Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 687
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Napisano
Jesien 89´ caly miesiac w Bialobrzegach/kolo Warszawy
potem do listopada 90´na Cytadeli Warszawskiej nosilem Poczte dla naszych Generalow.Byly fajne czasy,jezdzilo sie Nyska po warszawie i okolicach!

Pozdrawiam wszystkich
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam Rezerwistów!
Najpierw Centralny Ośrodek Szkolenia Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Raduczu(JW 1492,pózniej po likwidacji jednostki w Katowicach,zmiana nazwy na JW 2501)DRUGA DRUGIEGO.Na stanie miałem km PKM i KBK AK MS.Po przeniesieniu 1 Pułk Piechoty w Górze Kalwarii(JW 4829).A po kilku dniach przeniesienie do jednostki liniowej,oddalonej o kilka kilometrów.Tam byłem na 11 kompanii dowódcą drużyny.
[LATO'99 LATO'00]
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano
A ja napiszę tak: Zafascynowany tematem, sięgnąłem do swoich dokumentów wojskowych /było nie było 6-latek/.
punkt 1. stopień wojskowy porucznik
5 przysięga wojskowa 11.08.1968 JW 3774 Twierdza Dęblin
7. numer SW 13-1-01
i teraz najlepsze !!!!!!!
8 W WOJSKU POLSKIM NIE SŁUŻYŁ !!!!
ale jednocześnie :
9 D-ca plutonu w 6 szkolnym Bat. powietrzno-desantowym /Niepołomice/ JW 2189

Zgadzam się że w Wojsku Polskim nie służyłem; tylko w polskojęzycznej Armii Czerwonej!
Ale wtedy innej nie było!!!!!!
Pozdrawiam GW.
Napisano
Jest to oczywiście wtórnik" wydany przez władzę III RP.
Twierdzę Modlin /Kazuń/ też zwiedzałem w niepalnym morro a wcześniej w deszczyku".
GW
  • 6 months later...
Napisano
ja bardzo chcialem isc w kamasze ale pani doktor na komisji lekarskiej dala mi kategorie D a w papierach napisali; nieprzystosowany do zycia w wspolczesnym spoleczenstwie ,psychoza maniakalno-depresyjna no i tak sie zakonczyla moja przygoda z wojem;)