikatna przeróbka naszego pak'a a dokładnie uruchomienie podzespołów i pomalowanie - to koszt 1500 złteraz szykujemy koła i inne elementy aby był bardziej realistyczny. haubica - zrobienie jej na zicher - a mamy orginał w 90% wiec tylko rozłozyc i złozyć to ok 4000 tys zł.w dalekich palnach jest złozenie sd kfz 250 (jest sporo duzych czesci)itylko dzieki zapalencom z MOB mozna pomarzyc o takich fantach.jak zaczelismy wozic działko to słyszałem wiele razy - eee to nic trudnego zrobimy podobne.... i jakoś cisza." bo kasa to jedno a zapał to inna sprawa.aa mamy jeszcze mozdzierz który fuka " ale tu koszt 0 bo stan igła :DD::DD
Boruta Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 4 mln, to pestka dla armii niemieckiej.Pozdrawiam
kozakk88 Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 okejos a czym zamierzacie przemieszczac tą 105-tke ?? :>
kozakk88 Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 to spokojowo jaki pomalujecie go na feldgrau czy wysilicie sie na jakis ładny kamuflaz?? :>
mongo Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 Obowiązkowo w panzergrau z wielkim białym krzyżem na atrapie.
szero Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 Super ... może w AMZ-cie wam go na sanitarkę przerobią ;/ jako że jestem z Kutna mogę się podjąć dopilnowania tych jakże skomplikowanych prac;/ .. a tak wogóle to bez pitolenia .. powaga Panowie powaga ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.