Monti Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 A coś sie zmieniło tak strasznie na minus ???
zelig Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 Poza tym, że właśnie wyrżnięto wszystkich anonimowych użytkowników - poza tym niefortunnym, mało znaczącym drobiazgiem - wszystko jest tip-top.
Monti Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 W sumie żadna zmiana.Jak ktos chce to obejdzie to w 5 minut.pozdrawiam
Netcom Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Komu by się chciało męczyć 5 minut żeby powypisywać jakieś głupoty.
zelig Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 Uważasz, że anonimowi użytkownicy wypisywali głupoty? B. odważna teoria...Po kiego ahoja to zmieniać? Pojawią się teraz tabuny efemerycznych logersów" typu Jan Kowalski (1) - anonimy jednego postu. Poza tym cała afera jest dosyć nonsensowna, bo w większości i tak jesteśmy anonimowi -m.in. na tym polega fenomen forum internetowego". Może wszyscy, którzy się wypowiadają powinni mieć imienne loginy? (z pełnym adresem korespondencyjnym w sygnaturce). - Bo tylko taka zagrywka miałaby jakiś sens żeby ukrucić te (niby) okrutne gwałty na regulaminie.Ja np. nazywam się Janina Nowak, zam. ul. Polna 132 m. 16, 62-200 Gniezno. A Wy?
MK Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Pomysł jest niezły, ale...dla chcącego - nic trudnego - wiele to nie zmienia...No, ale o to się rozchodziło przez ostatnie parę tygodni. Każdy ma to, co chciał. Osobiście uważam, że to, pomimo wielu możliwości obejścia tego problemu, dobry pomysł.
zelig Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Czyli.....jak rozumiem...poza nazwaniem tego posunięciadobrym pomysłem", to właściwie nic nowego ono nie wnosi? Pod pozorem globalnego socu i likwidacji, raz na zawsze, tego paskudnego indywidualizmu, jakieś zabawy formalne tutaj odchodzą..?!Czyli to jednak cały czas jest bardzo zły pomysł.------------------------------------------Nowak Janina z Polnej 132 w Gnieźnie
K.Abt. Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Popieram Nowak Janinę w pełnej rozciągłości.-----------------------------------------Kowalski
MK Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Zamysł dobry, wykonanie też lepsze być nie może - bo jak?Ale i tak możliwość obejścia tego w prosty sposób powoduje, że wiele się nie zmieniło.Choć zanim jakiś pacan napisze ddd" to straci nie 10 sekund, a z 3 minuty na rejestrację---Żadna tam Janina Nowak a DJ Zdzisławul. Jakaśtam XX74-543 Gnojnica
K.Abt. Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 No i właśnie niestety to nas różni: ja stoję na stanowisku, że takie anonimowe ddd" może być cenną wskazówką (np.) nt. ukrytego skarbu (dawny dworek donhoffów) lub zachęcającą ofertą jakiejś internautki (darmo dzisiaj daję) .Holokaust anonimów niestety bezpowrotnie zlikwiduje takie spontaniczne okazje...----------------MC Kwadrat
piterb1 Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 bardzo dobrze . a jak jeszce beda podskakiwac to -jeden login -jedno ip- :)
K.Abt. Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Chyba Ein Volk - ein Führer!" Ci się za mocno utrwaliło..
pomsee Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Nawet tego nie zauwazylem ale pomysl jest zaiste paranoidalny - komu przeszkadzali anonimowcy?
marecki. Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 witam !według mnie to bez sensu !!chcę coś napisać to piszę jako marecki po co mnustwo innych nicków to co pisze jako marecki tak samo będzie jakbym napisał jako kowalski wstydzicie się swoich postów ??macie rozdwojoną jażń ?? dlamnie to niepoważne i dziecinne pozdrawiam i sorry jeśli kogoś uraziłem marecki
zelig Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Sądząc po Twojej dziecinnej i niepoważnej wypowiedzi, to raczej nie do końca zrozumiałeś na czym polega problem.Jak to się mówi? - sorry jeśli kogoś uraziłem?
marecki. Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 hehehe nie kolego zelig ja zrozumiałem problem i rozumię także na czym polega twój ale to twoja sprawa jak będę chciał kogoś obrazić lub mu powytykać to także to zrobie z mojego nicka taksamo jak będę chciał napisac jakiś bzdórny post i potem sie czaić i czytać jak zareagowali na niego inni także zrobie to z mojego nicka niewstydzę się swoich bzdórnych i dziecinnych wypowiedzi jak to nazwałeś i nie mam zamiaru więcej o tym pisać moje zdanie jest niezmienne na ten temat jak napisałem poprzednio pozdrawiam cię i do zobaczenia pod innymi nikami p.sna marginesie pisałem do ciebie abyś mi podał namiar chciałem ci puścić kasiorke na to co rozmawialiśmy więc jak sprawa aktualna to czekam marecki
zelig Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Ponieważ Ciebie, to akurat lubię, może lepiej będzie jak przeniesiemy tę pogawędkę (na) gdzie indziej, zanim komuś zrobi się naprawdę przykro. (tym bardziej, że list o którym mówisz gdzieś się chyba po drodze zapodział...).pozdr.Za to przykro, to z pewnością będzie wszystkim, gdy z tego forum zacznie ziać nudą. Najpierw wycofanie (cichaczem) oldów", teraz to... (też cichaczem). No tak, ale są teraz o 50 px większe zdjęcia! i powstał nowy dział - dział matrymonialny!Chyba faktycznie przesadzam..---------------------------------Nowak-Kowalska Janina
pomsee Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Zmiany zmianami a zycie zyciem. Na pewno forum bardzo sie nie zmieni i wszystko bedzie prawie po straemu.
Bocian Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 zelig nie rób sensacji - cichaczem wycofane boldy - wyjaśniam, tylko zalogowani użytkownicy mieli możliwość używania tagów html, po czym któregoś pięknego dnia pomysłowość ludzka nie zna granic więc znalazłem parę brzydkich skryptów wplecionych w treść postów przez wesołego usera. Jako że nikt praktycznie nie używał boldów poza dwoma osobami zdecydowałem się wycinać wszelkie htmlowe tagi. Rozumiesz chyba że to nie było Ci na złość ale dla bezpieczeństwa serwisu. Wtedy podniosłeś larum. OK aktualnie możesz dodawać boldy i tylko boldy. Napisz jakie według Ciebie tagi HTMLowe są potrzebne użytkownikom skoro 99% nawet nie wie o co chodzi.Więc o co ten krzyk? sprecyzuj oczekiwania - teksty typu mamy większe fotki o 50px i dział matrymionialny do mnie nie trafia i nie powoduje chęci rzucenia się w wir pracy aby ułatwić życie użytkownikom. Dział jak go nazywasz matrymonialny musiał powstać z prostej przyczyny. Bardzo wiele osób prosiło mnie o reakcję gdyż wchodzą np. tylko na główny dział i nie chcą czytać kogoś wynurzeń na różne tematy nie związane z forum. Takich postów kasować nie mogę i nie chcę bo skoro istnieją to znaczy że ludzie mają taką potrzebę aby to pisać. Poza tym zostałbym oskarżony o cenzure.Kompletnie nie rozumiem wojny o obowiązkowe logowanie. Wskaż mi forum na którym nie jest to wymagane i panuje porządek bez wulgaryzmów i sejmowych klimatów.O co kruszymy kopie? Czy wpisanie paru znaków jest aż tak kłopotliwe?Wszyscy mamy dosyć anonimowych podrzegaczy szczególnie w dziale sprzęt poszukiwawczy. Mamy dosyć ludzi piszących pod paroma nickami i rozmawiających sami z sobą i mamy dosyć ludzi załatwiających swoje prywatne sprawy poprzez forum. Problem szczególnie widoczny przy dyskusjach o sprzęcie do poszukiwań. Jaki widzisz na to prosty sposób, sam wiesz z naszej korespondencji że bardzo chętnie przyjmuje wszelkie propozycje i jestem otwarty na głosy innych.Czy według Ciebie zacznie wiać nudą bo nie będzie klimatów rodem ze Skandali?Nie jestem mądry inaczej" żeby nie zdawać sobie sprawy że nie jest to żadne zabezpieczenie a jedynie mała upierdliwość" dla osób które będą chciały się zabawić na forum. Możemy zrobić tak, bardzo chętnie wyłączę obowiązkowe logowanie bo naprawdę żal mi paru mądrych gości piszących na forum bez logowania ale w zamian obejmiesz jako moderator chociaz jeden z działów forum. Proponuję dział główny jako posiadający tylko 63 tysiące postów. Zapewniam zabawę na długie wieczory, a sam zobaczysz że moderowanie nie polega na naciskaniu przycisku skasuj".Dajmy się rónież wypowiedzieć innym użytkownikom forum. Jestem otwarty na wszelkie pomysły które da się zrealizować po to aby to forum było coraz lepsze a nie zaczęło przypominać rynsztok lub polski sejm.
zelig Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Sensacja była obliczona na Twoją reakcję. Chciałem żebyś się szybko wypowiedział. No i drugi raz pozytywnie mnie zaskoczyłeś.Konkretnie: 1. Tagi html, czyli to co umownie nazywałem oldami".Wg. mnie mógłbyś przywrócić tylko te, które dotyczą formatowania txtu. One są bezpieczne. Szczerze mówiąc myślałem, że te niebezpieczne (obaj wiemy, o które chodzi), to zablokowałeś od razu gdy zobaczyłeś nasze odkrycie; najmniej zależy mi na kolorze, najbardziej na marqach" - były idealne do tematów lotniczych...Sam stwierdziłeś, że i tak nikt nie wie o co chodzi. Z kolei szkoda blokować taką możliwość tym co to lubią i wiedzą o co chodzi. Poza tym zauważ, że zachowaliśmy się z Beav. lojalnie, bo wiedzieliśmy o co chodzi ale nie powiedzieliśmy o co chodzi tym co niewiedzieliocochodzi bo jakby się od nas dowiedzieli ocochodzi to dopiero mogłyby się zacząć eksperymenty... [ten fragment był dedykowany mojemu serdecznemu koledze Mareckiemu]Ale ten wesoły user" to chyba nie my?Jednym słowem odblokuj (proszę). Zobaczysz: będzie fajnie i będziemy nowocześni. I - tak jak poprzednio - szybko się to nam znudzi.2. Teraz ta mała upierdliwość"... Wydaje mi się, że robienie czegoś proforma - a sam, to przyznajesz - bardziej zahacza o klimaty z sejmu rodem", niż cokolwiek usprawnia. Ciesze się, że nie muszę tłumaczyć, że nie walczę tutaj o swoje ozdwojenie jaźni", ale także o tych, którzy z jakiś przyczyn nie mogą się zarejestrować, a ich wypowiedzi są bardzo wartościowe. (właściwie głównie o to walczę - ale i tak nikt mi w to nie uwierzy)To forum (jest?) powinno być zbudowane na wzajemnym szacunku. Szanujemy admina-człowieka, admin-człowiek szanuje nas - prostych ludzi. My (ludzie) szanujemy siebie nawzajem i z założenia siebie lubimy... dlatego, że często się tutaj widujemy i często ze sobą gawędzimy.Dlatego wszelkie zasieki" nie mają chyba sensu. Poza tym - źle się to kojarzy. No i możemy sami wyrywać chwasty".3. Bardzo dziękuję za propozycję cenzorowania, ale (mam nadzieję) że z mojej postawy dość dobitnie wynika, że nie mam takich zapędów. Po prostu, jako moderator nie robiłbym nic. Ale odniosłem wrażenie, że jest tutaj kilku o bardziej zasłużonych i chętnych na tę posadę kolegów...Zauważyłem też, że forum, które jest moderowane, szybko zamienia się w książkę życzeń i zażaleń, w stylu: A dlaczego moderator X wyciął mój wątek Y?" albo: Dlaczego z moderatora Z jest taki złamany choi?", itp. itd.[pkt. nr 2 chciałbym zadedykować rodzinie]serdecznie pozdr.
zelig Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Jeszcze jedno: Tak jak Ci mówiłem przy innej okazji - zrób adania rynku". Jakąś ankietę lub coś w tym stylu. Wtedy faktycznie wszyscy będą się mogli wypowiedzieć (i to w najprostszy sposób). Przecież wszystko co napisałem powyżej, to są tylko moje pobożne życzenia...
marecki. Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 zelig - ja zawsze uważałem ciebie za dobrego duszka tego forum !!wszędzie cie zawsze było pełno i napewno tak będzie dalej pzdr
Bocian Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 add.1tekst pogrubionytekst podkreślonytekst pochylonytekst przekreślonywesoły user to całkiem ktoś innymiłej zabawyadd.2upierdliwosc" - dawno już przymierzałem się do wprowadzenia logowania. Nie jest to wynik chwili. pytania:- jak zabezpieczyć forum sprzęt poszukiwawczy przed szkodzącymi anonimami i ich działalnością, - jak zabezpieczyć przed wielokrotnym ickowaniem"- jak zabezpieczyć się przed oszołomami bluzgającymi na wszystko i wszystkich.Jeżeli znajdę jakieś mądre rozwiązanie to nie widzę problemu aby pozostało bez logowania. Ale wszystkie oszołomy muszą wiedzieć że mają przeciwko sobie całe forum i jego użytkowników a nie tylko upierdliwego admina. Więc pomóżcie piętnować takich typów i niech zrozumieją że to nie jest miejsce na ich wygłupy.Mogę odwrócić sytuację i wyświetlać dostępne dane użytkownika niezalogowanego a zalogowanym pozostawić możliwość ukrycia swojego adresu e-mail. Ale tu upada idea anonimowości tych paru ludzi którzy mają coś do powiedzenia a chcą pozostać w cieniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.