Rafik89 Napisano 24 Styczeń Napisano 24 Styczeń Witam; Uprzejmie, zwracam się z prośbą o identyfikacje przedmiotu. Wygląda jak zapięcie od jakiegoś pasa. Wykonanie w miarę solidne. (Waga ok 40g) Znalezisko wykopane na polu rolnym. Czy może to być zapięcie od pasa, do którego zaprzęga się konia?. Proszę o Wasze odpowiedzi , bądź jakiekolwiek sugestie. Dziękuję.
0 Kee Napisano 24 Styczeń Napisano 24 Styczeń Sądząc po wyrobieniu było to na czymś zawieszane i działały na to nie małe siły. Po wielkości jedyne co mi przychodzi do głowy to orczyk. Ale tam to zazwyczaj okrągłe zaczepy były. 1
0 szutnik Napisano 24 Styczeń Napisano 24 Styczeń Rafik na MB , przeczytaj regulamin i naucz się tytułować wątki !
0 Rafik89 Napisano 24 Styczeń Autor Napisano 24 Styczeń szutnik, naucz się czytać ze zrozumieniem , a nie masz do mnie jakiś problem. I bez wykrzykników proszę .
0 hipolit-O4 Napisano 24 Styczeń Napisano 24 Styczeń Końcówka pasa uprzęży szorowej (koniec niebieskiego pasa) Rysunek z netu 1
0 karpik Napisano 24 Styczeń Napisano 24 Styczeń Godzinę temu, Rafik89 napisał: szutnik, naucz się czytać ze zrozumieniem , a nie masz do mnie jakiś problem. I bez wykrzykników proszę . Chodzi tylko o to, że są w regulaminie wytyczne jak konstruować nazwę tematu/wątku, żeby była przyjaźniejsza obecnym i przyszłym użyszkodnikom.
0 Rafik89 Napisano 24 Styczeń Autor Napisano 24 Styczeń Dziękuję za wyjaśnienie. Dostosuje się. Przepraszam za moją nie profesjonalną odpowiedź. Zareagowałem nie potrzebnie w taki sposób. Staram się opisywać wszystko jak najlepiej potrafię. Nie potrzebne są wykrzykniki w odpowiedziach. Uczę korzystania z forum i naprawdę bardzo lubię wstawiać przedmioty które znajduje osobiście. Jeszcze bardziej lubię czytać odpowiedzi dot. identyfikacji. 1
Pytanie
Rafik89
Witam;
Uprzejmie, zwracam się z prośbą o identyfikacje przedmiotu.
Wygląda jak zapięcie od jakiegoś pasa.
Wykonanie w miarę solidne. (Waga ok 40g)
Znalezisko wykopane na polu rolnym.
Czy może to być zapięcie od pasa, do którego zaprzęga się konia?
.
Proszę o Wasze odpowiedzi , bądź jakiekolwiek sugestie.
Dziękuję.

7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi