martian. Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 To rozumiem jakaś powojenna, atrapa dla chcących lokować kapitał...ale taki wróbel jak mój to chyba gra nie warta świeczki- jako współczesny fals, choć sam się skusiłem i zapłaciłem 15 zyla... Czyli może i warta tej świeczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 a widziałeś mosiężne 15 kopiejek - srebrzone? :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Zapodawaj jak masz zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 widziałem 4 szt.fot nie mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 i po kiego grzyba to robili jak tego jest w ilościach.... Myślę, że mówimy o tych samych - tych z przed I wś i w trakcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=627160#627162Martianfals - jest tylko określeniem ...ale należy zawsze rozpatrywać zagadnienie falsyfikat na szkodę (emitenta, nabywcy, ....)"zwykle - falsy obiektów - będących w obiegu (!!!)są na szkodę emitenta.dlatego ...i po kiego grzyba to robili jak tego jest w ilościach.... jest niezasadne, w kontekście fałszywych 1zł PRL, 5zł PRL, i.t.p....złote ruble mikołaja - obiektem fałszu była zawartość złota...gdyż złote ruble mikołaja- były złotem lokacyjnym", o dużym współczynniku zaufania i rozpoznawalnej formie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 zagadnienie oficjalny fals" - czyli emisja pieniądza o zaniżonej stopie menniczej - matactwo emitenta...http://odkrywca-online.pl/moneta-do-id-,640803.html#640803 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Z tą właśnie myślą kupiłem tego rubla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Zygmunt III Miedziany..Nie wiem co to miało byc (po lewej), nieco większe od szeląga, ale mniejsze od grosza.. z popiersiem Sigis III... Srebrzenie ogniowe :)Obok obcięty w epoce miedziany szelag koronny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 To ewidentne g... z epoki. Ale chyba lepsze niż oryginał;) Peywatna działalność???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 podczyść, i po trzy skany na maxa (obrót po 30 stopni) na priva... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 jak się dopcham do skanera, dam znac.. niestety slaby stan krążków jest :(postaram sie w tym tygodniu jeszcze.a i jeszcze moze grosika miedzianego Z.III dorzucę jak sie doczołgam po niego...zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 monety getta - wysyp na all ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 27 Wrzesień 2008 Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Chodzi o łódzkie? Ale jak tu odróżnić z foty. Mam długo kolekcję, ale z tymi nie miałem styczności. Wiem, tylko, że trudno odróżnić i trudno nie wpaść na mukę. Niektóre coś za dobrze wybite i zachowane. Jak na takie parszywe alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 czwarte wykonanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czabak1 Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Taki szajsmetalowy rubelek się trafił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czabak1 Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 22 Październik 2008 Share Napisano 22 Październik 2008 Ten to na pewno z epoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 22 Październik 2008 Share Napisano 22 Październik 2008 To się dodam do dyskusji.Dzisiaj trafione na poletku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Witam.Falsy wszędzie się zdarzają.Ten jest z epoki,cynk. Pozdro.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 http://wyborcza.pl/1,75480,2518105.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 lata 30 niemcy.nie zdążył obrobić,trafił do dachau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 fałszywki okres 3 rzeszy.nie zdążył wykończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy992 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 Wszystko na pozór wygląda ładnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.