Skocz do zawartości
  • 0

Kamień/ wystający kwarc?

Pytanie

Napisano

Z innej beczki, teraz nie metale a kamienie😅 myślicie że w środku może kryć się jakiś agat lub coś ciekawego? Warto inwestować w tarcze do kamienia?:D aparatu nie mam za dobrego ale widać wystający ze środka kwarc (chyba) sam kamień w świetle w niektórych miejscach ładnie się mieni , widać struktury jak by mleczno szary marmur( kolorystycznie). Jak myślicie? 

IMG_6279.jpeg

IMG_6280.jpeg

IMG_6282.jpeg

IMG_6283.jpeg

IMG_6281.jpeg

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano
2 godziny temu, Matwoj napisał:

Dzięki, w środku musiało by być złoto żebym to kupił;D

A kto powiedział, że nie ma?!?!

• 0
Napisano

No właśnie ja zobaczyłem ten kamień To mi się skojarzył z tymi Agatowymi które widziałem kiedyś na necie jak przecinają. Podjadę do jakiegoś kamieniarza.

• 0
Napisano
41 minut temu, Matwoj napisał:

Sebek to twoje kamienie? Ładne 

Nie, znalazłem je u wujka Google. Dodałem zdjęcie tylko jako przykład, jak taki kamień mógby wyglądać.;)

• 0
Napisano

Aha. No jak przetnę wstawię. Jak będzie złoto kupię nam po maszynie do cięcia, tej którą sobie powyżej wymarzyłeś

• Tak trzymać 1
  • 0
Napisano
15 minut temu, Matwoj napisał:

Aha. No jak przetnę wstawię. Jak będzie złoto kupię nam po maszynie do cięcia, tej którą sobie powyżej wymarzyłeś

Będę czekał na wynik.;)

• 0
Napisano
4 godziny temu, sebek1974 napisał:

Do zachęty...

agat-kamienie.png

Sztucznie barwione agaty brazylijskie 😆

Nawet gdyby Matwoj znalazł geodę z agatem ( a nie znalazł ☹️) to i tak w środku nie zalazłby nic podobnego. 

ps. Matwoj, jeżeli chcesz zanieść toto do kamieniarza , to zalej wcześniej w postaci sześcianu jakąś zaprawą cementową , gipsem budowlanym lub sztukatorskim. Inaczej pogoni Cię w diabły.

ps 2. Toto wygląda na otoczak kwarcytowy . Też może być ładny ( na swój sposób)