Skocz do zawartości

piwo poszukiwaczy

sanshin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kormoran zdecydowanie trzyma wysoki i równy poziom, trudno naciąć się na ich wyrobach.

IPA... A nawet AIPA... Czyli kierunek obrany przez rzemieślnicze browary w 2011 i 2012, bardzo pożądany przez poszukujących doznań piwoszy. W Polsce dotąd zupełnie zaniedbany i przywitany z radością. Jest już w czym wybierać. Jeśli chodzi o mnie, to nie dorosłem do takich poziomów IBU, wolę zdecydowanie mniej armomatycznej goryczki, ale inni bardzo sobie chwalą te Rowing Jacki, Ataki Chmielu, Atakujące Imperia i Angielskie Śniadania :)

M.
  • Odpowiedzi 373
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
jak dowiedziałem się że do piwa dla goryczki dodają sproszkowaną bydlęcą żółć zamiast chmielu to ...z tymi zacnymi browarami
Napisano
Żółć bydlęca to urban legend, co nie zmienia faktu, że piwa koncernowe nie nadają się za bardzo do spożycia.
Napisano
Miłośnikom koncernowych jasnych lagerów proponuję choć raz spróbować wypić inne piwo, konkretnie niech będzie to Ciechan Lagerowe. To wyjątkowo udany reprezentant stylu, z dobrze zaznaczoną lecz zbalansowaną goryczką i słodowością. Ze względu na brak filtracji przelanie w całości do szklanki jest koniecznością dla uzyskania pełni walorów. Cena wyjątkowo dobra jak na piwo o tak dobrym smaku - zwykle 3.19 zł (+ butelka ;)

Jeśli nie poczujecie różnicy, to nie ma o czym mówić - i możecie nadal pić to samo, co piliście dotąd. Ale może choć paru się obudzi i zacznie eksperymentować :)))

M.

P.S. Jak to bywa w browarach nie-koncernowych może się zdarzyć, że jedna partia na kilka może być mniej udana od innych... Ale w przypadku Ciechana Lagerowego wtopy jeszcze nie zaliczyłem, zawsze było udane.
Napisano
Ja jako mieszkaniec koziego grodu czyli LUBLINA spożywam:
1.Perła
2.Perła Niepasteryzowana
3.Perła Export w zielonej butelce

P.S.Ja mam gdzieś możliwość to bardzo chętnie smakuję piwa regionalne z małych browarów.

Na zdrowie

DanteXXI
Napisano
jeśli chodzi o te przemysłówki to jedynie Goolman Premium w butelce mi smakuje :) Najczęściej pije piwo Fortuna Czarne :P jak dla mnie jest boskie po prostu :D a po zwykłe piwa jeżdżę do Niemiec bo mam zaraz obok
Napisano
@Hałabała
Jak będziesz w Niemczech, sprawdź proszę ile kosztują u nich te piwa:
- Paulaner Salvator,
- Schneider Aventinus.
Cena za butelkę 0.5l.

Dzięki,
M.
Napisano
W 1991 roku szwagier pracował w rozlewni piwa na Mazurach jako kierowca.Wybrałem się z nim Jelczem beczką do Tych do browaru. Szwagier przyniósł taki choboczek 3litrowy po marmoladzie świeżego browarku.Ten smak zapamiętam do końca życia,nigdy więcej nie zdarzyło mi się degustować coś tak wspaniałego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie