Skocz do zawartości

NOWE FORUM WRZESIEŃ 39

omi30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POPARCIE A W SZCZEGÓLNOŚCI BOCIANOWI ZE TAK SZYBKO SIE ZGODZIŁ.MYŚLE ZE ADAM JONCA BYŁBY SWIETNYM MODERATOREM
pzdr.omi30
  • Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wielce sie czuje skomplementowany przez Schreka i omiego30 - i przyznac sie musze, ze z tym moim bilansem czasu nie jest tak bardzo zle. Ale mysle , ze celowac trzeba w kogos mlodszego, zeby nie powiedziec, bystrzejszego. Raz, ze nie bardzo pojmuje czego sie oczekuje po moderatorze. Dwa, ze wymaga sie zapewne jakiej-takiej przynajmniej bieglosci w obsludze komputera - a ja, jako czlowiek starej daty, posluguje sie po prawdzie roznymi programami i to dosc chyba sprawnie, ale kompletnie nie pojmuje dlaczego komputer wykonuje rozne czynnosci; a jak dzieje sie cos zlego, to wolam moje dzieci - bo one posluguja sie komputerem jak malpa bananem, co mnie sie chyba juz nie uda.
Wyodrebnione forum II RP" chyba ma sens. Niewatpliwie i dla mnie 20-lecie miedzywojenne jest pewnym rozdzialem, o bardzo silnie zaznaczonych granicach, wyrazistej odrebnosci - i moze dobrze by bylo rozmowy o nim zrupowac jako osobne forum. Ale nie calkiem jestem przekonany. Bo z rownie wielkim przejeciem czytam posty tyczace innych spraw - i jesli bym cos wywalil z forum glownego, to , chwalic Boga rzadko sie pojawiajace, tematy tyczace wspolczesnosci (ot, choroba zawodowa historyka)i pseudo-historyczne dywagacje maloletnich ignorantow sadzacych sie na oceny historii i ludzi, gdy tymczasem udaje im sie co najwyzej wypowiadac sady nie skazone znajomoscia rzeczy. A moze starczy, po prostu, porzadne czyszczenie archiwum - wywalenie juz dawno nie dzialajacych linkow, srednio dowcipnych pogaduszek". Zwazcie, ze niektore watki sa po prostu ozdete" - no, ale to juz nie jest postulat zalozenia nowego forum, tylko zeby np.Bocian stal sie redaktorem (moderatorem?) i ciezko popracowal....
Napisano
Dziękuje za zaufanie, ale ja z kolei mógłbym być moderatorem tylko najwyżej na 1/8 etatu (już i tak adminizm na Wikipedii zajmuje mi za dużo czasu :-)

Z drugiej strony, czy nowe forum nie doprowadzi do bałaganu, w postaci, że jedne rzeczy będą na głównym, a inne na nowym? (chociaż faktem jest, że do 3/4 tematów na głównym forum nawet nie zaglądam - wstyd się przyznać...)
Napisano
A ja bym całkiem zmodernizował...
odzielnie I W.Ś , odzielnie II W.Ś. i główne było by bardziej przejżyste bo teraz to groch z kapustą....
Napisano
Dzięi Schrek, za wymienienie mnie, ale ja za słaby jestem aby prowadzić takie arcyciekawe forum. Są tutaj tacy, którym ja do pięt nie dorastam.
Czekam z niecierpliwością na ten dział.

Pzdr
Bodziu
Napisano
Polsmol. Nie wiem oczywiscie czy beda takie sytuacje, gdy potrzebne ci bedzie wsparcie. Pewnie nie. Gdyby jednak, to licz na mnie - z pewnoscia pomoge, jesli tylko bede umial.
Napisano
Na razie trwa proces myślowy jak to zorganizować i podzielić żeby miało ręce i nogi.

I jakie kryteria wątków stosować w dziale głównym po tej zmianie. Myślę że pozytywnie będzie również z głównego działu przekierować do działu Towarzyskie wszystko co nie jest związane bezpośrednio z poszukiwaniami i tematyką. np. allegro hits, luźne wątki, politykę itp.
Napisano
No chyba powinienem coś odpisać na to -jakby nie patrzeć- pomówienie, ale nie chce mi się babrać bo zaraz znowu będzie dyskujsa na poziomie dziesięcolatków. :-(
Napisano
Dokładnie mamy tu radzic na temat nowego forum a nie prac brudów.Nie interesuja mnie waśnie pomiedzy forumowiczami dla mnie Polsmol jest ok i moze zostac moderatorem.
pzdr.omi30
Napisano
Nie ma tu prania brudów. Absolutnie chociaż ten wątek ma zostać bez smrodów.

Czyli ustalamy że przedział czasowy nowego działu ma obejmować okres IIRP?

Czy nazwa działu IIRP jest ok? Czy ktoś ma ciekawą propozycję na nazwę?
Napisano
W określeniu II RP zamyka się praktycznie cały interesujacy nas okres więc to najlepsza nazwa.

Jedyne pytanie to czy ograniczymy się do spraw militarnych czyli Wojsko Polskie IIRP" czy może zostawić furtkę dla tematów polityczno ekonomocznych ważnych również dla obronności. Osobiście wolałbym te drugą opcję.
Napisano
Popieram pomysl by odnosic do szeroko pojetej tematyki zwiazaniej z WP. Przypominam, ze zgodnie z Konstytucja z 1935 r. armia byla jednym z pieciu organow Panstwa. Istnialo tez pojecie Narodu pod bronia". Gospodarka szczegolnie panstwowa w znacznej mierze byla rozwijania pod kontem potrzeb sil zbrojnych np. COP

Wilniuk
Napisano
oki tylko nalezy się zastanowic na jakim okresie kończymy rządy II RP czy na wrzesniu??? czy na 45 ,bądz na latach 90

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie