Skocz do zawartości

W jaki sposób zatankować t-55

luk94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak tylko z ciekawości, a nuż może ktoś bedzie wiedział??
Chodzi mi o to jakto wygląda, może jakieś zdjecia?? No i gdzie ten wlew wogóle jest??

Pzdr!
Łukasz
Napisano

Ten przedni wlew, to tylko na 680 litrów :) Tankowanie proste: z cysterny. Trzeba tylko uważać żeby mechanikowi nie nalać do włazu:) Pozostają jeszcze zbiorniki boczne [A,B,C i D] oraz dwie beczki. Razem jakieś 1360 litrów.
Z tego, co pamiętam, zajmowało to nam ok 10 minut [gł. zbiornik :)

Napisano
Czyli jak dobrze zrozumiałem trzeba skręcić wierzyczkę do zatankowania?? Bo jeśli tak to nie wesoło..... oj nie wesoło!!
Napisano
Nie trzeba obracać wieży. Wlew paliwa znajduje się na górnej części pancerza, mniej więcej w takim położeniu jak właz mechanika - tylko po prawej stronie. Wystarczy odkęcić 2 śruby i lać:)
Napisano
jak dobrze pamietam meridy miały zwiekszona norme paliwa ze wzgledu na dodatkowy pancerz,srednio na poligonie w wedrzynie paliły około 570 l
Napisano
Przyznam się szczerze, że chciałem osobiście umieścić link do mojej stronki na forum :), ale już ktoś mnie wyprzedził. Myślałem o tym po całkowitym zakończeniu prac, ale jesli już jest to dobrze, ciekaw jestem czy to był przypadek....
Napisano
ale się zrobił galimatias, pewnie wiekszość gości na tym forum budowało jagdpantherę w schronie - ja tylko świadczyłem usługi materiałowe, noclegowo - gastronomiczne, bo żaden ze mnie konstruktor.
Napisano
luk jesteś teraz sławny, a tak poważnie to był raczej przypadek z tym postem, nikt nie miał złych intencji.
Napisano
No i sie porobilo... :-)
http://www.lukas84.republika.pl/
Przykro nam, strona chwilowo nie działa z powodu przekroczenia godzinnego limitu transferu."
Napisano
Raf robi super kanapki ;)

A co do konstruckji to mogę powiedzieć tyle, ze została opracowana na podst. modelu plastykowego. Ale myśle ze to dopiero po rekonstrukcji Kotła Hubego" w Stępinie bedzie więcej info.

Jak narazie pracujemy z MK nad przebudową stronki, bo często ją wyłaczają z powodu przekroczenia limitu transferu. Dołożymy więcej fotek i jakiś konkretniejszy opis!! Pozdrawiam! Łukasz
Napisano
Zmniejszcie wielkość zdjęć do szer. 800x600 maksymalnie.

Oki, czekam na premierę. To co mnie interesuje, to czy są duże różnice w wielkości pojazdu? Wiem, że szerokość jest ta sama, T-55 jest 30 cm niższy i trochę krótszy od Jagdpantery... Korygowaliście to jakos?

Pozdrawiam
Krzysiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie