Skocz do zawartości
  • 0

Co to za przedmiot?

Pytanie

Napisano

Witam;

Uprzejmie, zwracam się z prośbą o identyfikacje  przedmiotu.

Wygląda jak zapięcie od jakiegoś pasa.

Wykonanie w miarę solidne. (Waga ok 40g)

Znalezisko wykopane na polu rolnym.

Czy może to być zapięcie od pasa, do którego zaprzęga się konia?🧐🤔🐎

Proszę o Wasze odpowiedzi , bądź jakiekolwiek sugestie. 

Dziękuję. 🙂🙃😉

41D8FD51-42D8-484C-8D93-FE102DCDF1E5.jpeg

03E1D7B4-A554-49F0-A9B1-7E6905F48DE5.jpeg

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Sądząc po wyrobieniu było to na czymś zawieszane i działały na to nie małe siły. Po wielkości jedyne co mi przychodzi do głowy to orczyk. Ale tam to zazwyczaj okrągłe zaczepy były. 

• Tak trzymać 1
  • 0
Napisano
Godzinę temu, Rafik89 napisał:

szutnik, naucz się czytać ze zrozumieniem 😉, a nie masz do mnie jakiś problem. I bez wykrzykników proszę .

Chodzi tylko o to, że są w regulaminie wytyczne jak konstruować nazwę tematu/wątku, żeby była przyjaźniejsza obecnym i przyszłym użyszkodnikom.

• 0
Napisano

Dziękuję za wyjaśnienie. Dostosuje się.
Przepraszam za moją nie profesjonalną odpowiedź. Zareagowałem nie potrzebnie w taki sposób. Staram się opisywać wszystko jak najlepiej potrafię. Nie potrzebne są wykrzykniki w odpowiedziach. Uczę korzystania z forum i naprawdę bardzo lubię wstawiać przedmioty które znajduje osobiście. Jeszcze bardziej lubię czytać odpowiedzi dot. identyfikacji.