jaca2003 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Otórz kolego Leniwy nie wiadomo kto zestrzelił pierwszy poniewaz odbyło się to mniej więcej w jednym czasie.ppor Władysław Gnyś zwaliłkoło Olkusza Do-17 a ppor stanisław Skalski pod Toruniem henschla 126 .Oba wypadki miały miejsce ok 5 32.Spierać sie o to nie ma sensu wazne zeby pomóc Generałowi.pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Panowie proszę nie mieć w tym temacie pretensji tylko do Warszawiaków . W tutejszych urzędach przeważającą większość stanowią przyjezdni karierowicze z całej Polski :)
Morgaine Solo Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Witam.Wyslalem maile na podane w postach adresy i rozeslalem na gg do wszystkich znajomych, o ktorych wiem ze sie tym zainteresuja. Mam nadzieje ze cos w tej sprawie zostanie zrobione bo tak nie sie nie godzi traktowac kogos kto walczyl za Polske. On wtedy nie wiedzial jaki syf zapanuje w Polsce w aktualnych czasach. PozdrawiamSolo
paparaziii Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 jestem dziennikarzem mocno zainteresowanym tematem także osobiście... własnie od bolasa dowiedziałem sie o rozwoju sprawy , czy możecie pomóc w ustaleniu miejsca pobytu generała Oczywiście sam jutro pogrzeję telefon ale co kupa to kupą...
slw Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 No, jestem pod wrażeniem Waszego odzewu...Posłuchajcie jednak troszkę Bociana, bo link do tego miejsca stał się teraz dość publiczny i nie róbmy swojemu środowisku przy okazji obciachu (a to teraz zdaje się ważne, prawda?). I skąd pewność że Generał tego nie przeczyta? Wstyd by było.To nie Kraj jest be, tylko pewni urzędnicy i ludzie bez podstawowych zasad.
nietoperz74 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Drodzy państwo!ze zdziwieniem stwierdzam , ze tak inteligentni ludzie, Biją pianę" zamiast zweryfikować najsamprzód treść artykułu w Dzienniku Polskim, który nie tylko nie podaje żadnych konkretów ale jeszcze wprost przesycony jest polityczną nienawiścia. Proszę zwrócić uwagę , że artykuł pochodzi z piątego listopada - czyli z przed prawie pięciu dni. Żadne inne media nie podjęły tego tematu - zarówno upolitycznine jak i apolityczne. Rozumiem entuzjazm i chęć pomocy Panu Generałowi - jeśli taka pomoc z mojej strony będzie mogła coś wnieśćdołączę się do akcji i będę w niej aktywnie uczestniczył. Jednakże prosze pamiętać o zbliżającej się rocznicy i nastrojach politycznych z tym zwiazanych.Armia w swoich załorzeniach powinna być apolityczna.Żołnierski los bez względu na system jest taki sam krew ma taki sam zapach i kości pokrywają się takim samym brunatnym nalotem....Niechciałbym przekonać się , ze Człowiek tak wielkiego Honoru jak Generał Skalski stanowi dla niektórych małych ludzi jedynie atut w rozgrywkach politycznych.Powtarzam - jeśli trzeba będzie pomóc Generałowi Stanisławowi Skalskiemu włączę się do akcji - moj e-mail jest widoczny na forum - jednak aby podjąć jakiekolwiek działania potrzebne są konkrety , a nie bużliwa nic nie wnosząca dyskusja na podstawie jednego niezweryfikowanego artykułu w mocno upolitycznionej gazecienietoperz
slw Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Chyba nie przeczytałeś postów...A artkół oczywiście że jest możliwie mało konkretnym dziennikarskim blablaniem. O tym też tu było.
jacenty2004 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 A już miałem 11-go powiadomić o wszystkim prezydenta
Katani Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 ... z tej smutnej i beznadziejnej historii, przebija się promyk jasnego światła... Tym jasnym światłem jesteście WY Wszyscy, którzy nie zgadzacie się na taki stan, jaki zaistniał z generałem... zobaczcie co może zrobić jedność działania.... my jesteśmy silni, nie tylko duchem. I tak się tworzy środowisko.Pozdrawiam
Katani Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 ...o tym człowieku mówimy,a tu strona o nim.Ciekawe czy jakaś jednostka wojsk lotniczych przypadkiem nie ma patrona: dywizji, w którym służył gen.Skalskihttp://historie-asow.elk.com.pl/skalski/skalski_.htm
Wrotycz Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Co do artykułu to polityczny czy nie to na pewno Generałowi dobrze się nie wiedzie, ja rozsyła meile wszystkim znajomym ( dzięki za info boloss)
redaktor Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Jesteśmy mocno poruszeni zaistniałą sytuacją. Jeżeli informacje o tragicznym losie Stanisława Skalskiego są prawdziwe, dołożymy wszelkich starań, aby sprawę opisać, nagłośnić, a także wspomóc naszego polskiego bohatera. Jeżeli ktokolwiek wie gdzie przebywa czy posiada szersze informacje na jego temat, prosimy o kontakt z redakcją z pośrednictwem telefonu lub redakcyjnego maila. redaktor
michalczewski Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Ja wole ta przedwojenna fotografie. Jeszcze bez wojennej skazy" w jego obliczu...
mce Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 W kwestii formalnej: proszę nie mylić Dziennika Polskiego (chyba najpopularniejsza gazeta codzienna w Krakowie) z Naszym Dziennikiem... ;)Pamiętajmy o sprawie Generała, bo za parę tygodni, miesięcy znów przycichnie. Róbmy hałas, przypominajmy mediom....
Wrotycz Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Na jednym z forum przeczyałem że Generał jest niewidomy mieszka w Warszawie i niedawno został okradziony z pamiątek Niestety, z generałem Skalskim sytuacja jest bardziej skomplikowana. Został on oszukany i okradziony przez swojego znajomego, który, o ile dobrze pamiętam, pracuje w Komendzie Głównej Policji. Sprawą zajmuje się prokuratura, ale wszyscy wiedzą, jak bardzo jest ona skuteczna..."http://www.psr.netfriend.org/mysliwcy/forum/?ustaw=sz
jacenty2004 Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Wiemy, wiemy.Pewnie Skalskiego oskarżą o zdeprawowanie Policjanta i sprowadzenie go na złą drogę.
Katani Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 MAM DOBRĄ WIADOMOŚĆPOLKIE RADIO PROGRAM I Zainteresował się sprawą generała.Już mówili o tej bulwersującej sprawie na antenie radia w audycji: cztery pory roku.Dzisiaj mają jeszcze szerzej o tym mówić w audycji: popołudniówka.Zobaczcie , kiedy jest audycja: popołudniówka i słuchajcie jej, a później piszcie co o ty sądzicie.www.polskieradio.pl
Katani Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 http://www.radio.com.pl/ramowka/program.asp?p=1
slw Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Wrotycz, czy ten kolega Grześ z tamtego forum mógłby jednak coś więcej uchylić rąbka? Bo takie wiem ale nie powiem bo wszyscy wiedzą... ja np. nie wiem, a lubię znać prawdę. Zasług Generałowi nikt nie odbierze a dawanie pola do działania wyobraźni to... kanał.
Panzergrenadier Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Ludzie oto odpowiedź od jednej z osób ktorym wyslałem maile:> Zadziałam ale musze miec bardzo dokładne dane; gdzie w tej chwiliprzebywa dokładnie i kto go tam umiescił? rodzina? Mam przyjaciół w MONi bogatych sponsorów ale więcej danych proszę i co potrzeba: kasy?,przeniesienia w inne miejsce? Prosze o odp. dzisiaj !!!!Część juz z tego wiemy ale potrzebuje dokladne dane gdzie teraz przebywa pan StanisławPozdrawiam i czekam na jakis namiar. Tomekjak coś piszcie do mnie na: fjgrenadier@torun.mm.pl
vfr800 Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Witam!Co proponowałem już wcześniej , nie będę powtarzał! Od redaktora Bogdana Wróblewskiego (autora pierwszei notki o generała losach) wiem ,że gen. Skalskim zajmuje się już rodzina blizsza i dalsza w Warszawie!Sytuacja jest dość skomplikowana! Prawna i zdrowotna. Dla mnie najważniejsze jest to ,że stanęliśmy wspólnie w odronie hmmm (aby nie popaść w ton patetyczny) pewnych wartości!!Popieram utworzenie konta dla wpłat na pomoc Generałowi!!VFR800
mgg Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Potrzebuje dowiedzieć sie gdzie przebywa teraz Generał. Gdzie mieszkał wczesniej - tylko tak moge mu pomóc a przecież chyba o to chodzi a nie o rozpisywanie sie na temat bezradnosci panstwa. To juz raczej wszyscy znamy....
Magach7 Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 W sobotę podam wam adres jego (byłego) mieszkania. Nie wiem czy uda mi się ustalić konkretny numer mieszkania ale napewno chociaż odpowiednie piętro a to już dużo... Z tego co wiem to pan generał rodziny nie ma. A co do ludzi, którzy go okradli to na 100% żaden z nich nie jest polcjantem (ewentualnie na emeryturze!).
bolas Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 fajnie że sie sprawa rozwineła - miło mi że pojawia sie promyk nadzieji. Kurcze wsytd mi srasznie że Taki Człowiek u schyłku życia został tak skrzywdzony. Cieszy mnie rozwoj sytuacji - trzymajmy kciuki. Zawsze w razie potrzeby mozemy spróbować zrobić coś ala pomoc dla KRUKA" która była nie tak dawno - czyli np. wystawiac specjalne aukcje na allegro.pl i dochód przekazywać na pomoc dla Generała.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.