Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , czy w okolicach Krosna , na trasie Jasło-Sanok kojarzycie jakiś tunel kolejowy , który miał być wykorzystywany dla pociągu adolfika (kod obiektu 2005 GG Kohlmeise).

Napisano

O. Witam Panów z Axis Forum. 
Mnie to zagadnienie również nurtuje od paru dni, ale nic ciekawego nie znalazłem. Gdyby pojawiło się w jednym dokumencie to uznałbym to ewentualnie za błąd, natomiast Kohlmeise 2005 pojawia się przynajmniej w trzech miejscach, równolegle z nazwami/numerami dla Strzyżowa czy Wiśniowej (Stępina). Zastanawia mnie jednak, że dokumenty na temat w/w Kohlmeise są pokreślone + znajdują się na nich jakieś dodatkowe dopiski ręczne, ale niestety mocno nieczytelne.

• Haha 1
Napisano
54 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Sezon ogórkowy nawet w tamte okolice trafił i będziesz... szukał pociągu? 

tak , z żywym adolfikiem w środku

Napisano
W dniu 16.07.2025 o 10:34, Cypis napisał:

Może ktoś przetłumaczyć cały ten dokument , może chodzi o obiekty zbudowane i w budowie ?

Führer Zug.jpg

No właśnie tam stoi, że w GG są do dyspozycji dla przeniesienia produkcji cztery tunele dla pociągu Führera, które zostały wciągnięte do wykazu i otrzymały kryptonimy. Ewidentnie mowa o obiektach istniejących, gotowych do wykorzystania. 

Napisano (edytowane)

Im więcej tych "złotych pociągów", "tuneli z pociągami złotymi i takimi zwykłymi" tym lepiej dla regionów gdzie one są "odkrywane" ( hotele, bary , restauracje, budki z frytkami , z lodami, opłaty klimatyczne.... ect..ect..), ale  pod warunkiem iż "znalazcy" finansują tą zabawę z własnej kieszeni.

Edytowane przez fala