Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W ubiegłym roku w prawdopodobnie w Wyborczej" była kolorowa rekonstrukcja (wizja) lotniskowca w akcji, przydało by się ją wkleić.
  • Odpowiedzi 309
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Dwa tygodnie temu Płetwonurkowie MW i ich robot dokonali wstępnych oględzin wnętrza wraku .
Pod pokładem znajdują się beczki pobrano próbki do dalszych badań laboratoryjnych .
Po ekspertyzie będzie wiadomo czy GRAF jest puszka Pandory.
Status prawny wraku i jego położenie nakłada na nas obowiązek zbadania czy stanowi on zagrożenie .
Pozdrawiam.
Napisano

niszczyciel Sławnyj

Badanie wraku lotniskowca “Graf Zeppelin”
Badanie wraku lotniskowca “Graf Zeppelin” - prezentacja
http://www.dzh.mw.mil.pl/index.php?akcja=ciekawostki

• 5 weeks later...
Napisano

To na tym forum już zostało stwierdzone ..... jednostka została użyta jako poligon doświadczalny dla rosyjskiego uzbrojenia .

Widać że nie czytają Odkrywcy ;-)

„ Dzięki otwartym windom do podnoszenia z hangaru na pokład samolotów zajrzeli też do środka. Wszystko wskazuje na to, że jednostka została użyta jako poligon doświadczalny dla rosyjskiego uzbrojenia, a nie, jak głosiły pewne źródła, wielki okręt transportowy, którym wywożono łupy wojenne" - opisali nurkowie

Na zdjęciu kuter torpedowy TK 503 podczas akcji zatopienia Graf Zeppelina

• 1 month later...
Napisano

Zapewne wielu z was chciało by zobaczyć jak wyglądał Graf Zeppelin w środku ..... zdobyłem trochę zdjęć które cichłbym wszystkim pokazać .... Przy tej okazji chciałem też zobaczyć co zostało napisano ostatnio na ten
temat w naszej prasie.

Napisano

Więc latałem dziś po NYC i szukałem numerów Odkrywcy ( a kosztuje w NY ..... tylko $8,99 ) oraz Nurkowanie z artykułami o nurkowaniu na wrak Graf Zeppelin niestety nie dostałem ....a z drugiej strony nie chciał bym się powtarzać...... może ktoś by mnie poratował . Zresztą próbkę zdjęć wklejam dziś byście sami ocenili czy chcecie zajrzeć do wnętrza Graf`a

1937 r próby dmuchania modelu lotniskowca Graf Zeppelin

• 4 weeks later...